Witam ponownie,
Krótko na temat
WM 6.5 CE OS 5.2.21501 WWE. Pomijając problem systemowego kalkulatorka (można zainstalować odpowiedniego .cab'a - u mnie nie działał - lub przegrać z poprzedniego systemu 6.5 dwa pliki do katalogu /Windows - SpbCalc_L.gif i SpbCalc_P.gif - "ukryte"), system chodzi szybko i sprawnie. Również RAMdisk 15MB zachowuj się poprawnie nie tracąc danych nawet przy HR. Co ciekawe, RAMdisk zachował mi nie wykasowane dane również z którejś z poprzednich wersji 6.5 podczas flaszowania. Dane te istniały przez cały czas podczas używania wersji systemu 6.5 bez RAMdisc'u tylko nie były dostępne i przy wgraniu
WM 6.5 CE OS 5.2.21501 WWE znowu "wyszły na wierzch". Chętnie używam tą dodatkową pamięć jako podręczną lub na niewielkie "śmieci" (tak jak to było w 2003). Największy problem który dyskwalifikuje dla mnie opisywany system jest to problem załączania WiFi. Czasami (w zasadzie zawsze) aby włączyć poprawnie WiFi trzeba dokonać SR. W innych wypadkach nie wykrywa sieci lub się załącza ale nie sygnalizuje tego ikoną na pasku. Natomiast jeśli chodzi o oprogramowanie które zainstalowałem, to podobnie jak na innych systemach, zachowuje się poprawnie. Tyle tylko, że na początku trzeba wgrać Microsoft .NET CF 3.5 aby nie było komunikatów o certyfikatach (jeśli dobrze pamiętam).
To na szybko chyba tyle i czekam na następną wersję systemu. Drugi mój BA pracuje już od dłuższego czasu na
WM 6.5 Build 21198 WWE R6 i jak do tej pory zachowuje się bardzo "przyzwoicie".
Pozdrawiam
P.S. Od paru tygodni testuję służbowego Touch Pro na oryginalnym 6.1 Pro i muszę powiedzieć, że jak na razie wolę moje poczciwe stare BA pomimo, że TP (Raphael) jest w znacznie nowszej technologii z GPS, Radiem i driverami które w zasadzie bez problemowo załączają WiFi

Edycja: testowy BA na
WM 6.5 CE OS 5.2.21501 WWE przestał się łączyć z PC (Vista) po AS (USB nie rozpoznaje urządzenia). Natomiast mój drugi BA z
WM 6.5 Build 21198 WWE R6 łączy się bez najmniejszego kłopotu.