WM6 WM6.1 WM6.5 & MDA III

• 1003 Odpowiedzi
  • 250818 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline axis

• **
  • 200
Odp: WM6 & MDA III
« Odpowiedź #630 dnia: Marzec 18, 2009, 11:16:49 »
Witam
Do mustel o ile sie cos podaje i wstawia link zawsze powinno sie sprawdzić co to jest za produkt
przecież ja nie neguje czyjegoś zaangażowanie czy pracy na forum chyba mylisz temat
a swoja droga jak byś sie czul wgrywając rom a tu język chinski i wgrywanie programów od nowa
i systemu
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2009, 11:20:00 wysłana przez axis »

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
  • Sprzęt: MDA III HTC HD2 SG NOTE 3
« Odpowiedź #631 dnia: Marzec 18, 2009, 19:54:38 »
Witam
Do mustel o ile sie cos podaje i wstawia link zawsze powinno sie sprawdzić co to jest za produkt
przecież ja nie neguje czyjegoś zaangażowanie czy pracy na forum chyba mylisz temat
a swoja droga jak byś sie czul wgrywając rom a tu język chinski i wgrywanie programów od nowa
i systemu
pozdrawiam

Już to tłumaczyłem. To znaczy według Ciebie , że to ja mam co tydzień wszystko instalować od nowa ??
Podejmij się i sam poprowadź temat i sprawdzaj wszystko , a potem zabieraj głos.
Zawsze możesz zrobić BACKUP'a danych.

Mógł byś mieć do mnie problem , gdybyś wgrał , a byłby to soft do odtważacza DVD i uwalił byś BA.
Narażać się? Po co? I tak z Władzą nie wygramy! Permanentna inwigilacja ;-)

« Odpowiedź #632 dnia: Marzec 18, 2009, 20:11:55 »
Albo ja umiem czytać po chińsku albo powyższy ROM o którym mowa jest w języku angielskim. Pozwólcie, że raz jeszcze sprawdzę.... No tak jest w języku angielskim (mówimy o 5.2.21189; Build 21189.5.0.0 - plik BA_WM6.5Build21189X5_WWE.rar). I zaznaczę, że w Menu Start ma większe ikony, nie widać "plastrów miodu", aczkolwiek zachowany jest układ ikon i płynnie (jak na razie) działa. Zacznę instalować soft i pewnie się na niego "przesiądę". Obecnie działam na 5.2.21176; Build 21176.5.0.0 - plik HTC-BlueAngel21176WWE,X3.1.rar i w zasadzie też jestem zadowolony. To dlaczego się "przesiadam"? ...bo mam dwa BA na jednym robię testy a drugi używam na co dzień  :grin:

P.S. Daniel 1979, czy Ty możesz nie być taki drażliwy i w końcu posłuchać się starszego kolegi (tak przypuszczam) i nie zwracać uwagi na nie na miejscu posty. W ten sposób "karzesz" mnóstwo fajnych Gości zamiast jednego "tekściarza". Jeśli chodzi o mnie to oczywiście ROMy można znaleźć dość łatwo na zagranicznych stronach, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać. Ale tak jak wielu z nas lubię Twój wątek i tutaj wracam najczęściej. Proszę więc nie psuj fajnym Gostkom zabawy przez paru "ktosiów mondrasiów".

A swoją drogą to odwaliłeś fajny kawał na pierwszej stronie z tym ROMkiem  :D
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2009, 20:32:07 wysłana przez palmrad »

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
« Odpowiedź #633 dnia: Marzec 18, 2009, 21:08:26 »
Palmrad nie tylko Ty umiesz , ja również przeszedłem przyśpieszony kurs krzaczkomani.
Jak dla mnie bez różnicy czy anglik czy chińszczyzna. Anglikiem ciężko by było jeździć , ale chińszczyzna z Radomia jest OK.

Specjalnie zapodałem ten romik mojemu BA. No i po 5 minutach użytkowania może być. Ciężko ruszał mi po HR (długo trwało nim zszedł 3 pasków).

Ciekawe po co Daniel 1979 wstawił ten rom Windows Mobile 6.5 WWE X5 CE OS5.2.21189 Build21189.5.0.0
o ile jest on cały w języku Chińskim przecież i tak nikt go nie zainstaluje

No i niestety Panie AXIS nie miałeś racji. Nie wiem co Ty instalowałeś , ale u mnie wszystko jest w porządku.

