WM6 WM6.1 WM6.5 & MDA III

• 1003 Odpowiedzi
  • 251255 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: WM6 & MDA III
« Odpowiedź #600 dnia: Marzec 06, 2009, 13:02:08 »
Ok :)
Mogę powiedzieć jak aktualnie sytuacja wygląda. Ściągnąłem wersję 6.1 żeby przeinstalować, wg poradnika na forum jeszcze raz starałem się ją zainstalować, tam jest krok, żeby przejść do trybu update, kiedy wciskam power+dwa przyciski i reset pojawia mi się zamiast napisu update napis serial, po włożeniu go do stacji dokującej zmienia się na USB, natomiast podczas instalacji kiedy biorę już opcję upgrade jest napisane, że jeden z warunków nie został spełniony, tam jest kilka odnośników wymienionych i nie chce się zainstalować. Podobnie z Windowsem w wersji 6.5. Dokładnie taka sama sytuacja. ;/ Źle coś robię? :P

« Odpowiedź #601 dnia: Marzec 06, 2009, 16:28:32 »
Ok :)
Mogę powiedzieć jak aktualnie sytuacja wygląda. Ściągnąłem wersję 6.1 żeby przeinstalować, wg poradnika na forum jeszcze raz starałem się ją zainstalować, tam jest krok, żeby przejść do trybu update, kiedy wciskam power+dwa przyciski i reset pojawia mi się zamiast napisu update napis serial, po włożeniu go do stacji dokującej zmienia się na USB, natomiast podczas instalacji kiedy biorę już opcję upgrade jest napisane, że jeden z warunków nie został spełniony, tam jest kilka odnośników wymienionych i nie chce się zainstalować. Podobnie z Windowsem w wersji 6.5. Dokładnie taka sama sytuacja. ;/ Źle coś robię? :P

Pierwszą część robisz dobrze (choć z tego co piszesz wygląda, że trochę nieświadomie  :) ). To znaczy należy ustawić PDA w tryb Boot Loadera wciskając razem przycisk RESET, NAGRYWANIE i POWER (naciśnięcie w tym samym czasie przycisków RESET i POWER a następnie w przeciągu dwóch następnych sekund NAGRYWANIE i APARAT powoduje przejście PDA w tryb Hard Reset). Wówczas pojawia się na ekranie napis SERIAL. Po włożeniu PDA do stacji dokującej napis SERIAL zmienia się na napis USB i PDA jest gotowe do załadowania nowego systemu. Następnie uruchamiasz z PC program BaUpgradeUT no i powinno "polecieć".

« Odpowiedź #602 dnia: Marzec 06, 2009, 18:01:01 »
Dobra, to po kolei.
Włączam telefon w stan update czy jak to się nazywa :D
Jest napis Serial tylko. Wkładam go w stację dokującą, napis zmienia się na USB. Na kompie jest dźwięk wykrycia go. Kiedy odpalam instalację tak to wygląda:

Po wybraniu opcji upgrade pojawia się:

Natomiast jeśli podłączę go zamiast stanu update normalnie kiedy system jest włączony pojawia się:

Później natomiast:

He?

*

olmeca

« Odpowiedź #603 dnia: Marzec 06, 2009, 18:21:13 »
pod jakim systemem operacyjnym to robisz z wygladu okienek wnioskuje ze to vista

*

Offline gasnik

• **
  • 238
  • Kocurek Ogórek
    • Oficjalna strona
  • Sprzęt: SGXcover2,Nokia N95 8GB,Creative Ziio 7"
« Odpowiedź #604 dnia: Marzec 06, 2009, 18:30:05 »
Też to miałem na Viście :D Trzeba zainstalować przerobione sterowniki, które znajdziesz na xda-developers. Po tym będzie smigać.
Samsung Galaxy Xcover 2, Creative Ziio 7", Nokia N95 8GB, Dell Axim x50 + Socket SDSC 3E Rev.K, Dell Axim x50v + Socket SDSC 3e Rev. J, SiPix Pocket Printer A6,

« Odpowiedź #605 dnia: Marzec 06, 2009, 18:57:13 »
Tak, Vista :) dobrze, to coś pościągam i dam Wam później znać, na pewno dużo osób ma ten sam problem, ponieważ niektórzy jednak są posiadaczami Viściora :P

*

olmeca

« Odpowiedź #606 dnia: Marzec 06, 2009, 19:09:38 »
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Blueangel_WM6_WizzardUpgrade4_Vista

link do przepisu jak spreparowac stery na wiśte i pozniej wio z romem

« Odpowiedź #607 dnia: Marzec 06, 2009, 21:00:04 »
O... i koledzy pomogli  :ok:
Miałem ten sam problem na Viście i faktycznie po zainstalowaniu driverów znalezionych na xda wszystko zaczęło pracować normalnie. Choć ostatnio Vista znów sie "zapiera", a że nie mam czasu sprawdzić dlaczego tak jest, to korzystam chwilowo z drugiego kompka z XP  :evil:
Pozdro.

