Mam problem i nie wiem co zrobic. Prosze o pomoc

• 9 Odpowiedzi
  • 1583 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 29, 2005, 19:03:06 »
Mam SPV classic i nie mie moge sprawdzic stanu konta (heyah). Wpisuje *108# zatwierdzam. I po chwili "failed". I tak caly czas. Czy ktos zna rozwiazanie? Prosze o odpowiedz.

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 29, 2005, 23:13:17 »
Sprawdz wkarte w innym telefonie zeby zobaczyc czy błąd leży po stronie karty czy telefonu..

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 29, 2005, 23:29:22 »
Sprawdzalem na Sony Ericsonie T68i i na SE T630 na obu po wpisaniu kodu wyswietlalo mi kwote. Musi byc cos z fonem :/ Spotkal sie ktos z czyms takim??

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 30, 2005, 01:12:18 »
to tylko moja hipoteza..ale byc moze nalezy wlaczyc komunikaty sieciowe..niestety na mpx200 to sie wiaze z ciaglymi smsami typu warszawa-centrum ale przypuszczam ze twojei nfo o stanie konta dziala wlasnie na zasadzie takich komunikatow sieciowych..moge sie mylic ale to jedyne co mi przychodzi do glowy

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 30, 2005, 11:02:26 »
yyy;/ patrzylem w opcjach ale nie zauwazylem czegos takiego jak komunikaty sieciowe, menu mam po angielsku, byc moze cos przeoczylem, jak ta opcja sie nazywa w jezyku angielskim? podaj mi to wtedy sprawdze ;]

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 30, 2005, 15:31:11 »
settings/phone/channels masz dwie opcje enable channels i receive channel list zaznacz ptaszkami zreset fon i sprawdz

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 30, 2005, 17:26:39 »
zrobilem tak jak pisze i nie podzialalo, nadal mi wyskakuje failed po wpisaniu kodu

wie ktos co trzeba zmienic?? jest wyjscie z tej sytuacji?? prosze o pomoc

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 02, 2005, 10:42:59 »
SPV nie wyświetla informacji "krótkim kodem"
paradoksalnie, przyjmuje komendy,np. w tak-tak doładowało mi konto, ale nie daje infa, zachowuje się tak, jakby komendy nie rozumiał

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 02, 2005, 11:22:13 »
Sprawdzalem kiedys u kolegi w SPV classic i dzialalo. Pokazalo mi ile mam na koncie. Tylo ze on ostatnio zrestartowal ustawienia i teraz znowu nie moge u niego sprawdzic jak i u mnie ;/

Ma ktos inne propzycje jak to zmienic zeby dzialalo??

*

Offline jungu

• 33
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 25, 2005, 12:30:47 »
ja tez chciałbym sie o to zaptać. mianowicie kiedyś na święta w plusie wpisalem jakiś kod nie pamietam go ale na pisali w sms ze jak sie mi uruwa rozmowa po sekundzie to wpisz ten kod itd... od tamtego momentu zeby sprawdzic stan konta muszę wpisać kod *100# ale ten kod nie działa w moin telefonie (SPV classic) jak go wpisze to pokazuje mi sie ze łączy ale nic nie pokazuje (jest cały czas wainting...) będę wdzięczny za każdą pomoc...aha mowili w serwisie ze ten kod jest nieodwracalny...a to pech