P.S. Daniel 1979, czy Ty możesz nie być taki drażliwy i w końcu posłuchać się starszego kolegi (tak przypuszczam) i nie zwracać uwagi na nie na miejscu posty. W ten sposób "karzesz" mnóstwo fajnych Gości zamiast jednego "tekściarza". Jeśli chodzi o mnie to oczywiście ROMy można znaleźć dość łatwo na zagranicznych stronach, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać. Ale tak jak wielu z nas lubię Twój wątek i tutaj wracam najczęściej. Proszę więc nie psuj fajnym Gostkom zabawy przez paru "ktosiów mondrasiów".

A swoją drogą to odwaliłeś fajny kawał na pierwszej stronie z tym ROMkiem  :D

Jak zawsze Palmrad dobrym słowem pocieszy.
"Drażliwy" ??? To widocznie po 30-stce mi tak odwaliło. Starość nie radość.  :P

« Odpowiedź #634 dnia: Marzec 18, 2009, 21:41:16 »
Daniel1979,
Faktycznie, że po HR ciężko ruszył ale potem było O.K. I nawet jak robiłem powtórny HR już wyglądało to lepiej (testowałem dziś rano).
Ja jestem po 40-stce (ale tylko troszkę  :wink: ) i może dlatego doradzam w niektórych sytuacjach spokój. Po co dyskutować z kimś, jeśli jego wypowiedź jest nie na miejscu i zapomina on w formie swojej wypowiedzi o szacunku dla kogoś  kto stara się dla innych i to za friko. Należy taką osobę zlekceważyć i już. Aczkolwiek, pewnie gdybym był na Twoim miejscu to też SZLAG BY MNIE TRAFIŁ (jestem mimo swojego pogodnego usposobienia troszkę wybuchowy  :D ).
No to narka  :ok:
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2009, 21:50:43 wysłana przez palmrad »

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #635 dnia: Marzec 18, 2009, 21:50:57 »
Witam
Właśnie masz racje dobrze ze zrobiłem backup uchroniło mnie to przed instalacja programów
a rom niestety jest w wersji chińskiej po backupie choć starszy ale dobrze ze anglik co do autek to nie ma różnicy zajmuje sie mechanika samochodowa i elektronika
a BA używam do diagnostyki elektroniki samochodowej i dlatego szukam szybkiego romu wszak laptopy są
ale zajmują więcej miejsca
ja nie mam zamiaru i nie w moim stylu było by kogoś obrażać np.ciebie Daniel1979 o ile czujesz sie urażony sorry
co do palmar nie na miejscu są te docinki a przyznam ze chyba jestem i od ciebie starszy
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2009, 10:31:56 wysłana przez axis »

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
« Odpowiedź #636 dnia: Marzec 18, 2009, 22:04:44 »
Nie wiem dlaczego u Ciebie tak się dzieje , bo u mnie jest po angielsku. Windows Mobile 6.5 WWE X5 CE OS5.2.21189 Build21189.5.0.0 To instalowane i u mnie wsio OK.

« Odpowiedź #637 dnia: Marzec 18, 2009, 22:07:31 »
co do palmar nie na miejscu są te docinki a przyznam ze chyba jestem i od ciebie starszy
pozdrawiam
Axis,
Palmrad mój starszy kolego, Palmrad. A co do docinków to cieszę się, że wziąłeś je również do siebie, gdyż ja przeznaczyłem je raczej dla szerszego grona "krytyków" tego, jak i również i innych wątków. Widać poskutkowało  :) A co do wieku, to chyba nie ma znaczenia kto jest starszy a kto młodszy, byle byśmy w zgodzie żyli (również na forum). Może Daniel1979 zwróci nam teraz pierwszą stronę  :wink:.

P.S. U mnie też jest po angielsku.

P.S.II Sorki Axis,
po przemyśleniu, może faktycznie troszkę za ostro "pojechałem", no ale sam pomyśl.... przecież to może człowieka lekko wkurzyć jeśli odbija się cała sprawa na pozostałych użytkownikach.
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2009, 22:24:06 wysłana przez palmrad »

