WM6 WM6.1 WM6.5 & MDA III

• 1003 Odpowiedzi
  • 249659 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: WM6 & MDA III
« Odpowiedź #150 dnia: Grudzień 27, 2007, 00:49:23 »
a ja zainstalowalem helmiego i jak chcialem przeinstalowac na wm2k3se zeby zrobic myk z pamiecia to sie nie da, update radio tez sie nie da zrobic bo activesync sie rozlacza :D nie wiem czy z winy win$ita czy z winy wm6, ale sie nie da :) sprawdza wersje i jak chce cos robic to sie wysypuje, a na viscie to juz w ogole sie nie synchronizuje BA z komputerem...wic nie wiem, moze ktos zna rozwiazanie tego problemu (ale wm6 dziala poki co dosc dobrze)

UPDATE: rozwiazalem problem, nie wiem czy dobrze, ale dziala :) po sprawdzeniu wersji itd (pierwsze wlaczenieMaUpgradeUt_noID.exe) i zniknieciu ikonki ActiveSync zrobilem hardreset i pojawil sie ten napis ze USB itd, teraz laduje WM2k3se i zobacze co sie bedzie dzialo :)

UPDATE: no i dziala, ja chyba jednak zostane przy WM2k3se, jakos wydaje mi sie bardziej funkcjonalny :)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2007, 23:13:22 wysłana przez ilfrin »

*

Offline MTW

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC Toch Pro
« Odpowiedź #151 dnia: Grudzień 28, 2007, 21:42:56 »
ema
sorka ze to pytanie ale jestem nowy i narazie za wiele nie wiem
1. chcialem sie dowiedziec czy jak mam fona od T-Mobile i jest niemiecki w2k3se to czy moge odrazu przejsc na wm6 bez wiekszych problemow ???
2. musze cos instalowac zeby kalwiatura dobrze dzialala bo z tego co wiem to w niemeickich wersjach jest inna ???
3. czy ten rom BA_ROM_TC_v5.60.05_18538_CLEAN_B to jest wersja WM6 pro czy WM6 classic czy wogole moze nie ma wogole takich wersji widnowsa ???
4. czy programy ze starzych widnowsow beda dzialaly poprawnie na tym WM6 ???
5. co to jest to radio bo domyslam sie ze nie chodzi o urzadzenie zwane radiem ???
z gory THX i jeszcze raz przepraszam za moze glupie pytania dla niektorych ale dla mnie bardzo wazne
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2007, 21:58:36 wysłana przez MTW »

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #152 dnia: Grudzień 29, 2007, 00:55:26 »
1. Jak wykonasz ze zrozumieniem procedurę, to w zasadzie tak.
2. tak, musisz zainstalować poprawkę (w zasadzie to jest zmiana w rejestrze, ale cab jest wygodniejszy).
3. Nie wiem co to za ROM. Polecam ostatni ROM Xplode.
4. Tak... to znaczy nie :P To zależy od aplikacji.
5. Poszukaj, osobiście odpowiedziałem na to pytanie kilkanaście razy na tym forum. Poza tym chodzi ci pewnie o RadioROM.
No i szukaj szukaj szukaj :) to rozwija.
Polecam XDA-Developers, jeżeli znasz trochę angielski.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline MTW

• *
  • 69
« Odpowiedź #153 dnia: Grudzień 29, 2007, 09:50:49 »
jakubd a mogl bys mi podac linka do tego pliku to klawiatury i powiedizec jak go zajnstalowac bo szukam na forum i nie moge znalesc
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2007, 11:08:29 wysłana przez MTW »

*

Offline pol052

• 37
  • Sprzęt: HTCBlueAngel, Samsung Omnia Lite, SE neoV, HTCHD7
« Odpowiedź #154 dnia: Grudzień 30, 2007, 21:46:32 »
Witam bo to mój pierwszy post ...

Probuje wgrać wm6 na mojego XdaIIs niestety problem mam ze stacja dokująca gdyż nie mam zasilacza do niej i teraz pytanie czy jest jakaś inna medoda przejścia w stan USB z Seriala czy tylko poprzez podpiecie zasalania??

