połączenie z internetem

• 7 Odpowiedzi
  • 1336 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

połączenie z internetem
« dnia: Lipiec 26, 2006, 12:28:11 »
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum.

Kilka dni temu zakupiłem MDA Compact II ERA i mam pytanie, bo nie chcę się później ździwić jak przyjdzie rachunek.

Przed połaczeniem z internetem mam ikonę - dwie strzałki i X; podczas połączenia z internetem albo z pocztą mam 2 strzałki i G (czyli GPRS), a kiedy kończę połączenie to jest tylko G i nie wraca do pierwotnych 2 strzałek i X; więc mam pytanie czy MDA jest nadal połączone i internetem i mnie kasuje czy już nie i jak wrócić do pierwotnej strzałki.

Drugie moje pytanie jest również z tym związane, przy okazji kiedy chciałem rozwiązać swój problem to niechcący coś namieszałem tj. w ustawieniach/połączenia/połączenia, była zakładka zarządzaj istniejącymi połączeniami (z tego co pamiętam), niestety wszedłem w to i pousuwałem wszystko tj. z tego co pamiętam - automatyczne, era internet i jeszcze coś tam było. Niestety w tym momencie w ogóle nie mogę się połączyć z internetem, czy jest na to jakiś sposób żeby to przywrócić?

Wielkie dzięki za wszelką pomoc i pozdrawiam
Krzysztof

*

Offline Waldzio

• 919
  • Sprzęt: HTC Magician, Artemis, Dream, Vision
połączenie z internetem
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 26, 2006, 13:26:41 »
AD 1. dwie strzałki i "x" to znaczy, że nie jesteś połączony z żadną siecią, dwie strzałki i „G” to oznacza, że jesteś połączony z siecią GPRS i trwa ściąganie danych (wtedy płacisz) a samo „G” oznacza, że jesteś połączony z siecią GPRS ale nie ma wymiany danych z operatorem (wtedy nie płacisz)

AD 2. tu musi pomóc Ci ktoś, kto ma WM 5.0 czyli ja jeszcze nie ;)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
połączenie z internetem
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 26, 2006, 13:38:19 »
@waldzio dobrze napisales na wm5 pokazuje tak samo
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

połączenie z internetem
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 23, 2006, 12:18:04 »
Cytat: "Waldzio"
AD 1. dwie strzałki i "x" to znaczy, że nie jesteś połączony z żadną siecią, dwie strzałki i „G” to oznacza, że jesteś połączony z siecią GPRS i trwa ściąganie danych (wtedy płacisz) a samo „G” oznacza, że jesteś połączony z siecią GPRS ale nie ma wymiany danych z operatorem (wtedy nie płacisz)

no dobra, ale u mnie nie ma G tylko jest E i cholersrwo nie chce zniknąć :( Jest jakis sposób na wyłącznie GPRSu? Jakis czas temu łaczyłem się z gprs moze edge i ściagałem poczta a potem ta ikonka się już zmieniła z G na E i tak została.
Idzie coś z tym zrobić czy oląć to i się tym nie przejmować?
Będę wdzieczny za odpowiedź

Pozdrawiam
Duży

*

Offline KarolP

• 839
połączenie z internetem
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 23, 2006, 12:34:12 »
olej to i nie przejmuj się tym.

*

Offline sp4jkk

• 322
    • http://www.odkurzacze.elk.pl
  • Sprzęt: HTC ONE V, Nokia E51 i E52
połączenie z internetem
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 23, 2006, 12:57:30 »
Wyświetlanie G lub E oznacza, że jesteś w zasięgu z możliwością połączenia via GPRS lub EDGE. To tylko informacja z sieci dla Ciebie. Byanjmniej ja tak mam w MDA II z WM5.0 w Orange.

Dodatkowo można zainstalować programik GB-SOFT Tweak i tam konfiguruje się, czy ta informacja G lub E ma się pojawiać przy starcie modułu GSM (czyli szukać od razu) czy też ma szukać dopiero kiedy chcesz się połączyć via GPRS lub EDGE.

Myślę, że trochę się rozjaśni.

Pozdrawiam
Jacek sp4jkk
SPV M3100 był, był Samsung Omnia. Była Omnia jest Nokia E51 i E52 oraz HTC ONE V. Do nawigacji jest Lark 50.2.

połączenie z internetem
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 23, 2006, 16:26:34 »
dzieki wielkie za odpowiedz... bo szczerze mam SPV M3000 od jakies 3 tygodni i nie wiedzialem co z tym jest :)
A tak w ogole to jak juz pisze, to moze poradzicie mi jak polaczyc to cudo z laptopem czy to przez kabel czy przez irde (BT nie mam lapie) bym mogl sie laczyc przy pomocy fonu z netem ?
Wczesnie miale K700i i tam byl pikus z ustawieniem tego,a  tu... ni diabla nie wiem jak to zrobic

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
Odp: połączenie z internetem
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 11, 2007, 12:19:11 »
Dołączam się do pytania kolega ma SPV M3000 i chciał za jego pomocą łączyć się z netem, ale w laptopiie.

W samym SPV M3000 net działa, ale jak ustawić żęby w laptopie też był net??

Chodzi mi o połączenie za pomocą IR
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656