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #638 dnia: Marzec 19, 2009, 11:11:03 »
Witam
Do kolegi Daniel 1979 ja nie deklarowałem chęci wstawiania linków jak piszesz na 1 stronie
niestety nie dysponuje tak wolnym czasem liczę jak ty gdyż praca zawodowa nie pozwala mi na to
może za kilka lat jak będę na emeryturze cóż czas pokaże
Do kolegi Palmrad nie przesadziłeś ze słownictwem ja w pracy zawodowej stykam sie jeszcze z gorszym językiem
i docinkami bo każdy sie obecnie spieszy i musi mieć wszystko zrobione zaraz bez czekania a jak sam powinieneś wiedzieć starsi ludzie są bardziej opanowani i spokojni a urazić ich jest trudniej niż młodzież obecna która zaraz bierze pałki i noże
by ukarać obrażajacego i pokazać swoja racje  lub nawet bez powodu sporo o tym przecież w TV
O ILE KOGOS OBRAZIŁEM LUB URAZIŁEM SERDECZNIE PRZEPRASZAM
nie w moim stylu kogoś obrazić gdyż wiem jak to jest pisałem wyżej
Pozdrawiam

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
« Odpowiedź #639 dnia: Marzec 19, 2009, 22:45:14 »
Sorry ALL. Teraz to ja mam wyżuty , że zachowuje się jak smarkacz.
Po prostu zawsze można mi zwrócić uwagę jak coś nie gra (nie lubię jak mnie jadą przed wszystkimi , wole opier..... od szefa na uboczu , niż przy współpracownikach).
Podany jest mój mail i GG , można też na priv napisać. Nie wszystko sprawdzam , ale raczej moje źródła są pewne .
Niestety mój angielski nie jest bardzo zaawansowany , nie wszystko rozumiem z zagranicznych for , ale staram się byle badziewia nie wystawiać.
Pewnie są bardziej i mniej zorientowani  i prowadzili by go lepiej odemnie , ale już teraz rezerwuję  :O~ SOBIE :O~ następny temat pt:

WM7 i 8 jak również 9 & MDA III

Sry All za offtop jaki powstał.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2009, 22:48:18 wysłana przez Daniel1979 »

« Odpowiedź #640 dnia: Marzec 20, 2009, 01:22:28 »
Witam, jestem nowym i mam problem, moj mda nie rusza dalej niz do 4kolorowych pasków ;( po wgraniu nowego roma, macie jakis pomysl, a i hard reset mi nie dziala a dokladniej nie moge ustawic nic przciskami bocznymi w boot options....pomocy

« Odpowiedź #641 dnia: Marzec 20, 2009, 01:33:23 »
Panowie Axis i Daniel1979, jesteście obaj w porządku Gośćmi. Naprawdę trzeba mieć "jaja" aby potrafić przyznać się do pewnych "przypadłości", i to publicznie. Chylę przed wami czoła, dzięki  :ok:.

No a teraz wracamy znów do pracy  :D.
Pozdrowienia
Palmrad

Viwaldxp
A może spróbuj wprowadzić PDA raz jeszcze w stan BL i wgraj ROM od początku zwracając uwagę czy całość instalacji przebiega poprawnie.

« Odpowiedź #642 dnia: Marzec 20, 2009, 01:53:32 »
juz wszystko dobrze :) ponowne wgranie pomoglo, ale itak zastanawia mnie to ze nie moge nic zrobic w boot options ;/. jest moze jakein spolszczonko na wm 6?

« Odpowiedź #643 dnia: Marzec 20, 2009, 02:07:57 »
juz wszystko dobrze :) ponowne wgranie pomoglo, ale itak zastanawia mnie to ze nie moge nic zrobic w boot options ;/. jest moze jakein spolszczonko na wm 6?

To się cieszę, że już jest O.K. Natomiast jeśli chodzi o HR to ja najpierw wciskam razem przycisk Power i SR a następnie w przeciągu 1-2 sekund oba przyciski Nagrywanie i Aparat no i działa. Spolszczenia jak mi wiadomo raczej nie ma. Po za tym była by to nakładka która by pewnie spowalniała system.
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2009, 02:21:26 wysłana przez palmrad »

« Odpowiedź #644 dnia: Marzec 20, 2009, 09:52:27 »
tez tak robie i wchodzi mi do "boot options" ale nie moge manipulowac tymi parametrami, jakby przyciski  nie dzialala a pod winda działaja, innym problemem ktory mom jest to ze nie dzialaja mi przyciski na przednim panelu ;( czy moze to byc spowodowane romem? bo mam mda od wczoraj i nie moge sobie przypomiec czy np czerwona i zielona sluchawka swiecily...

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #645 dnia: Marzec 20, 2009, 15:10:49 »
Witam
z tego co wiem to HR wygląda inaczej niż opisujecie wciskasz jednocześnie aparat,dyktafon i reset
wyjdą na wyświetlaczu 3 opcje które zmieniamy przyciskami aparatu i dyktafonu i tak----- 1no,2yes,3yse i szybko wciskamy kopertę to jest HR
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2009, 15:12:20 wysłana przez axis »

« Odpowiedź #646 dnia: Marzec 20, 2009, 18:34:20 »
z calym szacunkiem ale sie mylisz HR wywoluje sie poprzez power+soft reset a nastepnie szybkie nacisniecie aparatu i dyktafonu, a to menu o ktorym mowisz to jest wlasnie "boot options" a problem polega na  tym ze nie moge manipulowac tymi parametrami a przyciski w windowsie dzialaja. czy moze to byc spowodowane przejsciem z wm2003 do wm6? prosze o  odp :)

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
« Odpowiedź #647 dnia: Marzec 20, 2009, 19:10:10 »
jest moze jakein spolszczonko na wm 6?

Jeśli chcesz WM6 PL to jedynym wyjściem jest TEN ROM. Hasło do zbioru - test123
Nie polecam instalowania żadnych spolszczeń. wbrew pozorom obsługa BA w języku angielskim nie jest skomplikowana.
A i tak programy które będziesz instalował i korzystał mogą być w różnych językach.

czy moze to byc spowodowane przejsciem z wm2003 do wm6? prosze o  odp :)

Szybki jesteś. MDA od wczoraj i już flashowany. Pozazdrościć odwagi. Jeśli robiłeś wszystko według TEJ instrukcji to nie.

HR = SR i zaraz wcisnąć razem i przytrzymać przyciski kamery i nagrywania. Potem ustawić 2 i 3 na YES i następnie przycisk koperty.

ps. Axis jak sytuacja z tym romem.

ps2. :D xplode wypuścił nowy rom. :D    (uprzedzam) ......  :evil: NIESPRAWDZAŁEM :evil:
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2009, 19:51:17 wysłana przez Daniel1979 »

« Odpowiedź #648 dnia: Marzec 21, 2009, 01:16:07 »
ps2. :D xplode wypuścił nowy rom. :D    (uprzedzam) ......  :evil: NIESPRAWDZAŁEM :evil:

No za szybko, za szybko... a ja nie miałem jeszcze czasu przetestować 5.2.21189...  :-|

Natomiast już ładnych parę dni "chodzę" na 5.2.21176 X3.1 i muszę powiedzieć, że całkiem nieźle się sprawuje. Jak zwykle są małe tarcia z U2S2 v1.52 przy powiadomieniach no i z "mrożeniem" czasu (ale z tym ostatnim można sobie poradzić). Wi-Fi chodzi prawidłowo, to znaczy podobnie jak w poprzednich wersjach po HR trzeba podwójnie starować ale potem jest już O.K. Poza tym mam zainstalowane z podstawowych programów SPB Plus (lubię), SPB Weather v2.1.1, SPB Phone Suite i sporo innej "drobnicy". Wszystko chodzi szybko poprawnie i wygląda, że stabilnie. Natomiast nie testowałem Bluetootha. W poprzednich wersjach 6.5 które testowałem, PDA wykrywał mi zewnętrzny GPS po Bluetoohasie (jak to odmieniać, język można połamać) ale później nie mogłem utrzymać połączenia. Mam nadzieję, że to z powodu jakichś moich błędów z ustawieniami portów szeregowych. To chyba na razie na tyle.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2009, 01:42:41 wysłana przez palmrad »

« Odpowiedź #649 dnia: Marzec 21, 2009, 10:14:06 »
czy wiecie jak pozbyc sie "error 100" ? chcialem wrocic do wm2003 a tu takie cos... :):) wyczytalem ze to moze byc przez uzycie "mtty 1.42" w celu hardresetu z pc...

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
« Odpowiedź #650 dnia: Marzec 21, 2009, 13:18:36 »
Rozpakuj ten Wm2003 winrarem. Mniemam , że to ten Erowski z 1 strony.
Następnie podmień mu BaUpgradeUt.exe na MaUpgradeUt_noID.exe z innego romu.
Potem BL i powinno grać.

« Odpowiedź #651 dnia: Marzec 21, 2009, 14:54:48 »
wgrałem ostatniego roma z winmo 6.5 z 20 marca i nie działa mi wi-fi. wykrywa sieci ale nie łączy, myśli, myśli az wkoncu wypluwa "cannot connect bla bla bla...". Czy tylko ja mam ten problem czy rom skopany?

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #652 dnia: Marzec 21, 2009, 21:50:12 »
Witam
do Daniel1979 darowałem sobie tamten rom i wgrałem ten Windows Mobile 6.5 WWE R5 CE OS 5.2.21193
działa wszystko idealnie wgrywał mi go kolega naprawdę świetny romki i dosyć szybki
Do viwaldixp  twardy reset czyli HR robi sie tak jak opisałem tylko radze zrobić sobie kopie systemu
prawda Daniel1979 bo mogą być problemy gdyż skasujesz wszystkie zainstalowane programy
a swoja droga jak wiesz lepiej to czemu sie pytasz
pozdrawiam

*

Offline leoo

• 17
« Odpowiedź #653 dnia: Marzec 22, 2009, 13:41:40 »
Witam,
czy ktos instalowal najnowszego roma Windows Mobile 6.5 WWE R5 CE OS 5.2.21193 Build 21193.5.0.0. Ja dzisiaj zainstalowalem i niestety nie moge sie za cholere zsynchronizowac z kompem. Sys vista. Caly czas pokazuje nieznane urzadzenie. Na roznych portach probowalem. Mial ktos tak moze i sobie  z tym poradzil?
Pozdrawiam

« Odpowiedź #654 dnia: Marzec 22, 2009, 14:30:32 »
Daniel1979 dziękuje za pomoc, podmiana pliku pomogła. Pozdrawiam

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
« Odpowiedź #655 dnia: Marzec 23, 2009, 19:43:10 »
EDIT 23.03.2009
Windows Mobile 6.5 WWE R5.1 CE OS 5.2.21193 Build 21193.5.0.0
WM 6.5 Build 21193 WWE R5.1 mirror link 1 or link 2
EXTROM mirror link 1 or link 2

Wrzucę na razie tutaj. Jutro spróbuje dorzucić na 1 stronę.
Nie wiem dlaczego , ale mam coraz większe problemy z modyfikowaniem 1 postu. Pewnie to wina mojego netu (radio  :| )
Próbuję już od godziny i lipa.

« Odpowiedź #656 dnia: Marzec 25, 2009, 16:07:10 »

No za szybko, za szybko... a ja nie miałem jeszcze czasu przetestować 5.2.21189...  :-|

No i przetestowałem.... i to by było na tyle...
Dla zainteresowanych mogę tylko dodać, że po zainstalowaniu softu jak w moim poście parę kroczków wyżej (identycznie jak na 21176 X3.1) zaczęło się obiecująco. Cała instalacja przechodziła poprawnie. Dopiero pierwszy SR pokazał co system wart... nie miałem cierpliwości czekać aż się odwiesi. To znaczy zwisł na panelu ToDay...
Nadmienię, że mój drugi BA chodzi dalej na systemie 21176 X3.1 bez większych problemów. Zobaczymy jak będzie z 21193 R5.1
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 16:08:55 wysłana przez palmrad »

*

Offline Skeme

• 5
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
Odp: WM6 WM6.1 WM6.5 & MDA III
« Odpowiedź #657 dnia: Marzec 25, 2009, 20:45:50 »
Mam zapytanie/prośbę o pomoc. Nie wiem czy nie offtopuję, ale nigdzie nie znalazłem informacji związanych z moim zagadnieniem.

Podczas Update'u rozłącza mi się ActiveSync po czym wyskakuje error 101: connect problem. Czy jest to wina obecnego systemu na BA? Jak sobie z tym poradzić?
Z góry dziękuję

« Odpowiedź #658 dnia: Marzec 26, 2009, 00:49:54 »
do Skeme jeśli się nie mylę to nie uruchomiłeś palma w trybie boot loadera czyli nagrywanie+power+reset i tak uruchomionego wkładasz do stacji, a co do AS to podczas wgrywania softu jest wyłączany.

*

Offline Skeme

• 5
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
« Odpowiedź #659 dnia: Marzec 26, 2009, 18:29:03 »
viwaldixp dzięki... mój błąd

Nowy soft śmiga bardzo ładnie i tak samo wygląda. Jednak nie mogę ustawić aby przycisk "x" wyłączał program, zamiast tego go tylko minimalizuje. Niby w ustawieniach zaznaczyłem opcję "end programs by tapping "x" lecz nic to nie zmieniło.