*

olmeca

« Odpowiedź #608 dnia: Marzec 06, 2009, 23:29:28 »
wszelkie datki za pomoc mile widziane - konto znajduje sie na stronie glownej w zakladce kontakt-> o nas

« Odpowiedź #609 dnia: Marzec 07, 2009, 18:26:40 »
wszelkie datki za pomoc mile widziane - konto znajduje sie na stronie glownej w zakladce kontakt-> o nas

To chyba chodzi o datki na utrzymanie forum, a nie za pomoc  :shock: . Bo jak się nie mylę, koledzy którzy służą pomocą innym (np. dla Lukaszprzy - bo przy nim powyższe stwierdzenie się pojawiło) robią to za "friko"   :ok: .
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2009, 21:23:59 wysłana przez palmrad »

*

olmeca

« Odpowiedź #610 dnia: Marzec 09, 2009, 12:30:56 »
pokaz mi miejsce gdzie napisalem ze chce jakiekolwiek gratyfikacje dla siebie zatrzymac. Nie wyczules zartu w tym co napisalem to przykro mi, a wspomaganie portalu rowniez mozna robic dobrowolnie.

EOT! :]

« Odpowiedź #611 dnia: Marzec 09, 2009, 20:25:15 »
pokaz mi miejsce gdzie napisalem ze chce jakiekolwiek gratyfikacje dla siebie zatrzymac. Nie wyczules zartu w tym co napisalem to przykro mi, a wspomaganie portalu rowniez mozna robic dobrowolnie.

EOT! :]

Czy ja cokolwiek napisałem o Twoich gratyfikacjach??? w stwierdzeniu "...koledzy którzy służą pomocą innym (...) robią to za friko" miałem na myśli również i Ciebie. Sprostowałem trochę wypowiedź aby nie było dwuznaczności na co powinniśmy dobrowolnie dawać datki. Bo przecież pomagamy sobie na tych stronach bezinteresownie... i to nie jest żart.
Pozdro

« Odpowiedź #612 dnia: Marzec 11, 2009, 01:00:08 »
Wygląda na to, że mamy dwa kolejne linki:

http://www.filedropper.com/htc-blueangel21176wwex31 (HTC-BlueAngel 21176WWE,X3.1)

http://www.zshare.net/download/56781016de85f69a/ (6.22 211xx - przynajmniej tak zatytułowali na xda)

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #613 dnia: Marzec 14, 2009, 00:31:58 »
(6.22 211xx  to ten sam rom co 21176WWE,X3.1)

*

Offline Cineslaw

• *
  • 62
    • Cineslaw
  • Sprzęt: Qtek 9090 aka MDA III
« Odpowiedź #614 dnia: Marzec 15, 2009, 02:09:18 »
Zainstalowałem ROM 6.0 i Radio 1.15 ;p
Tylko mam mały problem, a mianowicie niechce mi się właczać wifi.
GSM, bluetooth, irda, AC działają poprawnie i zawsze się włączają.
Aby właczuć wifi musze klikać do znudzenia ikonke wifi w comm managerku, po którymś tam razie sie wkoncu właczy ale denerwujace jest takie klikanie ;/

Czy ktoś wie jak rozwiązać taki problem?

« Odpowiedź #615 dnia: Marzec 15, 2009, 18:12:37 »
Aby właczuć wifi musze klikać do znudzenia ikonke wifi w comm managerku, po którymś tam razie sie wkoncu właczy ale denerwujace jest takie klikanie ;/

Spróbuj tak: prawy soft key - wlan config - i tam klikasz turn wifi on - za 2gim razem powinno zaskoczyć - u mnie tak muszę robic po każdym soft reset. Pozniej gdy wyłączę wifi z comm managera mozna go takze z tamtąd włączyć- do nastepnego soft reset-u.

