zawieszanie się MDA III po update z "ery"

• 6 Odpowiedzi
  • 886 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline odyso

• *
  • 55
« dnia: Lipiec 05, 2005, 22:29:46 »
zrobiłem update systemu na udostepniony przez "ere" i wszystko wydaje się ok oprócz tego że w trakcie pracy MDA ma tendencję do "wieszania się" na ok. minuty (przestają działać klawisze i reagować ekran) po chwili wszystko wraca do normy; dzieje się to z częstotliwością 1 na 2 razy korzystania, mam wrażenie że głównie jak wciskam klawisz power lub wchodzę do monitora GPRS, ale może to złudzenie, czy ktoś miał taki problem????

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 06, 2005, 13:42:15 »
Byc moze jest to wina tego ze jakis program gryzie sie z nowa wersje ROMu... musialbys instalowac jeden po drugim i sprawdzac.

*

Offline odyso

• *
  • 55
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 06, 2005, 14:45:29 »
zainstalowałem tylko to co oryginalnie jest dołączane wraz z MDA; czy jest możliwośc przeinstalowania systemu jeszcze raz - przy klasycznych Windowsach zwykle pomagało - i czy aby to zrobić wystarczy postępować tak jak przy update??

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 06, 2005, 18:11:11 »
Na PDA nie ma czegos takiego jak "przeinstalowywanie systemu". Tutaj robi sie po prostu twardy reset i wtedy zostaje czysty system. Nie instaluj potem tego co jest na plytce Ery i zobacz czy bedzie OK.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 07, 2005, 09:29:02 »
Po tym update ze strony ery to mozesz orginalna plytke ery wywalic do kosza. Instaluj tylko to co jest na stronie! oprogramowanie z plyty nie chodzi z tym obrazem romu.

*

Offline odyso

• *
  • 55
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 07, 2005, 21:07:43 »
nieprecyzyjnie się wyraziłem; zaakcpetowałem zapytania o zainstalowanie programu chyba caller_ID po twardym resecie i dołożyłem umieszczone na stronie ery pliki z programu "aplikacje"

jednak to naciśnięcie klawisza POWER powoduje to chwilowe zawiśnięcie systemu

z ciekawych objawów to przy starej wersji GPRS monitor wskazywał po naładowaniu ponad 6h pracy i wytrzymywał 2,5 dnia, teraz pokazuje 9h i wytrzymuje 2 dni

*

Offline odyso

• *
  • 55
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 13, 2005, 09:26:45 »
chyba znalazłem rozwiązanie, wyciągnąłem kartę 64MB której zacząłem po update używać i póki co jak ręką odjął; włożona karta była pusta i nie używana a mimo to prawdopodobnie jej obsługa powodowała zawieszanie MDA, czy ktoś zaobserwował coś podobnego, jakiej wielkości karty można w takim razie używać?
Dla uzupełnienia była to karta z Noki którą poprzednio używałem w N9210i.