Próbowałem zflashować sobie MDA C2 niemieckim romem z AKU 3. 3.
Sciągnąłem CIDa awizardem i rozpoczął się proces aktualizacji - niestety doszedł do 95% i wyskoczył błąd error [302] - problem z łącznością. RUU zaproponowało oczywiści proces recovery - pic na wodę - nic nie dało.
Wchodzi do bootloadera, łączy się przez USB, ale nie da się poprawnie zakończyć aktualizacji. Zawsze zatrzymuje się przy tych 95%.
Próbowałem przywrócić rom ze strony ery, ale pokazuje, że ten rom służy tylko do update.
Próbowałem też wsadzić jakiś stary rom z t-mobile (gdzieś wyczytałem, że to może pomóc), ale wyświetla komunikat, że RUU jest za stare dla mojego pocketa, natomiast nowsze RUU nie potrafi odczytać poprawnie pliku *. nfb - taki komunikat dostaję w takim przypadku.
Już mi się pomysły skończyły.
Przekopałem już to i kilka forów w poszukiwaniu wskazówe, ale niczego konstruktywnego nie osiągnąłem.
Miałby ktoś jakiś pomysł, co z tym fantem zrobić?
ile czasu czekałeś na tych 95%?
czasem trzeba po prostu poczekać.....NIE RESETOWAĆ <NIE ROZŁĄCZAĆ.
na wizardzie czasem, przy niektórych ROMach trzeba czekać na iluśtam procentach nawet 10 minut....przez analogię dociekam, że po prostu nerwy Ci zawodzą....
jeszcze jedno, jeśli jestes ABSOLUTNIE pewny, ze dany ROM jest do Charmera, co polecam sprawdzać na xdadevelopers w wiki o Charmerze(um..jeśli już takowe jest...), można użyć RUU noID, czyli programu do flashowania, który nie wnika w zawartość ROMu, po prostu go wgra...ale KONIECZNIE musi byc to rom do charmera w takim wypadku, bo czeka Cię cegła, jeśli się pomylisz.....
Genralnie, zdaje się, ze dopóki jest USB connection, dopóty nic straconego, musisz poszukać ROMu fabrycznego, który zwykły updater da radę sflashować, potem, kolejny i kolejny...po zdjęciu cidlocka , oczywiście...zmiana ROMu na inny zwykle wymaga fabrycznego, zwyklego, starego ROMu....
forum na xdadev o Charmerze:
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=344szczególnie Tu bym zajzał w obecnej sytuacji...
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=346do speców tematu... poprawcie mnie, jeśli coś źle piszę...