*

Offline lordJim

• 260
  • Sprzęt: XDA IIs+SD 2GB, wm5,Nokia N73 Destinator 7/6.1, TT6
« Odpowiedź #155 dnia: Grudzień 30, 2007, 22:50:12 »
Tak na prawdę zasilenie przez stację dokującą nie jest konieczna. Wystarczy połączenie z kompem (przez USB). Nie mniej jednak PDA powinno być naładowane na maxa. Tak na wszelki wypadek  :E
..Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy....    ;o)...

*

Offline pol052

• 37
« Odpowiedź #156 dnia: Grudzień 30, 2007, 22:57:18 »
no wlasnie tyle ze wedlug opisu o wgrywaniu wm5 na tym forum jest ze usb pojawia sie dopiero po tym jak podlaczysz zasilanie pod doka alibo zle wnioski wyciagam z lektury
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2007, 22:59:37 wysłana przez pol052 »

*

Offline lordJim

• 260
« Odpowiedź #157 dnia: Grudzień 30, 2007, 23:44:52 »
pozostaje Ci tylko przekonać się samemu  :ok:

*

Offline pol052

• 37
« Odpowiedź #158 dnia: Grudzień 30, 2007, 23:54:54 »
no caly czas wisi serial i na dole v2.07 ani podlaczenie pod doka ani pod kabelek ( wszystko pod usb ) nic nie zmieniaja

*

Offline lordJim

• 260
« Odpowiedź #159 dnia: Grudzień 31, 2007, 00:06:17 »
coś źle robisz. Przed upgradem musisz "wyłączyć" ActiveSync, rapimgr.exe; outlook.exe; wcescomm.exe; wcesmgr.exe przez Ctrl+Alt+Delete. Potem wchodzisz do Bootloadera przytrzymując Power+Record i SoftReset. Pojawi Ci się "serial" u góry.
Jak teraz połączysz PDA przez USB powinien sie zmienić na USB potwierdzając połączenie z kompem

*

Offline pol052

• 37
« Odpowiedź #160 dnia: Grudzień 31, 2007, 00:19:25 »
faktycznie poszlo moze zle ze przytrzymywalem rekord i kamera ?? dzieki za info jutro dalsza walka z wm6 :D

*

Offline MTW

• *
  • 69
« Odpowiedź #161 dnia: Grudzień 31, 2007, 21:09:09 »
witam wszytskich
mialem widnowsa 2003 se w niemeickiej wersji i wgralem BA_ROM_TC_v5.60.05_18538_CLEAN_B i zrobilem HR i teraz palmfon mi sie wiesza i funkcja telefonu przestaje dzialac jak wejde do start -> settings -> system -> Device Information to mam tak:
ROM version: 5.60.05 PV
ROM date: 11/25/07
Radio version: NONE
Protocol version: NONE
ExtROM: 5.60.00 CLEAN
i jak chce wgrac jakiegos innego widnowsa to mam problem moze coszle robie ale wkladam wlaczonego palmfona bez karty sim do stacji dokujacej jets podpiete zasilanie i synchronizuje sie on z ActiveSync mam wersje 4.5 PL i jak wlaczam np RUU_BA_xplode_WWE_6.00.00 to wyskakuje pierwszy ekran na ktorym trzeba dac next wiec daje pozniej wyskakuje komunikat zebe nie odlaczac telefonu od PC bo trwa pobieranie informacji po paru sekundach wysakuje okineko na ktorym pokazane sa aktualna wersja oprogramowania i ta ktora chce zainstalowac wiec daje update i znow wyskakuje okienko z komunikatem nie odlaczac telefonu od PC i mozna czekac i czekac ale nic sie nie dzieje a na palmtopie caly czas widoczny jest today
prosil bym o jak najszybsza odpowiedz z gory dzieki

*

Offline lordJim

• 260
« Odpowiedź #162 dnia: Grudzień 31, 2007, 21:33:14 »
to wiesz co teraz zrób?   B)

*

Offline MTW

• *
  • 69
« Odpowiedź #163 dnia: Grudzień 31, 2007, 21:46:56 »
wlasnie nie wiem co teraz zrobic

*

Offline lordJim

• 260
« Odpowiedź #164 dnia: Grudzień 31, 2007, 21:53:32 »
Wylej sobie wiadro zimnej wody na głowę  :mrgreen: a jak już ochłoniesz, weź się za lekturę tego forum. Tu wszystko jest.
Ale zrób to jutro. Na dzisiaj wystarczy wrażeń  :E
Do Siego Roku  :ok:

