WM6 WM6.1 WM6.5 & MDA III

• 1003 Odpowiedzi
  • 239674 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: WM6 & MDA III
« Odpowiedź #120 dnia: Listopad 12, 2007, 17:04:23 »
Nic mi nie chodzi lepiej od pdaviet
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2007, 17:06:02 wysłana przez M16mKies »

*

Offline mariouche

• 5
  • Sprzęt: v1620
« Odpowiedź #121 dnia: Listopad 12, 2007, 17:12:23 »
hehe - dlatego napisałem, że subiektywnie :D

może też dlatego, że oryginalne screeny zostały wycięte - a ja jednak wole oryginał.
teraz posiedzę sobie troszu na xplode i zobaczymy :)

*

Offline Grubby

• 14
« Odpowiedź #122 dnia: Listopad 13, 2007, 19:48:20 »
1. Helemi
Zainstalowałem bez problemów w oczy rzuca sie dodatkowy panel-wg mnie zbędny mimo iż lubię takie gadzety, subiektywnie uważam że wygląda jak 2005 po wizualnym liftingu.
2.xplode
Instaluje, zainstalowałem ustawiam to "coś" na "No Yes Yes" klikam kopertkę a tu zonk... coś sie mnie pyta... nic nie rozumiem... wywalam to dziadostwo  :E
Pobawiłem sie i wgrałem... na "dzieńdobry" wywala mi error... na pasku jest dodatkowa funkcja V fajna sprawa... ale w PDAviet też to jest i o wiele bardziej rozbudowane.
3.PDAVIET
Zainstalowałem puki co najbardziej mi sie podoba. Jest miły interfejs i paczka dodatków która bardzo mi sie spodobała.Motyw jest już nażucony (chyba) nie podaoba mi sie to :-| myślałem że będzie szybszy, trochę muli.Pobawiłem się trroche więcej i mi sie przestał podobać :sleepy: chyba wracam do starego dobrago 05 albo 06 Helemiego ;P no bo tak... Strasznie muli... motyw brzydki i nie ładny interfejs jak pisałem fajny ale wszystko "pochowane" jest

[o kurka skasowałem moje 1 GB mp3 z karty a nie mam na dysku  :terrified:]
Narazie zostaje przy tej :) pobawię sie dodam więcej!
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2007, 17:08:42 wysłana przez Grubby »

*

Offline tomson

• **
  • 198
  • Sprzęt: Note 2
« Odpowiedź #123 dnia: Listopad 14, 2007, 14:19:56 »
To COŚ ustawia się  na NO YES YES :proud:

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #124 dnia: Listopad 14, 2007, 17:07:10 »
No i to COŚ jest niezależne od ROMu - wszystkie wm5/6 to mają i to się nazywa bootloader w trybie resetowania (tym się robi twardy reset po ustawieniu tak, jak wspomniał Tomson).
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline Grubby

• 14
« Odpowiedź #125 dnia: Listopad 14, 2007, 17:36:43 »
nooo.. ja wiem chciałem sprawdzić waszą czujność  :|

tomson poprawiłem :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2007, 17:46:45 wysłana przez Grubby »

*

Offline rafi

• **
  • 128
  • Sprzęt: to było kiedeś: e72,MDA III, Archos 101,570q etc
« Odpowiedź #126 dnia: Listopad 16, 2007, 14:24:58 »
Spróbuj rozpakować ten zbiór co ściągnąłeś  winrar'em i przenieść gdzieś (tak , ażeby w jednej kartotece nie znajdywały się wszystkie pliki z rozszeżeniem .nbf)  radio_.nbf i ms_.nbf i pozostał tylko nk_.nbf.
Następnie MaUpgradeUt_noID.exe i powinno iść.
Jeśli wszystko zakończy się OK , to spróbuj jeszcze raz wgrać tak jak za pierwszym razem. Ale niestety zmieni Tobie RADIO na starszą wersję (zawsze możesz zmienić).
problem moj polega na tym ze jezeli  postepuje zgodnie z w/w instrukcjami pojawia mi sie 101 error , tj. Blad polaczenia, mowiac krotko zrywa mi polaczenie z komputerem, probowalem  z MaUpgradeUt_noID.exe , i z BaUpgradeUt_noID.exe  (tu mam error 102 country, pomimo iz  pliki radio_.nbf i ms_.nbf  "chowam"

Czy ktos ma moze jakas recepte na ta dolegliwosc

p.s. zmianiam bo nie umiem sie przyzwyczaic do drobiazgow (nie mozna recznych notatek w kalendarzu dodac)
Chaos zawsze pokonuje porządek, gdyż jest lepiej zorganizowany.

