Podświetlenie w SPV Classic... Skomplikowana sprawa... :/

• 3 Odpowiedzi
  • 884 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 15, 2006, 11:58:21 »
WITAM WSZYSTKICH FORUMIAKÓW!

Już kiedyś opisywałem mój problem ale coś nie było odzweu. Ale teraz spróbuje uderzyć z innej strony. Mam dość dziwny problem z moim SPV. Gdy go kupiłem (przez Allegro) i dostałem go do domu zauważyłem, ze wyświetlacz jest bardzo zamazany i nieczytelny. Po rozebraniu telefonu okazało się , że szybka, która przylega do wyświetlacza ( nie ta w obudowie) wcale nie jest brudna tylko jest jakaś dziwna, matowa. Okazalo się, że jakiś "mądry" kolega, wyczyścił ją przedtem spirytusem a przez to uszkodził. Ten kawałeczek plastiku ma taką właściwość, że odbija światło, które "wpuszczone" do jego środka, rozprasza się oświetlając cały wyświetlacz. Na tym właśnie polega poświetlenie tego telefonu. Dziwny system ale cóż. I teraz chcialem zapytać czy znacie jescze jakieś teleony, w których występuje podobny system, albo wiecie gdzie mogę dostać taki materiał?

Ciężka sprawa. Wiem. Ale może bedziecie mi w stanie pomóc.

POZDRAWIAM! :lol:

*

Offline Tymon

• 356
  • Wroclove :)
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3463311
  • Sprzęt: LG L7, SE P900
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 15, 2006, 17:07:12 »
proponuje poszukac na allegro uszkodzonych spv e100 lub spv e200, kupisz za ok. 100 i tam na pewno bedzie ta czesc.ostatnio na allegro kilka uszkodzonych spv spotkalem,takze zycze powodzenia.
Częstochowa,Opole,Wrocław :D

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 16, 2006, 15:58:38 »
Morzesz mi powiedziec jak rozebrac spv e100 mam problem z odczytywaniem kart poniewarz moj inteligetny kumpel wlorzyl jakas inny format i teraz mi nie zawsze czyta musze ja bardziej docisnac rzeby odczytal. pls

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 16, 2006, 15:58:56 »
Morzesz mi powiedziec jak rozebrac spv e100 mam problem z odczytywaniem kart poniewarz moj inteligetny kumpel wlorzyl jakas inny format i teraz mi nie zawsze czyta musze ja bardziej docisnac rzeby odczytal. pls