*

Offline aleextra

• **
  • 158
  • Sprzęt: Universal
« Odpowiedź #165 dnia: Styczeń 02, 2008, 11:58:48 »
Przetestowałem łącznie 3 wersje wm6 - helmi (HELMI_BA_WM6_R0_.exe), pdaviet, xplode z września. Dzisiaj wróciłem do helmiego. W pozostałych miałem problem:
- sms dochodził po włączeniu ekraniku (nie zawsze, lecz zdarzało się)
- po nieodebranej rozmowie/sygnale/sms - telefon wygaszał się, wszystko ładnie i pięknie, lecz klawisze działały - nawiązywałem połączenia, ekran był czarny

W helmim nie było takich problemów.. wypróbowałem pozostałe romy, aby sprawdzic, czym się różnią i niestety zawiodłem się na nich :(
Happy BA user with wm6.
Teraz MDA PRO... nadal szukam idealnego ROM...

*

Offline MTW

• *
  • 69
« Odpowiedź #166 dnia: Styczeń 02, 2008, 22:41:49 »
ema
nie wiem czy tylko ja czy inni tez tak maja ze jak rozladuje mi sie moja MDA III i jak wlaczam ja musze zrobic SOFT RESET bo inaczej nie bedzie mi dzialala funkcja telefonu bo dopiero wtedy mam napisana przy radiu wersje inaczej pisze NONE
mam wgranego xploda

*

Offline aleextra

• **
  • 158
« Odpowiedź #167 dnia: Styczeń 03, 2008, 08:59:07 »
też tak miałem w xplode. w pdaviet nie wiem -  wywaliłem go dość szybko.
Happy BA user with wm6.

*

olmeca

« Odpowiedź #168 dnia: Styczeń 03, 2008, 10:24:45 »
W romie helmiego bylo to samo, jak wyciagniesz baterie rowniez sie to dzieje

*

Offline aleextra

• **
  • 158
« Odpowiedź #169 dnia: Styczeń 03, 2008, 10:58:43 »
a to nie wiem. Generalnie nie zdarzyło mi się jeszcze rozładować na maksa mojego BA - staram się, aby zawsze był naładowany:) Szkoda mi danych. Ale faktycznie - po wyjęciu i włożeniu baterii też tak miałem. Ciekawe czemu.

pozdr.
AleExtra
Happy BA user with wm6.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #170 dnia: Styczeń 03, 2008, 14:27:02 »
MTW: a może warto poczytać? To problem stary jak... WM5 na BA i WSZYSCY go znają.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline MTW

• *
  • 69
« Odpowiedź #171 dnia: Styczeń 03, 2008, 14:52:57 »
jakubd widac ze nie wszystkim a ty sie chyba mnie czepiles jak zep psiego ogona :!: :!:

*

Offline aleextra

• **
  • 158
« Odpowiedź #172 dnia: Styczeń 14, 2008, 09:27:33 »
no cóż.. nie pamiętam, żeby te problemy występowały po pierwszej instalacji wm6 na moim sprzęciku. Problemy które u mnie występują to:

• sms notification problem - dzwięk, mrugająca dioda pojawia się czasem (raz działa, raz nie działa) dopiero po włączeniu ekraniku (podobno można to rozwiązać instalując osobny program do notyfikacji sms (źródło: xda-developers.com: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=330373#post1516894)
  • blokada klawiszy (najbardziej drażniący i niebezpieczny) - wyłączam ekran, ustawiona blokada wszystkich klawisz poza power. Co jakiś czas jednak klawisze są odblokowane! Telefon sam sobie wykonuje polecenia, gdyż nacisk na etui powoduje wciśnięcie klawiszy sprzętowych telefonu.

Jestem prawie, że przekonany, że pierwsze przejście z wm2k3 na Helmi wm6 nie powodowało tych problemów, dopiero po przeinstalowaniu na pdaviet i xplode się pojawiły.. ale właśnie "prawie" czyni wielką różnicę.

pozdrawiam użytkowników:)
Happy BA user with wm6.

