Wymiana obudowy ERA MDA Compact II

• 7 Odpowiedzi
  • 2219 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ris

• **
  • 154
  • Sprzęt: HTC Touch Dual, Nokia E63
Wymiana obudowy ERA MDA Compact II
« dnia: Czerwiec 26, 2007, 12:58:15 »
Witam,
Mam MDA Comapct II zakupiony w erze. Po rocznym użytkowaniu obudowa zaczyna się przecierać. Czy można w tym PDA wymienić obudowę? Jeśli tak to czy obudowa do S100 MDA compact będzie pasować bo na allegro są tylko takie.

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
Odp: Wymiana obudowy ERA MDA Compact II
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 26, 2007, 13:35:55 »
poszukaj na forum, ktoś wymieniał chyba obudowę w MDA Compact 2 na Propheta. Ja ostatnio kupiłem nówkę obudowę do mojego Propheta na allegro za 40PLN :o

[edit]
ups nie mogę wkleić linka do posta
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2007, 13:49:57 wysłana przez DS »

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 26, 2007, 14:58:27 »
bedzie pasowac. wymienia sie latwo i dosc szybko jesli masz sprawne rece. trzeba tylko uwwazac na tasme LCD. a co do zmiany obudowy na ta od propheta to owszem, tyle ze to byl zwykly compact :)

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 26, 2007, 15:32:43 »
Obudowy te troche sie roznia, tzn pokrywa baterii jest troszke inna i zamienione sa dziurki ;), tzn przycisk reset i mikrofon sa odwrotnie w tych modelach, ale to nie jest problem. Ja jak wymienialem to zostawilem srodek i plastikowa obwodke  z C2 a tylko aluminiowe czesci z C1, trzeba tez troche podpilowac z tylu i jest blaszka, ktora trzeba przyciac. I zaoptrz sie w srubokret t6 :)

*

Offline Gip11

• 32
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 26, 2007, 16:51:59 »
witam,

przylacze sie do tematu. Czy komus wiadomo czy jest mozliwosc kupienia nowej obudowy do spv m3000?

pozdrawiam

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 26, 2007, 17:29:14 »
czyli z tego wynika ze compact 2 jest jednak plastikowy - tak?

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 26, 2007, 17:49:52 »
czyli z tego wynika ze compact 2 jest jednak plastikowy - tak?
Jak masz obudowe do C2 to zobacz, w C1 plastikowy jest tylko kawalek gdzie jest aparat i glosnik. A z tego co pamietam w orginalnej C2 bylo tak samo. Dawno juz zmienialem i nie pamietam dokladnie :P.

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 26, 2007, 18:15:28 »
no wiem wiem. przod+klapka baterii sa metalowe w C1. wydawalo mi sie takze ze w C2 jest tak samo, jednak(moze cos zle zrozumialem) wyczytalem ze chyba jest plastikowa. nie mialem C2 w rekach wiec nie wiem, choc wydawalo mi sie nonsensem by dwa praktycznie(poza bebechami) identyczne PDA mialy taka sama obudowe tylko ze wykonana z innych materialow.
Napisane: Czerwiec 26, 2007, 18:14:42
no wiem wiem. przod+klapka baterii sa metalowe w C1. wydawalo mi sie takze ze w C2 jest tak samo, jednak(moze cos zle zrozumialem) wyczytalem ze chyba jest plastikowa. nie mialem C2 w rekach wiec nie wiem, choc wydawalo mi sie nonsensem by dwa praktycznie(poza bebechami) identyczne PDA mialy taka sama obudowe tylko ze wykonana z innych materialow. i tak samo wydawalo mi sie nonsensowne by nastepny blizniaczy prawie model - GTC prophet mial juz przod metalowy.