Słów kilka na temat romu wm 6.1 PL
Zainstalowany bez najmniejszego problemu. Jest prosty i czytelny bez zbędnych bajerów, czyli instalujesz co chcesz. Standardowo w romie Office - Word, Excel i One Note. Rom chodzi dość szybko i sprawnie, zachowuje się raczej stabilnie. Początkowo jak pisałem wyżej problemy ze sparowaniem BT GPS, ale po kilkunastu próbach zakończone sukcesem. Dużo RAMU (powyżej 80MB) i niewielki RAM dysk.
Inny problem napotkany przeze mnie to manager połączeń. Tu sprawa nie wygląda wesoło... Znany z prawie wszystkich WM 6.1 problem z WLAN, ale kiedy wejdzie się w ustawienia i tam kilka razy poklika w "włącz" to jest OK. Po uruchomieniu GPRS i próbie jego wyłączenia - niepowodzenie. BA nadal połączony. Wyłączenie modułu GSM nic nie daje, urządzenie samo włącza ponownie radio GSM i GPRS. Soft reset i po problemie. Ale najciekawsze jest to, że zdarza się tak, że interfejs pokazuje, że nie ma włączonych ŻADNYCH połączeń a zielona diodka GSM dalej miga i okazuje się, że można się na naszego BA dodzwonić.
W porównaniu z WM 6.0 PL większa szybkość, subiektywnie wydaje mi się, że jest mniej energożerny.
W podsumowaniu napiszę tyle: BRAWO Ham3r!!!!! ROM jest super. Nie zniechęcaj się w dążeniu do poprawy tych naprawdę drobnych błędów w managerze połączeń. Rozważ też RAM dysk (czytałem, że go już w następnej wersji usuwasz) czy jest potrzebny (rzecz gustu).
Trzymam kciuki i chętnie rzetelnie przetestuję kolejną odsłonę.