*

olmeca

« Odpowiedź #173 dnia: Styczeń 14, 2008, 09:56:13 »
Na romie helmiego tez sie sprzet rozblokowywal i wykonywal sam polecenie wzgledem tego jakie klawisze byly naciskane przez etui. W sumie narazie mialem tylko rom helmiego, aktualnie mam zainstalowana wersje xplode. Rzecz ktorejmi brakuje to prawdze dzialanie BA WM5 Broadcom 1.7.1 Build 3400 Stack http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=274425 Na romie helmiego dzialalo poprawnie niestet u xplode nie dziala. Brakuje mi wlasnie BT menagera jaki byl w wm2003SE i nie mam pojecia gdzie chociaz znalezc instalke samego menagera juz bez dokladek sterownikow do bt.

*

Offline aleextra

• **
  • 158
« Odpowiedź #174 dnia: Styczeń 17, 2008, 09:22:45 »
Na romie helmiego tez sie sprzet rozblokowywal i wykonywal sam polecenie wzgledem tego jakie klawisze byly naciskane przez etui. W sumie narazie mialem tylko rom helmiego, aktualnie mam zainstalowana wersje xplode.

A teraz Ci się nie odblokowuje?
Happy BA user with wm6.

*

olmeca

« Odpowiedź #175 dnia: Styczeń 17, 2008, 09:31:05 »
NIe tak czesto jak na poprzednim romie. Ale cos za cos i brakuje mi menagera BT jak pisalem to wyzej.

*

Offline aleextra

• **
  • 158
« Odpowiedź #176 dnia: Styczeń 17, 2008, 09:34:58 »
Managera bluetooth faktycznie brakuje (takiego jak w wm2k3). Ale tak często nie używałem go, więc nie odczuwam aż tak bardzo jego braku. Chyba wypróbuję xplode ponownie.. chociaż drażnił mnie w kilku miejscach :) Może nowsze wersje będą ciekawsze.
Happy BA user with wm6.

*

olmeca

« Odpowiedź #177 dnia: Styczeń 17, 2008, 09:55:58 »
Aktualnie mam ta wersje http://rapidshare.com/files/73223110/RUU_BA_xplode_WWE_6.00.00.exe Password: ph20b i jak narazie nie narzekam. Fakt jest to moj drugi wm6 ale czuje ze juz teraz dobrze trafilem na rom.

*

Offline radexon

• *
  • 62
  • Sprzęt: XDA IIs (inaczej SPV M2000,HTC 9090)
« Odpowiedź #178 dnia: Styczeń 17, 2008, 18:14:37 »
Widzialem 2 wersje XPLODE jedna w linku ma FIXED a druga samo EXE cos tam.Ktora jest aktualniejsza??

« Odpowiedź #179 dnia: Styczeń 17, 2008, 21:56:54 »
Odpowiedz padła 4 posty wyżej.

"Jeśli masz nieodchaczony nie odblokowany jeszcze Extended ROM
skopiuj “xda-developers_Unlocker.cab” z folderu "Preparation\ExtROM unlocker - WM2003SE" do swojego urządzenia.
nastepnie zainstaluj klikając na niego w FileManager
następnie przejdź do Start -> Programs -> ExtROM tools -> teraz kliknij "unhide", potem "Unlock". Wykonaj Soft Reset.

Ustawienie wielkości pamięci “Storage” celem osiągnięcia pełnych 60MB a nie 43 MB
Skopiuj Repart_DOC.exe z folderu "Preparation\DOC repartitioning tool" do swojego urządzenia i uruchom.
Ustal wielkość Extended ROM na 128 kb
Kliknij "Format now!" i czekaj aż zadanie bedzie skończone (kilka sekund). Zobaczysz informację że zadania wykonane.
Wykonaj „Soft reset”.
Wyskoczy informacja „You will get an error message about your storage”, poprostu kliknij “yes” i czekaj kilka sekund."

Nie potrafie wykonać pierwszej cześci odnośnie Odblokowania ExtROM - po zainstalowaniu xda-developers unlocker i uruchomieniu "unhide" i "unlock" wywala mi jakiś błąd, być może nie otwiera .exe . Proszę o rady!
Napisane: Styczeń 17, 2008, 21:19:21
Przyczyną błędów był niemiecki soft i skróty do "unhide" i "unlock" miały inną nazwe  :mrgreen: