WM6 WM6.1 WM6.5 & MDA III

• 1003 Odpowiedzi
  • 250093 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline deckardmst

• 9
  • Sprzęt: HTC BlueAngel, Toshiba G900
Odp: WM6 WM6.1 WM6.5 & MDA III
« Odpowiedź #900 dnia: Wrzesień 10, 2009, 19:32:54 »
Mam identyczny problem jak kolega oni1973, nie można utworzyć nowej wiadomości Email, po prostu nie reaguje na "Nowe".  Jakie jest rozwiązanie tego problemu ?

*

Offline Ham3r

• 378
  • HTC Wizard
« Odpowiedź #901 dnia: Wrzesień 10, 2009, 20:34:22 »
No niestety, bug tego buildu (nie ode mnie zależny) taki jest WM6.5 w tej wersji..

..a poprawić już nie mogę, zupnę tylko jeszcze kuchnię do wszystkich romów, bo właśnie tydzień temu sprzedałem BA, definitywnie.

*

Offline Fatal1ty

• *
  • 92
  • Sprzęt: HTC Hermes (orange black)
« Odpowiedź #902 dnia: Wrzesień 22, 2009, 19:37:55 »
Ile może trwać zrobienie już oficjalnego romu 6.5, który wyjdzie niebawem do BA?
SIemens C35 -> Nokia 2600 -> Sony ericsson T230 -> Sony ericsson K510 -> Sony ericsson K800i (ztuningowany) -> HTC Vpx (Blue Angel) -> HTC Hermes (orange black)

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #903 dnia: Wrzesień 22, 2009, 19:39:41 »
nigdy nie wyjdzie żaden oficjalny, co wy macie za sny?
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

olmeca

« Odpowiedź #904 dnia: Wrzesień 22, 2009, 20:38:13 »
ozywianie starszych sprzetow nowym systemem jest sprzeczne z polityka producentow nowych zabawek, wiec nie miejmy zludzen ze sie pojawi cos oficjalnego

*

Offline Fatal1ty

• *
  • 92
« Odpowiedź #905 dnia: Wrzesień 22, 2009, 21:08:55 »
Wiadomo, że nie wyjdzie dedykowany pod BA, chodzi mi o przeportowany pod BA! Tak jak to miało miejsce z poprzednimi buildami dla BA Wm.6.5 chociażby Ham3ra, ale tym razem z finalnego buildu ;)
SIemens C35 -> Nokia 2600 -> Sony ericsson T230 -> Sony ericsson K510 -> Sony ericsson K800i (ztuningowany) -> HTC Vpx (Blue Angel) -> HTC Hermes (orange black)

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #906 dnia: Wrzesień 22, 2009, 21:25:46 »
Wiadomo, że nie wyjdzie dedykowany pod BA, chodzi mi o przeportowany pod BA! Tak jak to miało miejsce z poprzednimi buildami dla BA Wm.6.5 chociażby Ham3ra, ale tym razem z finalnego buildu ;)

Zrobisz to wyjdzie, szukaj na xda-dev

Przy okazji jaką wersję VPA masz tą z zegarem 520MHz?

*

Offline Fatal1ty

• *
  • 92
« Odpowiedź #907 dnia: Wrzesień 22, 2009, 21:48:48 »
Chyba VPx. Niestety nie  :E

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #908 dnia: Wrzesień 23, 2009, 13:16:46 »
Chyba VPx. Niestety nie  :E

Któryś z tych? Porównanie

Znam tylko Vodafone v1620 lub VPA III (które zresztą mam) w specyfikacjach występuje też VPx ale za kazdym razem wychodzi że to VPA III (na fotce widziałem logo VPx)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 13:24:05 wysłana przez Antej »

*

Offline Fatal1ty

• *
  • 92
« Odpowiedź #909 dnia: Wrzesień 23, 2009, 16:23:19 »
To jest ten po prawej, jak widać VPA III też się nazywa  :grin:

« Odpowiedź #910 dnia: Październik 09, 2009, 23:42:44 »
Witam wszystkich,

Poniżej podaję link do nowej wersji Windows Mobile. Jest to WM 6.5.1 beta Build 23052 by d-two z 28 września:

http://rapidshare.com/files/286249179/WM6.5.1_BlueAngel.-__D-Two__-ENG.rar   (Daniel1979, gdybyś mógł załączyć link na pierwszej stronie. Dzięki)

oraz link do Mobile Office 2007, podobno w powyższym systemie go brakuje:

http://www.4shared.com/file/136773720/a428b1cb/PDACorner_Office2007

Osobiście pracuję na WM6.5 Build 21928.5.0.60. Po testach innych systemów, ten najbardziej mi odpowiada.

Pozdrawiam
Palmrad
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2009, 23:50:59 wysłana przez palmrad »

*

Offline Fatal1ty

• *
  • 92
« Odpowiedź #911 dnia: Październik 11, 2009, 13:05:27 »
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=551230
To jest Windows Mobile 6.5.1 Beta German/Deutsches Rom 23060, bardzo ciekawy build, polecam do testów, puki jest problem kombatybilności z niektórymi aplikacjami z wm 6.5 nie korzystam już z niego, ale jest godny polecenia  :ok:

« Odpowiedź #912 dnia: Październik 14, 2009, 23:16:15 »
Witam,

Zastanawiam się nad updatem (mam jeszcze wme2003).
Potrzebuję stabilnego romu (najlepiej 6.5) tak, żeby nie było żadnych niespodzianek. Najlepiej wersja angielska...
Jak moglibyście polecić którego romu mam użyć to byłbym wdzięczny.
Poza tym co mam po kolei zrobić?
Chyba można jakoś zrobić backup - jak?
Coś czytałem o zwalnianiu pamięci... O co chodzi i jak to zrobić?

Wiem, że to wszystko już pewnie było napisane, ale znalezienie tego w całej tej masie postów zajęłoby tydzień :-)
Poza tym większość z nich jest bardzo stara...

Pozdrawiam

*

olmeca

« Odpowiedź #913 dnia: Październik 15, 2009, 16:59:06 »
Witam,

Potrzebuję stabilnego romu (najlepiej 6.5) tak, żeby nie było żadnych niespodzianek. Najlepiej wersja angielska...

Wiem, że to wszystko już pewnie było napisane, ale znalezienie tego w całej tej masie postów zajęłoby tydzień :-)

Pozdrawiam

To sobie wygospodaruj ten tydzien na znalezienie odpowiedzi na podstawowe pytania o backup i zwalnianie pamieci. Wszytsko bez problemu znajdziesz na forum i to bez poswiecania az tygodnia czasu.

Opis zmiany romu masz tez opisany, a jego dobranie zalezy tylko od Ciebie.

« Odpowiedź #914 dnia: Październik 15, 2009, 22:36:49 »
Witam,

Pozdrawiam

To sobie wygospodaruj ten tydzien na znalezienie odpowiedzi na podstawowe pytania o backup i zwalnianie pamieci. Wszytsko bez problemu znajdziesz na forum i to bez poswiecania az tygodnia czasu.

Opis zmiany romu masz tez opisany, a jego dobranie zalezy tylko od Ciebie.

Czyżbym zakłócił Twój spokój pytaniem o radę?

*

Offline Fatal1ty

• *
  • 92
« Odpowiedź #915 dnia: Październik 16, 2009, 16:14:02 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=24248.0
 tu masz poradnik ( dla Blue Angela) o przesiadce z WM 2003 na wyższe, przeczytaj go kilka razy, zaopatrz się w program do robienia backupu danych ( o kartę pamięci się nie martw)  :wink:
PS. jakie masz urządzenie, podaj markę i model ;)

« Odpowiedź #916 dnia: Październik 16, 2009, 21:51:52 »
[...]
 tu masz poradnik [...]

Aaaa, widzisz! Nie zwróciłem na to uwagi (mimo, że przyklejony) bo mowa jest o WM5.  :mysli: Ale masz rację, że sporo tam informacji i warto się zapoznać.  :ok: Przeczytam - dzięki!!   :)

PS. jakie masz urządzenie, podaj markę i model ;)

I-mate PDA2K.

