SPV karty pamięci.

• 20 Odpowiedzi
  • 4868 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV karty pamięci.
« dnia: Październik 24, 2004, 12:14:12 »
Mam pytanie: jakie karty pamięci obsługuje SPV classic. Tzn. czy jest jakiś limit w MB, czy jakiejś firmy lepiej działają niż innej. Z góry dzięki

*

Offline sno

• *
  • 82
SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 24, 2004, 15:02:53 »
no wlasnie ja tez bym z checia sie dowiedzial co najlepioej kupic jutro mi ten fonik przychodzi :)  Niech ktos pada nazwe karty ktora najlepiej kupic i czy lepiej mmc czy sd bo czytalem ze obie chodza... thx za odp:D

[Dodano: 2004-10-24 19:35:24]
Wlasnie wyczytalem gdzies na stronie orange ze nie ma limitu ze bedzie kazda sd chodzic!

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 24, 2004, 19:38:58 »
Polecam SD, a nie MMC. Wiecej na ten kart pamieci przeczytacie w innych watkach w dziale Pocket PC (m.in. jest tam jeden przyklejony).

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 26, 2004, 09:52:07 »
W SPV nie ma różnicy między używaniem MMC a SD. Kupując MMC będzie się mieć bardziej uniwersalną kartę, np w przypadku zmiany telefonu. Tyle, że obecnie SD są tańsze.. (co nota bene uważam za niezły hihot historii)

SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 27, 2004, 21:56:57 »
Cytat: revolt
Mam pytanie: jakie karty pamięci obsługuje SPV classic. Tzn. czy jest jakiś limit w MB, czy jakiejś firmy lepiej działają niż innej. Z góry dzięki

Kup 512mb. Polecam Kingstona. Na Allegro dostaniesz pewnie za jakies 150 zl (! - taniocha).

*

Offline sno

• *
  • 82
SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 27, 2004, 22:11:45 »
Kingstona napewno?? koles od ktorego kupilem SPV mi odradzal Kingstona mowil ze mu tez odradzali a co inni i tym mysla??

SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 28, 2004, 15:28:34 »
Cytat: sno
Kingstona napewno?? koles od ktorego kupilem SPV mi odradzal Kingstona mowil ze mu tez odradzali a co inni i tym mysla??

Ja mam Kingstona... Dziala. W Polsce Kingston ma przedstawicielstwo. Gwarancja jest dozywotnia, wiec ja Ci sie cos popsuje, to Ci wymienia na nowa!

SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 28, 2004, 16:22:27 »
Trochę już tych kart naoglądałem i kupiłem 256 PENTAGRAMA za 130. Niby za 20 zł więcej Kingston ma 512, ale są śmiesznie wolne. Mają transfer 2Mb/s odczytu i 2Mb/s zapisu. A pentuś ma 10 Mb/s odczytu ichyba 9 zapisu. Jak bym takie Kingstona włożył do cyfraka to bym czekał i czekał.

SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 28, 2004, 17:19:24 »
Cytat: revolt
Trochę już tych kart naoglądałem i kupiłem 256 PENTAGRAMA za 130. Niby za 20 zł więcej Kingston ma 512, ale są śmiesznie wolne. Mają transfer 2Mb/s odczytu i 2Mb/s zapisu. A pentuś ma 10 Mb/s odczytu ichyba 9 zapisu. Jak bym takie Kingstona włożył do cyfraka to bym czekał i czekał.

Myslisz, ze cyfrak ma wiecej niz 2MB/s? Przeciez mozesz sobie na 1GB/s wlozyc, ale co z tego.
Ja tam wolalbym kupic 512mb Kingstona - poczekam 0,1 sekundy dluzej, a mam 2 razy wiecej miejsca.

SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 01, 2004, 02:00:47 »
Cytat: smartphone
Cytat: sno

Ja mam Kingstona... Dziala. W Polsce Kingston ma przedstawicielstwo. Gwarancja jest dozywotnia, wiec ja Ci sie cos popsuje, to Ci wymienia na nowa!

a jak ci sie smart popsuje?
wybaczcie, musialem to napisac

*

Offline Tranz

• 34
SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 01, 2004, 08:04:41 »
Hej. Ja w dwóch SPV-ach mam włożone karty Kingstona 128 MB. Oczywiście na karty jest dożywotnia gwarancja, co prawda prędkośc zapisu to 2MB/s ale w zupełności to wystarcza. Nie mam podstaw aby mówić cokolwiek złego na te karty.

SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 03, 2004, 07:49:14 »
Sa podstawy, bo to najwolniejsze karty na rynku. Wiele osob kupuje karty nie tylko do PocketPC, czy Smartphone, ale np. uzywa je jednoczesnie w kluczu do PC jako przenosna pamiec, czy w aparacie cyfrowym. A roznice w predkosci zapisu sa widoczne nawet w platformie PocketPC i to nawet z niepelnym SDIO.

Druga kwestia jest stabilnosc danych. Raz mi sie zdarzylo na karcie Kingston 256MB, ze odpalam AutoMape, a ona twierdzi, ze nie ma na karcie pamieci map. I co sie okazalo? Na karcie pamieci sieczka, zamiast plikow - smieci. W ciagu kilku lat uzywania roznych kart pamieci zdarzylo mi sie to tylko raz. I to w dodatku na karcie Kingstona wlasnie.

Mimo wszystko Kingston to nie jest zla karta. Dla osob, dla ktorych wazna jest cena, a predkosc zapisu juz nie tak bardzo, zakup tej karty to dobry pomysl.

SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 27, 2005, 20:41:53 »
witam wszystkich.
mam dośc powazny problem.
mam smartphona Qtek8060 i mam problemy z kartami pamieci.
Jesli próbuje skopiowac film albo inny plik na kartę to wywala mi komunikat,że nie może skonwertowac pliku bo urządzenie nie działa.
Podobnie jest tez przy instalacji programów lub gier na karcie.Często tez pojawia się komunikat,ze mogę nie miec uprawnień lub nie ma miejsca . Pliki zapisane   poza telefonem na karcie sa widziane i odtwarzane. Karta jest za kazdym razem widziana i rozpoznawana przez telefon.  W telefonie Task Manager w zakładce System Info widzi ją ale jako całą pełną po nieudanej próbie.
By przez komputer odczytac  kartę, muszę ja wyjąć i włożyc ponownie ,gdyż komputer nie może odczytac jej zawartości .
Czy sa może jakies ustawienia dodatkowe ,które muszę wykonac?
Tlefon ma zainstalowany Smartphone 2003.
W telefonie spv e100 nie ma tego problemu.
karta sd 8 mb i mmc 32 mb bez problemu.
Karta ,która nie chce sie zapisac to SD kingston 256mb  i SD dane-elec 512mb.
Według producenta powiniem ten telefon obsługiwac do 1GB.
Prosze o pomoc jesli to możliwe.

*

Offline kanczug

• 19211
SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 27, 2005, 20:51:26 »
Czy masz zainstalowany najnowszy ROM w telefonie?

SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 27, 2005, 21:42:51 »
pewnie nie, nawet nie bardzo wiem jak go sprawdzic?
powiesz mi gdzie? To jest Qtek kupiony z firmy TECHMEX

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 27, 2005, 22:02:29 »
Banalnie proste: start-settings-about - tam znajdz zapis ROM update versions:..... ;)
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 27, 2005, 22:06:26 »
wielkie dzieki. sory za te prostackie pytania, ale one nie są la mnie proste
Jest  1.7.10.4

*

Offline kanczug

• 19211
SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 27, 2005, 22:18:56 »
To teraz pogoogluj za nowym ROMem i zobacz czy czasem nie jest nowszy. A moze zadzwon do Techmexu? Oni tez powinni cos wiedziec.

SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 27, 2005, 23:00:43 »
Nie wiem , czy to cos pomoże, sprawdziłem teraz w necie,ze nie wszystkie karty sa obsługiwane przez e200. A Qtek 8060 jest to odpowiednik mniej wiecej e200. Więc pewnie jest  tak samo z moim telefonem.
Więc upgarde romu nie  musi byc lekarstwem.
A Techmex może cos bedzie wiedział, warto sprawdzić.
Z romem jednak się więc na razie wstrzymam, sprawdzę inne karty i ewentualnie skontaktuję się Techmexem.
Jeśli by komuś wystąpiły takie problemy z e200 , to jak wyżej
Dzięki za pomoc.

*

Offline kanczug

• 19211
SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 27, 2005, 23:03:56 »
Karty sa w duzej mierze identyczne, dlatego wszystkie powinny chodzic na kazdym urzadzeniu. Dlatego proponuje jednak zainteresowac sie nowym ROMem.

SPV karty pamięci.
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 27, 2005, 23:30:02 »
Wezme to pod uwagę, ale wyczytałem w necie,że nie pomaga to raczej.
Też sadziłem,że nie powinno być z tym problemu.W końcu poza szczegółami nie powinno być różnic, a jednak...
Dziękuje jeszcze raz.