« Odpowiedź #127 dnia: Listopad 17, 2007, 12:21:54 »
Witam. Od długiego czasu używałem BA z WM2003. W końcu niedawno zdecydowałem sie na upgrade do WM6. Ogólnie jest lepiej. Jednak mam pewien problem. Otóż po podłączeniu BA do kompa nie dochodzi do synchronizacji ponieważ BA się wyłacza (tak jakby była ustawiona funkcja "turn off device if not used" "on external power". Do tej pory nie wystepował taki problem. Dodatkowo wszelkiego typu budziki, systemowy oraz pTravelAlarm nie działaja jak powinny. Nie włączają się na uśpionym BA. Jak wcisnę przycisk power to jak najbardziej, działają. Co jest grane?? Jak to naprawić?? Dodam, że w tej chwili mam załadowany PDAVIET, ale na sofcie Helmiego również występuje ten problem.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #128 dnia: Listopad 20, 2007, 11:20:25 »
przyklejony

*

olmeca

« Odpowiedź #129 dnia: Listopad 20, 2007, 17:33:51 »
dzieki ;)

*

Offline radexon

• *
  • 62
  • Sprzęt: XDA IIs (inaczej SPV M2000,HTC 9090)
« Odpowiedź #130 dnia: Listopad 22, 2007, 09:36:40 »
Co  zauważyłem ostatnio dziwnego i draznaicego mnie to to:

Że dopiero jak nacisne u góry przycisk zeby wyswietlacz sie właczył to wtedy dopiero przychodza mi sms,a tak jakby telefon nie reagował,tzn odbiera je ale infomuje mnie o nich ale dopiero jak włacze wyświetlacz.

Miał ktoś takie cos?jak to zmienic??

*

Offline Grubby

• 14
« Odpowiedź #131 dnia: Listopad 22, 2007, 16:02:32 »
Przetestowałem (teraz żałuje :( )
Hmmm...
Chodzi szybciej (przynajmniej u mnie) ale dalej przewodni motyw to kosmos... bardzo mi sie to nie podoba, jeśli ktoś ma zamiar przechodzić ze starszej wersji na tą albo z Helemiego to szkoda zachodu, kilka screenów:

Nawet po wgraniu swojego motywu planetki zostają ;(

« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2007, 15:21:34 wysłana przez Grubby »

*

Offline pisarz

• 512
  • Sprzęt: Toshiba G900 @ XIP 20757 + 2GB oraz HTC Artemis @ Artemis Touch + 8GB SDHC
« Odpowiedź #132 dnia: Listopad 24, 2007, 00:59:46 »
Co  zauważyłem ostatnio dziwnego i draznaicego mnie to to:

Że dopiero jak nacisne u góry przycisk zeby wyswietlacz sie właczył to wtedy dopiero przychodza mi sms,a tak jakby telefon nie reagował,tzn odbiera je ale infomuje mnie o nich ale dopiero jak włacze wyświetlacz.

Miał ktoś takie cos?jak to zmienic??
Mam to od poczatku jak wgralem WM6. Na poczatku bylo jeszcze gorzej, gdyz uzywalem funkcji Device Lock, czyli blokowałem ekran dotykowy. Wtedy o niczym mnie nie powiadamiało, musialem odblokowac ekran, dopiero wtedy przyszedł jakis sms. Od niedawna nie blokuję ekranu, tylko zwyczajnie wylaczam z przycisku, to nie raz mam tak ze sms dopiero dojdzie jak wlacze ekran, nie raz jest tak ze dojdzie sms, zadzwoni caly dzwonek sms i swieci sie czerwona dioda, a czasami mam tak, ze zadzwoni tylko pol dzwonka, telefon zawibruje, ale dioda miga nadal na zielono. Przyzwyczailem sie do tego, ale jak ktos ma jakiegos fixa na to, to chetnie skorzystam.
Toshiba G900 @ XIP 20757 + 2GB oraz HTC Artemis @ Artemis Touch + 8GB SDHC