No i jeszcze pozostaje kwestia tego, który z 6.5 oceniacie jako najmniej awaryjny...

« Odpowiedź #917 dnia: Październik 17, 2009, 00:43:52 »
Poprawiony Build 23060: wersja WM 6.5.1 Build 23071 angielska:

http://rs642.rapidshare.com/files/293816515/WM6.5.1_23071_eng.rar

i "przeklejka" w wersji nietłumaczonej z równoległego forum (wszyscy chyba wiedzą o które forum chodzi):

Features and Bugfixes:
- d-two's original Wi-Fi Fix now optional (in Connection Settings)
- Landscape mode fixed! (In Landscape mode there are now 4 rows of icons in the start menu!)
- Favorites Button in Internet Explorer fixed
- Backlight Slider
- Microphone AGC
- Input Options
- strange clicking noise fixed
- some new drivers for to make sync more stable and better
- GPRS Icon fixed
- New Contacts Application (See lousily censored Screenshots in 2nd Post )
- HTC Battery with numbers instead of bars in the title bar

Chyba spróbuję zainstalować.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2009, 00:53:50 wysłana przez palmrad »

*

Offline Fatal1ty

• *
  • 92
« Odpowiedź #918 dnia: Październik 17, 2009, 11:30:45 »
Ja osobiście narazie powstrzymał bym się z instalacją 6.5. Mialem 2 wersje, build 20xxx i 230xx nie pamiętam dokładnie, umieściłem nazwę kilka postów wyżej, no i muszę powiedzieć, że są dość duże problemy z działaniem programów oraz budzika, mimo, że jest ustawiony, nie dzwoni, programy też odmawiają posluszeństwa, daltego puki nie wyjdzie finalny build polecam Ci WM 6.1 od kolegi Ham3ra (po polsku) jak i po angielsku ;)
Mała uwaga: Twój telefon nazywa się BLUE ANGEL i używaj tej nazwy  :)
PS, na Xda pojawił się nowy build 6.5.1 23071
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=569869
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2009, 11:56:14 wysłana przez Fatal1ty »

*

Offline piotrus99

• *
  • 72
  • Sprzęt: MDAIII WM6
« Odpowiedź #919 dnia: Październik 18, 2009, 11:39:24 »
Zainstalowałem 23071 eng.
Działa szybko, stabilnie, WiFi działa (oczywiście nie przez Connmgr, tylko przez WLAN on z Connections).
Wreszcie można go jako tako obsługiwać paluchem: pasek dolny, górny, nowa aplikacja Contacts itp.

Uwagi:
1. Większość starych programów nie jest kompatybilna z dolnym paskiem, dlatego np. Total Commandera trzeba zamykać przez Plik/zakończ.
2. Nie działa HTC Task Manager, więc wielbiciele zamykania aplikacji przez "krzyżyk" będą zawiedzeni (na razie testuję inne rozwiązania).

cdn...

*

Offline Fatal1ty

• *
  • 92
« Odpowiedź #920 dnia: Październik 18, 2009, 12:28:02 »
Działa ci budzik? wbudowany jak i pocket wakeup? u mnie niby jest ustawione, ale nie dzwoni..

*

Offline piotrus99

• *
  • 72
« Odpowiedź #921 dnia: Październik 18, 2009, 14:52:07 »
Ja od dłuższego czasu używam G-alarm (jest free). Zawsze po instalacji pisze mi, że mój system może mieć błąd budzika (kiedyś to istniało chyba na WM5) i że go naprawił.
A czy na pewno działa to powiem jutro rano, jak się do pracy nie spóźnię :-)

*

Offline Fatal1ty

• *
  • 92
« Odpowiedź #922 dnia: Październik 18, 2009, 21:05:12 »
Budzik można przetestować wcześniej  :P czekam na wyniki :)

Nowy
« Odpowiedź #923 dnia: Październik 18, 2009, 21:55:28 »
Witam wszystkich, nie ukrywam jestem nowy, sam nie lubię takich tekstów no ale cóż :P

Kupiłem taki o to PDA http://www.allegro.pl/show_item.php?item=775749148 no i nic nie wiem, proszę o wysłanie mi linków do wiedzy jaką powinienem nabyć od podstaw. Jest tu tego dużo... za dużo żeby się połapać co i jak bez wskazania drogi albo ja taki po prostu głupi jestem xD No i czy powinienem wgrać WM 6.5 PL? czy zostawić jak jest... a no i czy jest tak, że jak jakaś aplikacja działa na powiedzmy WM 2003 to działa też na nowszych? Czy muszę szukać pod WM 6.1 lub jak zmienię to pod WM 6.5?

