XdaIIs/mda3 / rysik wylata

• 7 Odpowiedzi
  • 822 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline corona

• 251
« dnia: Styczeń 14, 2006, 10:34:29 »
Czy jest jakis pomysl na wypadajacy rysik? Jeden juz stracilem, drugi bardzo luzno sie trzyma w moim xdaIIs (mda3)

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2006, 11:01:27 »
Winę ponosi najprawdopodobniej materiał z jakiego wykonany jest rysik, a dokładniej tworzywo, z którego wykonano końcówkę górną. Orginalny rysik nie wypadał, ale wykonany był tak, że niestety pękł. Dokupiony (cały aluminiowy) ma niestety luźniejszą górną końcówkę i po upływie kilku miesięcy luzy się powiększają. Chyba jedynym sposobem jest - "szukajcie aż znajdziecie" i empiryczne dobranie takiego, który spełni nasze oczekiwania.

*

Offline corona

• 251
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 14, 2006, 12:45:01 »
Ale moje rysiki były i są oryginalne. (pierwszy był, bo już go nie ma)
Oba były załączone do nowego użądzenia w komplecie.
Pierwszy po jakimś czasie też zaczął luźno wchodzić.

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 14, 2006, 13:19:21 »
Mialem podobny problem wysuwajacego sie rysika. W moim przypadku wygladalo na to, ze rysik jest O.K. Otworzylem wiec mojego MDAIII i okazalo sie, ze jest lekko wytarty zabek przytrzymujacy rysik w obudowie. Jedynym sposobem rozwiazania tego problemu bylo przyklejenie pod "ramie" z zabkiem cienkiego kawalka sprezystej gumki, ktora dopycha lekko zabek do rysika, a ten przestal sie wysuwac. Sposob, ktory opisalem dziala od kilku miesiecy bez zarzutu. Wycieranie zabka spowodowane jest (jak juz wczesniej zwrocono uwage) roznymi materialami wykonania rysika. W moim przypadku rysik byl twardszy niz zabek   :?

*

Offline corona

• 251
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 14, 2006, 13:41:11 »
czy muszę cały sprzęcik rozkręcić? Czy to tylko kilka śrubek

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 15, 2006, 01:39:14 »
Musisz zdjac tylna obudowe, a do tego jak pamietam to sa cztery srubki pod bateria. Bo chyba tych dwoch bocznych nie trzeba wykrecac. Moga byc jeszcze zatrzaski plastikowe ale te mozna delikatnie podwazyc srubokretem. Nie pamietam juz dokladnie jak to bylo z tym rozkladaniem poszczegolnych czesci, gdyz ja rozkrecalem calego MDA aby dostac sie do klawiatury (rowniez problem z zabkiem :wink: ). Rozkladanie jest bardzo latwe ale trzeba to robic ostroznie - nic na sile. Jak nie chce "isc" to trzeba pomyslec i "pojdzie" :)

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 15, 2006, 01:48:25 »
Tak teraz spojrzalem na to moje MDA i te dwie boczne chyba tez trzeba wykrecic  :(  No naprawde nie pamietam - chyba, ze na gorze dolnej obudowy sa plastikowe wsuwane zatrzaski.

*

Offline circoloco

• 279
  • Sprzęt: XPERIA & P1i
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 15, 2006, 23:22:36 »
Heh, miałem ten sam problem, poprawiałem to już w trzech egzemplarzach MDA3, nie jest trudno. Ten probelm dotyczy chyba wszystkich mda.
SonyEricsson Forever