*

Offline espe

• 2
  • Sprzęt: MDA III - T-Mobile
« Odpowiedź #133 dnia: Listopad 24, 2007, 20:57:51 »
Miałem WM5, przesiadka na WM6 prosta, po tygodniu używania romu helmiego mogę powiedzieć że:

-działa szybciej
-włącza się tak samo jak WM5

-pozostały problemy , chociaż mniejsze ( bo częściej udaje mi się włączyć), z Wifi
-wyłącze telefon, ponowna próba włączenia nic nie daje, nie mogę go włączyć
-sporo problemów z smsami, wyłącze ekran dochodzą po włączeniu, raporty doręczeń też fruwają jak chcą i kiedy chcą
-wydaje mi się że trzyma trochę krócej ale nieznacznie.

Gdyby nie ten problem z smsami, powiedzieć mógłbym że jest spoko, ale jednak niedosyt istnieje :-?.Posprawdzam inne romy może tam ta sprawa wygląda inaczej. A może ktoś sie może wypowiedzieć na ten temat? pozdro

*

Offline dexxxterek

• 45
  • Sprzęt: Samsung i640v
« Odpowiedź #134 dnia: Listopad 26, 2007, 22:39:14 »
czytatam i czytam i nie wiem którą wersje WM6 wgrać do mojego XDA... Może ktos cos tak zasugeruje "od serca" ;-) Albo zrobimy ankiete kto jakiego uzywa zeby wiedziec ktory ma najwieksze poparcie ;-)

« Odpowiedź #135 dnia: Listopad 26, 2007, 23:58:54 »
Poczekaj jeszcze chwilę na kolejną (gdzieś tam zapowiedzianą i obiecaną) wersję od xplode. Mam jego betę od tygodnia i Wszystko wskazuje na to, że jest najstabilniejsza.
Poza tym - aktualnie wyłącznie xplode coś robi przy BlueAngelu. Nic nie wiadomo, czy Wietnamczycy będą wypuszczać kolejne upgrade'y, ja na dłuższą chwilę spasowałem, Helmi też nic nie zrobi oprócz doradztwa (bo fizycznie nie ma takiego palmtopa). Jeszcze gdzieś tam jest Tuatara i jego obietnice chyba z sierpnia, ale Tuatara ma mniej więcej tyle samo czasu, co ja i jeśli wypuści jakiś ROM, to będzie to taka sama niespodzianka, jakbym ja coś zrobił w roku 2007. A warto się przyzwyczajać do wersji, która jest jako tako rozwijana.

*

olmeca

« Odpowiedź #136 dnia: Listopad 27, 2007, 10:35:43 »
dexxxterek ankieta takowa jest zrobiona na forum xdadevelopers

*

Offline arravel

• *
  • 56
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #137 dnia: Listopad 27, 2007, 10:39:16 »
Dolaczam sie do prosby o rozwiazanie problemu sms. Co zrobic, zeby telefon powiadamial o nich rowniez bedac w stanie uspienia? Skoro polaczenia dochodza, to dlaczego wiadomosci nie? :|
Historia sprzętu:
SDA II -> MDA III -> MDA Vario III -> Palm Treo 500v -> Samsung i640v -> Samsung Galaxy Spica -> Motorola Milestone

*

Offline espe

• 2
  • Sprzęt: MDA III - T-Mobile
« Odpowiedź #138 dnia: Listopad 27, 2007, 12:42:43 »
czytatam i czytam i nie wiem którą wersje WM6 wgrać do mojego XDA... Może ktos cos tak zasugeruje "od serca" ;-) Albo zrobimy ankiete kto jakiego uzywa zeby wiedziec ktory ma najwieksze poparcie ;-)

Testowałem helmiego, xplode'a i pdavieta i najlepiej spisuje się według mnie pdaviet. Bardzo szybko chodzi, bateria trzyma dłużej szybko się włącza. Co do smsów ( u mnie na pdaviet 5.2.2000 ) to jest tak: jeżeli ustawie sam dzwonek, to zadzwoni jak mam wyłączony wyświetlacz ale dioda będzie cały czas zielona. Jeżeli ustawie miganie + wibracje + dzwonek to wszystko działa , oprócz migania  :ohreally:.Da się z tym przeżyć.