Odp: Nowy
« Odpowiedź #924 dnia: Październik 19, 2009, 11:31:54 »
Witam wszystkich, nie ukrywam jestem nowy, sam nie lubię takich tekstów no ale cóż :P

Kupiłem taki o to PDA /.../ no i nic nie wiem, proszę o wysłanie mi linków do wiedzy jaką powinienem nabyć od podstaw...

Witam nowego Użytkownika,

Za bardzo uogólniłeś swoje potrzeby pisząc: "od podstaw", gdyż w takim wypadku potrzebny jest podręcznik. Musisz sprecyzować na jakim poziomie zaawansowania jesteś z zakupionym PDA. Rozumiem, że Twój wybór był przemyślany (model jest z przed 4-5 lat)  i że potrafisz się nim posługiwać a pytanie bardziej dotyczy systemu i oprogramowania które możesz na nim zainstalować.
MDAIII wypuszczone było z systemem WM2003SE i wyższe wersje systemu były "gotowane" przez użytkowników. Nie można więc powiedzieć, że jest jakiś jeden doskonały system, gdyż każda z wersji ma swoje błędy. Również WM2003SE nie jest wolny od nich. Osobiście pracuję na WM6.5 (patrz parę postów powyżej) i mimo kilku niedogodności, nie wróciłbym do WM2003. Ale zmieniając system musisz mieć świadomość, że na pewno mniejsze czy większe problemy napotkasz.
W tym wątku możesz dowiedzieć się na temat poszczególnych systemów, natomiast parę postów powyżej masz link do wątku na temat przechodzenia na wyższe jego wersje.
Jeśli chodzi natomiast o aplikację, to wiem z własnego doświadczenia, że większość pracuje pod nowszymi wersjami WM, a te parę z którymi miałem kłopot, zastąpiłem innymi i już o tym zapomniałem.

Pozdrawiam
Palmrad

P.S. Na Twoje PW prześlę Ci link do strony gdzie masz mnóstwo oprogramowania, tylko musisz do czytania opisów znać rosyjski lub posłużyć się wyszukiwarką google (większość z Kolegów pewnie wie o której stronie mowa   :wink: )

Odp: NOWY
« Odpowiedź #925 dnia: Październik 19, 2009, 12:00:37 »
no właśnie chodzi o to, że nic nie wiem, kupiłem go na podstawie posiadanej gotówki, oraz danych technicznych z pewnej strony... Dziękuję za linka, na pewno skorzystam ;) w przyszłości jeśli się sprawdzi zakupię nowszy model, ten jest, że tak powiem testowy... a tak na marginesie, był lepszy wybór do 350 zł?
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2009, 12:23:20 wysłana przez eGzysTens »

*

Offline piotrus99

• *
  • 72
« Odpowiedź #926 dnia: Październik 19, 2009, 14:03:05 »
Budzik można przetestować wcześniej :P czekam na wyniki :)
Testowałem wcześniej i później było ok, ale rano nie zadzwonił.   :(
Dam mu jeszcze szansę - męczyłem go ostro a jak wiadomo żaden Windows tego nie lubi.

Testowałem Showcase (jako task manager) i:
- jest nowa wersja (numeru nie pomnę) pięknie integruje się z 6.5.1 ale dalej nie rozwiązuje problemu ze starszymi aplikacjami.
- stara wersja 1.0.1 działa ładnie także ze starszymi aplikacjami, ale nie integruje się z nowym paskiem i wyświetla jakiegoś "dzyngla" tam gdzie dawniej był krzyżyk (w sumie to logiczne - zastępował on ten krzyżyk). Ja używam tej wersji i jest OK.

