ładowanie akumulatora w SPV classic

• 2 Odpowiedzi
  • 844 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 01, 2005, 02:33:48 »
Mam taki problem ,że podczas ładowania mojego SPV nastąpiło coś w rodzaju przepięcia w sieci elektrycznej. W wyniku tego telefon już nie chce się normalnie ładować. Czyli wpinam ładowarkę i nic ,zero reakcji ,totalnie nic. Ładowarka jest dobra mierzyłem na niej napięcie i jest 5.3V ,a prąd zwarcia koło jednego ampera. Wie ktoś może ,w którym miejscu płyty głównej jest układ odpowiedzialny za ładowanie baterii ,podejrzewam ,że na pewno poszło coś w stylu bezpiecznika termicznego ,albo jakieś inne zabezpieczenie.

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 01, 2005, 17:33:39 »
przykra sprawa..swiadczy to wg mnie o lichosci tego sprzetu bo taki filtr powinnien byc w ladowarce..:( cos w rodzaju bezpiecznika albo stabilizatora napiecia..mimo wszystko sprobowalbym z inna ladowarka...aaa i jeszcze cos..sam aparat dziala? na przyszlosc chyba bedziesz musial wpinac ladowarke przez listwe z bezpiecznikiem..nie umiem ci pomoc i nie wiem czy ktokolwiek jest w stanie..obym sie mylil..zycze powodzenia w kazdym razie

*

Offline yami1

• *
  • 71
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 01, 2005, 17:43:39 »
heh, uklad ladowania w moim simpadzie spalil sie z podobnej przyczyny... teraz czekam az mi przyjdzie scalaczek :( sa punkty ktore naprawiaja takie rzeczy ale trudno je znalezc, kup telefon ze srawna plyta a rozwalonym np wyswietlaczem, innej rady chyba niema :( nawet jak znajdziesz punkt w ktorym mogli by ci to zrobic to niemasz gwarancji ze beda mieli odpowiednie czesci... ich sciagniecie moze troche trwac..