*

Offline Cineslaw

• *
  • 62
    • Cineslaw
« Odpowiedź #616 dnia: Marzec 16, 2009, 15:30:02 »
Tez równie wolno się włącza. To tak wygląda jakby sie to wifi włączało na 1 sec i wylaczalo odrazu ;/
Pojawia sie ikonka w taskbarze (koło zegara) tylko to jest ułamek sekundy i znika.

« Odpowiedź #617 dnia: Marzec 16, 2009, 19:01:03 »
Tez równie wolno się włącza. To tak wygląda jakby sie to wifi włączało na 1 sec i wylaczalo odrazu ;/
Pojawia sie ikonka w taskbarze (koło zegara) tylko to jest ułamek sekundy i znika.

To nie wiem czemu bo u mnie w ten sposób za 2 razem zawsze łapie.
Może inny rom rozwiąże Twoj problem?

ja używam black diamonda z manilą 2d z 1 strony tego wątku.

« Odpowiedź #618 dnia: Marzec 16, 2009, 19:26:03 »
Witam. zainstalowałem sobie soft z dnia 3 marca v2 i niby wszystko pięknie, ale jednak nie do końca. od tamtego czasu nie działa połączenie z komputerem. nie wiem co jest nie tak, ale do tej pory wsio działało a teraz niestety nie...
vista ze sterami pod viste z xda i update poszedł doskonale...

*

Offline Cineslaw

• *
  • 62
    • Cineslaw
« Odpowiedź #619 dnia: Marzec 16, 2009, 21:59:17 »

Zrobilem Hard Reset ;p
Z tego co pamiętam to po wgraniu roma nie zrobilem go ;x
Teraz wifi sie po soft resecie wlacza tylko z opcji "turn on wlan" a potem dziala normalnie w CommMgr.
To mi wystarcza ; d
Dziekuje za pomoc i przepraszam za kłopot ;)

*

Offline mtr888

• 3
  • Team Adrenalina
  • Sprzęt: SPV M2000 Blue Angel
« Odpowiedź #620 dnia: Marzec 16, 2009, 22:03:19 »
Właśnie zainstalowałem na SPV M2000 WM2003 win z EDIT 11.03.2009 iii...  MISSION COMPLETE !!!
Szczerze nie mam o tym bladego pojęcia. Zrobiłem to po raz pierwszy i się udało :) Jakieś 5 min stresu a teraz to już tylko zabawa :) Później opiszę funkcjonowanie.

A jakieś spolszczenie jest dostępne ??
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2009, 23:00:44 wysłana przez mtr888 »
Renault Impwar Rzeszotary
SPV M2000 + AM
E51 & N73 + TT

*

olmeca

« Odpowiedź #621 dnia: Marzec 16, 2009, 22:35:19 »
ale sformatowales wczesniej storage? :E

*

Offline mtr888

• 3
  • Team Adrenalina
  • Sprzęt: SPV M2000 Blue Angel
« Odpowiedź #622 dnia: Marzec 16, 2009, 23:04:03 »
Tak, sformatowałem. Szczerze nie wiem po co i czy to potrzebne ale postępowałem zgodnie z instrukcją z tego forum z innego wątku. Ponieważ udało mi się i zadziałało wszystko jak należy wkleję tą instrukcję raz jeszcze:

1.Pobierz  plik Unlocker.CAB i Repart_DOC.exe
ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com/BlueAngel/BA_WM5/Tools/xda-developers_Unlocker.CAB
ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com/BlueAngel/BA_WM5/Tools/Repart_DOC.exe
Oba pliki wrzuc do BA w dowolne miejsce
Zainstaluj Unlocker.CAB
Uruchom plik unlockera start -> Programs -> ExtROM tools -> then first run "unhide", then "Unlock".
Zrob soft reset.
Po resecie znajdz plik Repart_DOC.exe i uruchom go.
Okresl rozmiar Extended ROM na 128 kb (powinno byc ustawione defoltowo)
Wcisnij "Format now!" i czekaj na zakonczenie formatowania (kilka sekund). Zobaczysz wiadomosc ze proces zostal dokonany pomyslne. (Jezeli dostaniesz informacje z bledem dotyczacym storage, wcisnij yes i poczekaj kilka sekund.)
Soft reset BA

Sciagasz rom ktory wydaje Ci sie najbardziejodpowiedni, rozpakowujesz go na pc. BA wprowadzasz w tryb bootloadera http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=BlueAngel_WM5_For_Beginners
pod tym linkiem masz wersje obrazkowa jak wejsc w tryb bootloadera. W trybie bootloadera podlanczasz BA do pc i odpalasz program instalujacy nowy rom. Po zainstalowaniu nowego romu robisz hard reset  i nowy rom est gotowy do dzialania.

Bateria najlepiej jak jest naladowana w granicach 100%, modl sie goraco i zaciskaj zwieracze zeby Ci sie wszystko udalo

:)
Renault Impwar Rzeszotary
SPV M2000 + AM
E51 & N73 + TT

« Odpowiedź #623 dnia: Marzec 17, 2009, 11:40:19 »
Hej, mam następujący problem.
Przy zmienianiu softu z 6.1 na 6.5 wszystko zrobiłem jak w instrukcjach, po włączeniu pojawia się ekran Windows Mobile i nic dalej się nie robi, kilka razy próbowałem zmienić oprogramowanie na inne, ale taka sama sytuacja, istnieje możliwość usunięcia wszystkiego z telefonu i wgrania na nowo od początku, żeby załadował się normalnie Windows?

Edit: Już poradziłem sobie, wgrałem wersję z wczoraj, która pojawiła się niedawno i usunięto w niej chyba ten błąd :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2009, 13:40:44 wysłana przez Lukaszprzy »

« Odpowiedź #624 dnia: Marzec 17, 2009, 15:25:48 »
słuchajcie po zmianie softu wiem już tyle, że to jest problem ze sterami pod viste niestety, tylko ciekawe jest to, że do tej pory działało jak należy, a teraz widzi mi moje pda jako kartę sieciową.... skąd mam pobrać stery żeby było wszystko ok...?

*

olmeca

« Odpowiedź #625 dnia: Marzec 17, 2009, 15:27:20 »
kilka postow wyzej masz info o sterach pood viste + do kompletu sciagnac to device center czy jakos tak sie to zwalo
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2009, 15:30:35 wysłana przez olmeca »

« Odpowiedź #626 dnia: Marzec 17, 2009, 17:44:32 »
Tak, na górze masz, jak chcesz to pisz do mnie na gg, pomogę Ci, sam miałem ten problem niedawno...

Jednak powrócił problem z bootowaniem Windy, żeby nie było prowadzenia monologu napiszę tu, kilka wersji już instalowałem, jedna po drugiej i nie działa nic, chodzi o to, że Windows startuje i ten ekranik z logiem nie znika tylko w tym momencie się wiesza, istnieje możliwość całkowitego sformatowania i później na to nagrania nowego Windowsa (świeżego)?

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
  • Sprzęt: MDA III HTC HD2 SG NOTE 3
« Odpowiedź #627 dnia: Marzec 17, 2009, 18:05:41 »
Jednak powrócił problem z bootowaniem Windy, żeby nie było prowadzenia monologu napiszę tu, kilka wersji już instalowałem, jedna po drugiej i nie działa nic, chodzi o to, że Windows startuje i ten ekranik z logiem nie znika tylko w tym momencie się wiesza, istnieje możliwość całkowitego sformatowania i później na to nagrania nowego Windowsa (świeżego)?

U mnie również występuje taka przypadłość , ale tylko jak załanczam BA po wyjęciu baterii.
Muszę po prostu wcisnąć SR i wtedy idzie dalej. Kiedy nie ładuje się RADIO , nie chce przeskoczyć 3 pasków.

istnieje możliwość całkowitego sformatowania i później na to nagrania nowego Windowsa (świeżego)?

Niebardzo. To nie dysk twardy (jeśli dobrze kombinuje co chcesz zrobić). Po każdym HR będziesz miał "świeży" system. Taki jak sobie wgrałeś.
Narażać się? Po co? I tak z Władzą nie wygramy! Permanentna inwigilacja ;-)

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #628 dnia: Marzec 18, 2009, 06:34:54 »
Ciekawe po co Daniel 1979 wstawił ten rom Windows Mobile 6.5 WWE X5 CE OS5.2.21189 Build21189.5.0.0
o ile jest on cały w języku Chińskim przecież i tak nikt go nie zainstaluje

*

Offline mustela

• 47
« Odpowiedź #629 dnia: Marzec 18, 2009, 07:49:58 »
bo nie zawsze istnieje mozliwosac sprawdzenia co to za ROM.
Jesli sprawdziles i stwierdziles ze to jest chinska wersja, albo cos innego nie gra, to zglos to.
Narzekaniem nie osiagnie sie zadnego postepu, a podajac konstruktywne wnioski, mozna dazyc tylko do lepszego.
Uwazam ze Daniel i reszta aktywnych uzytkownikow tego watka robia naprawde dobra robote.