Odp: NOWY
« Odpowiedź #927 dnia: Październik 19, 2009, 14:25:25 »
... a tak na marginesie, był lepszy wybór do 350 zł?

Uważam, że Blue Angel (czy jak inaczej go nazywiemy) jest jednym z najbardziej udanych "maszynek". Kilka razy byłem skłonny "przesiąść" się na coś nowszego ale jednak nic mi jak do tej pory nie podeszło (kilka PDA testowałem i również one mają swoje minusy na oryginalnych systemach). Jedynym kompkiem na dzień dzisiejszy który mi odpowiada jest Touch Pro 2. Ale czy nie warto poczekać aż oficjalnie zawita WM7 i dopiero po odczekaniu przesiąść się na nowy sprzęcik? Jak do tej pory BA spełnia wszystkie związane z nim oczekiwania, no i ta zabawa, gdyż zawsze jeśli coś szwankuje można podmienić systemik lub pogadać z szanownym gronem Forumowiczów o poprawkach :grin: .
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2009, 14:32:32 wysłana przez palmrad »

*

Offline Fatal1ty

• *
  • 92
« Odpowiedź #928 dnia: Październik 19, 2009, 14:55:04 »
No więc, zacznę od tego, że blue angel to nie jest PDA tylko PPC (czyt pocket pc), czy instalować wm 6.5, z niektórymi aplikacjami sa problemy jeżeli chodzi o działanie, sam system nie ma praktycznie nic do zarzucenia, oprócz tego felernego budzika, który nie dzwoni  :sleepy: jeżeli chodzi o kombatybilnośc aplikacji, to wm 5.0, 6.0, 6.1 nie ma problemu, jeżeli chodzi o 6.5 z kompatybilnością jest różnie, jeden program działa, inny nie. Puki co polecam pozostać przy tym co masz, czyli 6.1, czytać podręcznik użytkownika i czytać przyklejone tematy  :)

« Odpowiedź #929 dnia: Październik 19, 2009, 20:52:54 »
No więc, zacznę od tego, że blue angel to nie jest PDA tylko PPC (czyt pocket pc), czy instalować wm 6.5, z niektórymi aplikacjami sa problemy jeżeli chodzi o działanie, sam system nie ma praktycznie nic do zarzucenia, oprócz tego felernego budzika, który nie dzwoni  :sleepy: jeżeli chodzi o kombatybilnośc aplikacji, to wm 5.0, 6.0, 6.1 nie ma problemu, jeżeli chodzi o 6.5 z kompatybilnością jest różnie, jeden program działa, inny nie. Puki co polecam pozostać przy tym co masz, czyli 6.1, czytać podręcznik użytkownika i czytać przyklejone tematy  :)

PDA jest to skrót od Personal Digital Assistant i również stosuje się do urządzeń takich jak Blue Angel. Nazwa ta jest wymienna z nazwą PPC. Została zapożyczona od urządzeń, palmptopów z systemem Palm OS, (o tych natomiast urządzeniach nie mówi się PPC). Jest to podobnie jak z laptopem i notebookiem (choć te mogą mieć ten sam system  :wink: ). Na początku dla rozróżnienia notebookiem nazywano komputer wielkości większego notesu, a laptopem po prostu komputer przenośny ale z czasem, nazwy te zaczęły funkcjonować równolegle.
W moim WM6.5 nie mam żadnego problemu z alarmem który mnie budzi codziennie rano i jest usypiany kilkakrotnie (mówię o alarmie systemowym). Natomiast co do kompatybilności oprogramowania pomiędzy wersjami 5.0, 6.0, 6.1 a 6.5 to zbyt dużych problemów u siebie nie zauważyłem. Znacznie większe niekompatybilności wystąpiły pomiędzy WM2003SE a późniejszymi wersjami. Ale zależy to oczywiście od oprogramowania które używamy.

Pozdrawiam

P.S. Obecnie mam zainstalowany od ponad miesiąca WM6.5 Build 21928.5.0.60
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2009, 10:43:51 wysłana przez palmrad »