kolejny problem z charmerem

• 2 Odpowiedzi
  • 733 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kolejny problem z charmerem
« dnia: Październik 04, 2007, 19:42:25 »
Witam, mam problem a mianowicie w charmerze przestały dzialać dzwięki (brak dzwięku w słuchawce w czasie prowadzenia rozmowy oraz w głosniku z tyłu w którym slychac np odtwarzane pliki mp3) co dziwne, gdy ktoś do mnie dzwoni słychać dzwiek dzwonka ale tylko w tym przypadku, dodam ze robiłem już hard reset i to nie pomogło, dzwieki normalnie słychać w zestawie słuchawkowym , nadmienie również ze jakiś czas temu mialem problem z aparatem fotograficznym który w podobnych niewyjasnionych okolicznosciach przestał działać ale po jakimś czasie sam sie naprawił, czy moze dało by coś ponowne wgranie windowsa i jak to zrobic ?

*

Offline vlodeck

• 732
  • xda-dev mod
  • Sprzęt: Hejcztisi Magic
Odp: kolejny problem z charmerem
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 04, 2007, 19:44:48 »
Poszperaj igla albo czyms takim w gniezdzie sluchawkowym. Problem jest powtarzany.
Macbook Black

*

Offline ajfik

• 25
Odp: kolejny problem z charmerem
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 11, 2007, 18:41:44 »
Mnie też ten problem dopadł.
Rozebrałem dziada, otworzyłem gniazdo słuchawkowe i okazuje się że po prostu blaszka straciła sprężystość i nie dotyka do styku, wystarczyło delikatnie podgiąć i jest OK.
Gniazdo jest zamknięte, pokrywkę wyjmuje się podważając cieniutkim śrubokrętem od strony przeciwnej od tej co się wkłada słuchawki, jest tam takie małe wgłębienie.