MDA Compact - zmiany na ext rom

• 7 Odpowiedzi
  • 3640 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MDArek

• 253
  • NOTEs
« dnia: Maj 27, 2005, 13:06:55 »
Mialem przerwe w doswiadczeniach z MDA. Najpierw mialem XDA1 , MDA2, SE p900 teraz mam MDA Compact. (nie wiem jak moglem uzywac P900 -ale nie o tym )Ale do rzeczy-pytanie jest takie : Jak wgrac cos na EXT rom. Zadne resety po hard resetach, zadna komenda loadvdisk.exe nie pomagaja! Ext rom jest read ONLY! Moze mam zle podejscie do tematu. Prosze o pomoc i linki do odpowiednich narzedzi. Interesuje mnie dodanie do ext romu kilku programikow typu portfel, pogoda, zarzadzanie polaczeniami przyjmowanymi lub nie. Caly czas moj EXT rom jest tylko do odczytu. Kolejna kwestia jest zapamietanie ustawiem dla MMSow po hardym - ale to moze potem. Z gory dziekuje.

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 30, 2005, 10:34:55 »
Czy ktos umie zrobic cos zeby po twardym resecie doinstalowalo automatycznie wszystko co instalowalem na system ?

*

Offline MDArek

• 253
  • NOTEs
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 06, 2005, 09:50:41 »
Zastanawia mnie czemu nikt nie odpowiada - czy nie da sie tych urzadzen tak spersonalizowac jak MDA 1 i 2 ? Twardy reset i zeby wszystko sie instalowalo samo - napewno sie da skoro Era to robi . Prosze o jakies wskazowki. Dziekuje

*

Offline darekkot

• 705
  • Sprzęt: Acer n311,HTC Touch Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 06, 2005, 10:55:12 »
Wszystko sie da, tyle tylko ze w odniesieniu do tego modelu nikt jeszcze nie wie jak.
Problem polega na tym, ze nikt nie potrafi uzyskac dostepu dla zapisu do Storage. Mozna go przegladac, ale nie mozna edytowac.
Alternatywa jest usuniecie w ogole malo w tej sytuacji przydatnego extender romu i odzyskanie zajmowanego przez niego obszaru na rzecz obszaru Storage. To jest do zrobienia, poszukaj opisu na forum
HTC Touch Pro,ROM: Lite v.3.0 by qsqa,Radio: 1.02.25.28

*

Offline MDArek

• 253
  • NOTEs
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 06, 2005, 11:20:48 »
Dziekuje darekkot za odpowiedz.
Czyli rozumiem ze jest mozliwosc ale jeszcze nie upubliczniona. Szkoda bo jednak raz na jakis czas trzeba zrobic Hard Reset a to wiaze sie z synchronizacja kontaktow, terminow, zadan , utratą smsow, zdjec robiomych urzadzeniem , Utrata ewentualnie nie zapisanych kontaktow GG i przede wszystkim instalacja tony softu wpisywaniem numerow seryjnych i wiele wiele jeszcze. Czekam na mozliwosc automatyzacji tego procesu.

*

Offline darekkot

• 705
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 06, 2005, 11:28:50 »
a nie prosciej zrobic kopie zawartosci pda np. raz w tygodniu i w razie potrzeby rozpakowac kopie z backupu ?
Generalnie nie bardzo rozumiem twoje wzdychanie za edycja extromu. Ja go w ogole wywalilem, odzyskalem 27MB Storage i mam przynajmniej gdzie instalowac soft.
Jedynie sytuacja kiedy trzeba korzystac z extromu, to aktualizacja romu.

*

Offline MDArek

• 253
  • NOTEs
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 06, 2005, 13:39:13 »
No skoro mowisz ze tak lepiej to zrobie tak jak mowisz. Prosilbym tylko o pomoc i pare wskazowek jak dokonac tej modyfikacji.

*

Offline darekkot

• 705