martwy compact II

• 7 Odpowiedzi
  • 1734 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mad1

• 21
martwy compact II
« dnia: Czerwiec 12, 2007, 16:30:46 »
Witam.

Probowalem wgrac WM6.0 podany w jednym w ponizszych tematow. wlaczylem mda,  zsynchronizowalem z AS, uruchomilem program z romem, mda sie zresetowal - i po chwili wyskoczyl blad w programie :(.

Mda nie wszedl w tryb bootloadera, poprostu sie wylaczyl i od tej pory nie chce sie wlaczyc.
Przed tym nie bylo takich problemow, w tryb bootloadera wchodzil bez problemu.

Nie pomaga hard reset - ero reakcji
Nie pomaga wprowadzenie go w bootloadera za pomoca klawiszy - zero reakcji
Po podlaczeniu do ladowarki - zero reakcji
Jedynie po wlozeniu baterii, przycisnieciu POWER i przy wyjmowaniu baterii mignie ekran i dioda na czerwono.

Teraz probuje go samoczynnie zresetowac pozostawiajac go bez baterii na kilkadziesiat godzin.

Podejrzewam walniety bootloader. Czy jest mozliwosc jakos go naprawic, lub wgrac za pomoca jtaga czy czegos podobnego?

Wielkie dzieki za wszelkie sugestie - mi sie skonczyly juz pomysly :)

Pzdr mad1

*

Offline misiolino

• *
  • 55
Odp: martwy compact II
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 12, 2007, 20:51:48 »
Pozostaje tylko serwis.. lub kupic plyte glowna od takiego z rozbitym wyswietlaczem. A sciagales CID'a jezeli tak to jakim programikiem??

*

Offline mad1

• 21
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 12, 2007, 21:45:32 »
Cid sciagniety aWizard-em i bylo wszystko ok. Wchodzily inne romy bez problemu.

Gdzies widzialem opis (chyba na xda-developers) jak po punktach na plycie wgrac boota ale nie moge teraz tego znalesc :(

Pzdr mad1

*

Offline kero8

• **
  • 194
  • Sprzęt: XDA mini + 4GB
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 02, 2007, 19:34:38 »
Mam identyczny problem. Wg. serwisu, w którym jest tel pomoże tylko wymiana płyty głównej . Cena ok. 300zł

*

damist

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 02, 2007, 20:00:37 »
nie konieczne serwis ;) na forum jest gosc co robi coda, moj mda mial to samo i postawil go  ;D nawet serwisanci mowili ze tylko plyta  ;D

*

Offline kero8

• **
  • 194
  • Sprzęt: XDA mini + 4GB
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 05, 2007, 14:59:14 »
A masz jego nick?

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 23, 2008, 13:23:45 »
Witam.
Stało mi się to samo. A dokładnie wgrałem do charmera coś co było przeznaczone do SPV3000 jak się później okazało.
2 porządne serwisy (nawet autoryzowany) nic nie pomogły.
Po kupieniu drugiego takiego samego tela zamieniłem baterię i co się okazało - na podłączonej ładowarce telefon zaczyna reagować w ten sposób że wyjmuję baterię i ładowarkę na przemian i co któryś raz udaje mi się go odpalić i nawet wejść w tryb bootloadera ale tylko na ładowarce.
Zaczęło to działać też na starej baterii. Może poprostu wcześniej nie próbowałem.
Co dalej???
Wpadłem na pomysł że skoro odpada komunikacja z kompem (bo na kablu USB nie działa obsługa baterii) zostaje jedno - ROM z SD.
Więc długo nie myśląc podłączyłem nowy telefon z czystą 1GB kartą SD i próbowałem z CMD zrobić backup ROMU na SD (r2sd all) i wyskoczył mi komunikat że nie mam odpowiedniego poziomu zabezpieczeń (oczywiście po angielsku ale jakoś zakumałem). Po przeleceniu wielu forów zagranicznych doczytałem się, że trzeba zdjąć CIDa (to chyba o te zabezpieczenia chodzi w CMD).
Próbowałem aWizardem zdjąć ale chyba nic się nie zmieniło.
Pytanie: Czym zdją CIDa w charmerze G3 i czy trzeba robić HR potem?
Jak mi się to uda to będę dysponował Romem na SD.
Pozdrawiam.

Dominik

*

tomwil

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 29, 2008, 20:29:29 »
ściągnać CIDa możesz tylko wtedy gdy IPL/SPL jest 1.XX nie wyższy, jak masz wyższy to tylko imeiczek  :ok: