WM6 WM6.1 WM6.5 & MDA III

• 1003 Odpowiedzi
  • 249973 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: WM6 & MDA III
« Odpowiedź #210 dnia: Styczeń 28, 2008, 11:00:39 »
Jest już WM 6.1.
Linki na xda-developers i mobione
Bardzo wstępna wersja, system jako taki działa, ale kilka drobiazgów nie działa.

*

Offline kubalmar

• **
  • 219
  • Sprzęt: HTC
« Odpowiedź #211 dnia: Styczeń 28, 2008, 11:14:25 »
Ciekawe,  ja z xda dałem rade.
Heh widocznie xda jest dla mnie jeszcze zbyt zagmatwane :-)
Dzieki wielkie Daniel1979 za pomoc.

*

Offline radexon

• *
  • 62
  • Sprzęt: XDA IIs (inaczej SPV M2000,HTC 9090)
« Odpowiedź #212 dnia: Styczeń 28, 2008, 12:24:03 »
A chodzi ogólnie szybciej niż poprzednia wersja?
Jakie zmiany?
jakieś screeny może? :)

« Odpowiedź #213 dnia: Styczeń 28, 2008, 12:54:31 »
Screeny - na xda-developers
Funkcjonalność: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=353563 (nie znalazłem nic. co by pozwalało chronić PINem pojedyncze pliki, ale nie szukałem za mocno).
Szybkość - podobnie, jak xplode. Może nieznacznie szybciej, a może to złudzenie.
Ogólnie - ROM tylko dla ciekawskich. W ciągu tygodnia powinien nastąpić wysyp różnych ROMów 6.1 (xplode, pdaviet, xbeta, darkforce), bardziej dopracowanych. Ten to tylko zajawka.

--------
xbeta chyba jednak nie. wydaje się, że to fake
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2008, 19:02:32 wysłana przez baniaczek »

*

Offline radexon

• *
  • 62
« Odpowiedź #214 dnia: Styczeń 28, 2008, 13:07:13 »
No to zostanie czekać nam na jakiś ROM ładnie przygotowany i dopracowany ;)

Mi najlepiej chodzi PDAVIETa rom z zielony themem co jest oryginalnie.

*

Offline arravel

• *
  • 56
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #215 dnia: Styczeń 28, 2008, 21:29:50 »
potwierdzam, ze PdaViet jest najszybszy. Najnowsza wersja smiga az milo. Dzisiaj mialem okazje bawic sie Kaiserem z Orange i bylem pod wrazeniem szybkosci. Teraz i moj PDA chodzi podobnie. Mam jednak pewien problem, ktory dokuczal mi juz w poprzedniej odslonie romu. W Windows Media Player szarpie sie dzwiek. Wiem, ze sa lepsze playery, ale pewne programy korzystaja z jego silnika i wtedy jest to denerwujace. Czy ktos potrafi cos na to zaradzic?
Historia sprzętu:
SDA II -> MDA III -> MDA Vario III -> Palm Treo 500v -> Samsung i640v -> Samsung Galaxy Spica -> Motorola Milestone

*

Offline radexon

• *
  • 62
« Odpowiedź #216 dnia: Styczeń 28, 2008, 22:30:59 »
Szarpiąćy dźwięk to wina w rejestrze wpisu.

Wejdź:
hklm/drivers/sdcard/clientdrivers/class/sdmemory

a następnie zmień wpis  "Blocktransfersize" z 128 na 64 i będzie brykać miło ;)
i zrób SOFT RESET i potem miłego słuchania tylko ;)
poozdro
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2008, 22:35:27 wysłana przez radexon »

*

Offline arravel

• *
  • 56
« Odpowiedź #217 dnia: Styczeń 28, 2008, 23:04:05 »
Wielkie dzieki, pomoglo :) Szukam Office'a do tego nowego romu. Ma ktos namiary na caby? Ciekawe, czy bedzie dalo sie na to zainstalowac upgrade do Office 6.1
Historia sprzętu:
SDA II -> MDA III -> MDA Vario III -> Palm Treo 500v -> Samsung i640v -> Samsung Galaxy Spica -> Motorola Milestone

*

Offline radexon

• *
  • 62
« Odpowiedź #218 dnia: Styczeń 29, 2008, 08:14:15 »
Office jest w PDAVIETcie zintegorwany przeciez ;)

*

Offline arravel

• *
  • 56
« Odpowiedź #219 dnia: Styczeń 29, 2008, 15:27:15 »
W tym opartym na WM 6.1 nie. Z reszta zmienilem zdanie. Rom jest okropny. Ciagle cos nie dziala lub sie wylacza. Czasem urzadzenie zamiast sie wylaczyc wygasza tylko backlight. Tragedia. Nie znaczy to jednak, ze nie dziala szybko. Rownie szybko sie chrzani.
Zobacze jak pojdzie ten z poprawka do sms. Czy ktos sprawdzal, jaki rom jest najszybszy?
Historia sprzętu:

*

Offline kubalmar

• **
  • 219
« Odpowiedź #220 dnia: Styczeń 29, 2008, 16:20:43 »
Czy ktos sprawdzal, jaki rom jest najszybszy?
To dla każdego będzie różnie, moim zdaniem najszybszy jest jeden z PDAVIET ROM BA 5.8.02, ale zbyt wiele
jak dla mnie rzeczy jest niedopracowanych. W stosunku szybkości do jakości stawiam na ostatniego xplode.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2008, 16:23:28 wysłana przez kubalmar »

*

Offline tomson

• **
  • 198
  • Sprzęt: Note 2
« Odpowiedź #221 dnia: Styczeń 29, 2008, 18:13:57 »
Ja też uważam że najlepszy jest ostatni XPLODE.

*

Offline arravel

• *
  • 56
« Odpowiedź #222 dnia: Styczeń 29, 2008, 19:00:32 »
A jest jakas bardzo odczuwalna roznica miedzy PDAVIET a XPLODE? Szukam romu, ktory zagosci na moim BA troche dluzej. Moj ostatni PDAVIET mialem jakies 1,5 miesiaca, az w koncu go skopalem i zamiast robic HR postanowilem wgrac jakis inny. Moze ktos podjalby zrobienia jakiegos zestawienia, zeby nowi w temacie mogli sie latwiej zorientowac w romach? Ja niestety w tym za bardzo nie siedze.
Historia sprzętu:

« Odpowiedź #223 dnia: Styczeń 30, 2008, 00:49:59 »
Moze ktos podjalby zrobienia jakiegos zestawienia, zeby nowi w temacie mogli sie latwiej zorientowac w romach? Ja niestety w tym za bardzo nie siedze.
Najlepszy ROM to taki, jaki sobie usmażysz. Każdy będzie trochę niedopieczony z jednej strony, a z drugiej przesmażony.
A tak na poważnie: mnogość potencjalnych atrybutów, rozrzut ich znaczenia dla każdego z użytkowników (np. dla mnie PDAVIET 6.1 absolutnie dyskwalifikuje fakt, że ma wbudowany smartdialing, a ja nie mam chwili czasu, żeby go wywalić)    tempo, z jakim ROMy są wydawane (nawet jeden na kilka miesięcy dla BlueAngela, a co mają zrobić ew. autorzy zestawienia dla Wizarda, gdzie samych głównych nurtów jest pewnie z dziesięć) - powoduje, że zestawienie będzie miało znaczenie tylko dla jego autora i tylko przez krótki czas (dopóki nie powstanie kolejna edycja czegoś).
Ale długie zdanie mi wyszło, zupełnie, jakbym był prawnikiem.
Spróbuj wybrać w sklepie internetowym coś (kuchenkę mikrofalową, palmtopa, garnitur, egzotyczną niewolnicę), a póżniej idź do sklepu fizycznego i sobie coś wybierz, nawet z tego samego asortymentu. Szansa, że wybierzesz to samo jest jak jeden do ... (no właśnie - do ilu?).

*

Offline mustela

• 47
« Odpowiedź #224 dnia: Styczeń 30, 2008, 14:22:49 »
masz 50% szans. ;D
Albo wybierzesz dobrze albo zle.  Bool`owska Logika.
ale fak faktem moglby ktos sie pokusic o chocby krotkie scharakteryzowanie co dany wypiek ma a czego nie, ew. jakis krotki test.
to pomoglo by wybrac.
Pozdrawiam

*

Offline radexon

• *
  • 62
« Odpowiedź #225 dnia: Styczeń 30, 2008, 22:52:02 »
WERSJA ALPHA polskiego ROMu ;)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=363977

Ciekaw jestem co wyjdzie z tego projektu i jak będize brykać.

Ja niestety nie sprawdzę ponieważ mój PALm musi chodzić OK póki pnieważ w pracy używam go.

Myśle że projekt bardzo ciekawy i w weekend skuszę sie na wgranie PL romu żęby potestować.
Warto by pomóc myśle ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2008, 22:55:01 wysłana przez radexon »

« Odpowiedź #226 dnia: Styczeń 31, 2008, 16:06:41 »
Panowie
Proszę o pomoc-otóż nie wiem ,moża ja jakiś tępy jestem ,albo co,gdyż tak-jakiś 2 miechy temu wgrałem sobie ten pierwszy rom helmi ba coś tam i robiłem to wszystko z wm2003se i poszło jak z płatka.Dzisiaj chciałem wgrac cos nowszego,przeczytałem cały watek,ściągnąłem nowy rom  i nie chce się instalować-klikam :MaUpgradeUt_noID   ,potem next,chwile czeka,potem upgrade i wyskakuje error 150,czasem jest to error 120.Co mam zrobić?Przy próbie wgrania tego starszego romu helmi którego mam cały czas również to samo-czy ja coś zle robię?acha po powtórnym kiknięciu na MaUp... ,na drugim ekranie nie odczytuje wogóle romu mojego BA,active synk jest wtedy śrozłączony,czasem jak wyciągnę i włożę BA do podstawy to przechodzi pierwszy ekran,odczytuje wersje romu 5.60 ,potem upgrade i error 101,pomózcie

Jeszcze jedno-spróbowałem wgrać roma z ery-i wywala błąd  model id error (100) i wypisuje takie kwadraciki-poradzicie?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2008, 18:40:48 wysłana przez tom-cio »

*

Offline MTW

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC Toch Pro
« Odpowiedź #227 dnia: Styczeń 31, 2008, 18:51:54 »
tom-cio a wchodzisz w tryb BL podczas wgrywania nowego romu

« Odpowiedź #228 dnia: Styczeń 31, 2008, 19:13:36 »
MTW dzięki jesteś wielki  :ok: a ja jestem matołem  :mrgreen: ,weszłem w bootloadera i wszystko idzie,nie doczytałem kurcze jak się włącza boloadera,myślałem że chodzi o hR a to się robi inaczej,teraz już wiem że :
      RESET-POWER-NAGRYWANIE

A może by tak dla takich osłów jak ja podkleć krótki temacik-HR tak ,a BOOTLOADER tak,hehe

*

Offline tomson

• **
  • 198
  • Sprzęt: Note 2
« Odpowiedź #229 dnia: Luty 01, 2008, 08:28:11 »

Ja niestety nie sprawdzę ponieważ mój PALm musi chodzić OK póki pnieważ w pracy używam go.

Myśle że projekt bardzo ciekawy i w weekend skuszę sie na wgranie PL romu żęby potestować.
Warto by pomóc myśle ;)

Witam
Zainstalowałem ten ROM PL, jak dla mnie rewelacja, wszystko śmiga OK.

« Odpowiedź #230 dnia: Luty 01, 2008, 10:18:42 »

Warto by pomóc myśle ;)
Ja zinstalowałem wczoraj i myślę że długo nie znajdę lepszego romu jest w miarę szybki, stabilny i w pl :grin:

« Odpowiedź #231 dnia: Luty 01, 2008, 17:33:24 »
ja rowniez zainstalowalem tego PL i jest wspanialy
bije na glowe te wszytkie eng romy

pozdrawiam i polecam

*

Offline lordJim

• 260
  • Sprzęt: XDA IIs+SD 2GB, wm5,Nokia N73 Destinator 7/6.1, TT6
« Odpowiedź #232 dnia: Luty 01, 2008, 17:42:33 »
A jak GPS sie zachowuje?
..Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy....    ;o)...

*

Offline kubalmar

• **
  • 219
« Odpowiedź #233 dnia: Luty 01, 2008, 17:57:12 »
A jak GPS sie zachowuje?
Bez najmniejszego problemu osobiscie sprawdziłem na dłuzszej trasie.

*

Offline MTW

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC Toch Pro
« Odpowiedź #234 dnia: Luty 01, 2008, 22:30:38 »
ten polski sofcik jak dla mnie bomba teraz czekam na finalna wersje wszystkim go polecam

« Odpowiedź #235 dnia: Luty 01, 2008, 22:49:17 »
Witam, wgrałem tez ten polski romik jest moim zdaniem bardzo dobry  :proud: ale u mnie jest problem z dochodzącymi smsami nie zawsze słychać że jest nowy  :( może by pomogła instalacja  sms_alert_fix.rar‎ ale mam problem z rejestracja i z samym ściągnięciem tej nakładki może ktoś z kolegów ma to w swoich zbiorach bardzo bym był wdzięczny za podesłanie na maila albo zapodanie na jakiś nasz serwer.
Pozdrawiam

*

Offline kubalmar

• **
  • 219
« Odpowiedź #236 dnia: Luty 02, 2008, 09:25:30 »
może ktoś z kolegów ma to w swoich zbiorach bardzo bym był wdzięczny za podesłanie na maila albo zapodanie na jakiś nasz serwer.
Pozdrawiam
Wysłałem ci na e-mail caba BA_SMS_Alert_fix

*

Offline radexon

• *
  • 62
« Odpowiedź #237 dnia: Luty 02, 2008, 10:27:08 »
Ja też poproszę SMS Fixa ;)
najlepiej jak ktoś wrzuci gdzieś dla wszystkich na rapida

« Odpowiedź #238 dnia: Luty 02, 2008, 10:37:30 »
Też wgrałem tego nowego roma pl -jest świetny i nareszcie mam ojczysty język-jak na razie znalazłem w nim tylko jedną maleńką wadę-jeśli podstawię tapetę na dzisiaj(today) to nie ma możliwości ustawić jej przezroczystości i w sumie się  wszystko zamazuje.Ale sam rom jest bomba-jak nanrazie ani zwisu

*

Offline kubalmar

• **
  • 219
« Odpowiedź #239 dnia: Luty 02, 2008, 10:45:51 »
radexon wysłałem ci tego caba jak możesz to wstaw go gdzies na serwer, bo ja nie mam takiej możliwosci.
Napisane: Luty 02, 2008, 10:38:02
Też wgrałem tego nowego roma pl -jest świetny i nareszcie mam ojczysty język-jak na razie znalazłem w nim tylko jedną maleńką wadę-jeśli podstawię tapetę na dzisiaj(today) to nie ma możliwości ustawić jej przezroczystości i w sumie się  wszystko zamazuje.Ale sam rom jest bomba-jak nanrazie ani zwisu
U mnie ta funkcja działa bez problemów. Wklejam fotke do moich obrazów tam na niej wciskam:
ustaw jako tło pulpitu i wtedy można płynnie ustawić przezroczystość