Axim X30 High vs Axim X50v

• 3 Odpowiedzi
  • 829 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BLAST

• 378
« dnia: Wrzesień 28, 2006, 21:25:01 »
Parę dni temu sprzedałem swojego Axima X30 High... i zaraz po tym zacząłem się zastanawiać czy dobrze zrobiłem ;) Był to mój pierwszy PPC więc chyba zacząłem od dość dobrego modelu. Na wbudowanym GPSie w ogóle mi nie zależało i jak na razie zależeć nie będzie więc czego więcej mogłem chcieć? No najbardziej chyba ekranu VGA :) X50v taki posiada i posiada tez dość atrakcyjna cenę.
Przeczytałem potem po kilka recenzji i testów obu pocketów, po których pojawiły się lub rozwiały pewne wątpliwości ale jakoś nadal nie jestem w stanie podjąć decyzji czy powrócić do X30 czy kupić X50v.
O tym pierwszym już jakieś zdanie mam, miałem chyba dość czasu aby się nim pobawić. Tak jak już wspomniałem brakuje mi troszkę tego wyświetlacza VGA, nie byłem też zachwycony jakością dźwięku (może zbyt dużo wymagam ;) ) Przyczepiłbym się także do jakości wyświetlanego obrazu a konkretnie do tego, że czerń była bardzo srebrzysta, troszkę to przeszkadzało przy filmach.  Poza tym to raczej już niczego zarzucić mu nie mogę. Reszta to już chyba same zalety, na duży + zasługuje pokrętło z boku (idealne do regulacji głośności)
X50v posiada ekran VGA ale jak wygląda sprawa z tą srebrzystością czerni? Jest mniejsza? Nie wiem też jak z dźwiękiem- czy jest lepszy czy na takim samym poziomie. Slot na CF to dla mnie żaden plus - karty pamięci na pewno nie kupię ale może w przyszłości przydałoby się na GPS. Szkoda, że zabrakło już tego pokrętła z boku :( Teraz chyba najważniejsza kwestia - szybkość. X30 jest naprawdę bardzo szybki i z grami nie ma problemu. Ale jak jest w tym modelu? Czy gry chodzą płynnie? Na emulacji raczej mi nie zależy, chodzi mi głównie o dostępne gry na PPC.
Jakby ktoś mógł mi pomóc w wyborze to będę bardzo wdzięczny. Nie wiem po prostu czy jest sens płacić więcej za sprzęt, który nie będzie się wiele różnił od tańszego poprzednika albo nawet będzie posiadał więcej wad niż zalet.
A może ktoś w ogóle zaproponuje mi jakiś inny PPC - 1200zł to maximum nie do przekroczenia ale byłbym bardzo szczęśliwy wydając mniej :)
Axim X51v (LennySh Football AximX51v WM6 ROM #2)

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 28, 2006, 21:52:24 »
za wielkiego wyboru nie masz, wziawszy pod uwage twoje preferencje. z czystym sumieniem moge polecic x50v. jakosc dzwieku - z moich dosw i z opini innych ludzi, jedna z najlepszych wsrod ppc /uklad dzwiekowy taki sam jak w ipodach/. co do szybkosci dzialania - poczytaj sobie wyniki bechmarkow /z gory powiem, iz x50v jest na samej gorze/.
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline MarcinW.

• 716
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 29, 2006, 18:50:55 »
Ja zdecydowalem sie kupic x51v po strasznie dlugim mysleniu czy dobrze robie - ze wgledu wlasnie na zaczytane wszedzie informacje... Ale powiem Ci, ze jesli chodzi o parametry to i tak nie ma chyba nic lepszego na rynku - mi rowniez nie zalezy na GPS i GSM wbudowanym, mam do tego TomTom-a i telefon... W pelni zgadzam sie z przedmowca...

*

Offline BLAST

• 378
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 30, 2006, 16:35:24 »
Dziękuje za pomoc :) Zdecydowałem się na tego X50v, teraz tyko muszę poczekać aż go w końcu dostanę i mam nadzieję, że to będzie to czego oczekuje :proud: Ewentualnie za jakiś czas pojawi się w dziale "sprzedam"  :P
Axim X51v (LennySh Football AximX51v WM6 ROM #2)