*

Offline dexxxterek

• 45
  • Sprzęt: Samsung i640v
« Odpowiedź #139 dnia: Listopad 27, 2007, 23:10:47 »
dexxxterek ankieta takowa jest zrobiona na forum xdadevelopers

i co mówi ta ankieta?

EDIT:

No więc przymierzam sie na początek do WM6 od PDAViet. Którą wersje sciagnać? Bo na forum XDA-Developers są chyba 2 różniące sie rozmiarem ramdisku.

EDIT:

No i soft pdaviet juz mam. Nie mam problemu z smsami gdyz wystarczylo poprzestawiac w alarmach pare opcji i teraz dzwoni i wibruje nawet jak jest wylaczony ekran :P

Poza tym znalazlem jeszcze 2 softy pdaviet z 25.11.2007r. rozniace sie motywem:
http://sym-viet.com/Mobifuns/BA/BA_ROM_TC_v5.60.05_18538_CLEAN.rar
http://sym-viet.com/Mobifuns/BA/BA_ROM_TC_v5.60.05_18538_CLEAN_B.rar
pass: PDAVIET

Jak ktos chce to niech sciagnie i powie czy sa lepsze niz ten soft pdaviet zamieszczony w tym temacie.

EDIt:

JEST!!! Nowy soft od Xplode:

http://rs235.rapidshare.com/files/73223110/RUU_BA_xplode_WWE_6.00.00.exe
pass: ph20b

Zaraz biore sie za wgrywanie i podziele sie wrażeniami.

EDIT:

A więc soft od Xplode dziala szybko i stabilnie. Problemy  z WiFi pozostaly. Jednak mi bardziej podoba sie PDAVIET.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2007, 00:08:36 wysłana przez dexxxterek »

*

Offline Grubby

• 14
« Odpowiedź #140 dnia: Grudzień 02, 2007, 20:21:55 »
jak ktoś przetestuje te "czyste" WM od PDAVIET to prosze podzielcie sie screenami  :]

*

Offline radexon

• *
  • 62
  • Sprzęt: XDA IIs (inaczej SPV M2000,HTC 9090)
« Odpowiedź #141 dnia: Grudzień 02, 2007, 22:27:56 »
Wyszła nowa wersja od XPLODa.

Testował ktos?czy szybsza od PDAVIET?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=342142

*

Offline arravel

• *
  • 56
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #142 dnia: Grudzień 03, 2007, 00:11:18 »
Ten Xplode wydaje sie byc troche szybszy od starego Pdaviet. Ma duzo wolnego storage :) Nie potrafie odblokowac ext rom wiec, to dla mnie wazne. Zobaczymy, jak go troche obciaze.
Historia sprzętu:
SDA II -> MDA III -> MDA Vario III -> Palm Treo 500v -> Samsung i640v -> Samsung Galaxy Spica -> Motorola Milestone

*

Offline Grubby

• 14
« Odpowiedź #143 dnia: Grudzień 03, 2007, 15:10:45 »
BA_ROM_TC_v5.60.05_18538_CLEAN

A więc przetestowałem PDAVIET bez planetek.
Przesiadłem się z Helemiego i muszę przyznać że chodzi dużo płynniej.

screen:

RUU_BA_xplode_WWE_6.00.00

Wszystko ładnie, szybko chodzi ale w File explorer nie ma ikonek tylko lista :/
ciekawe jest tez to ze w programs wszystko jest pochowane w katalogach,

BA_ROM_TC_v5.60.05_18538_CLEAN_B

praktycznie wygląda taksamo jak wersja bez "B" nie widze zmian... jedynie inny motyw i troszke inny keyboard

« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2007, 18:23:40 wysłana przez Grubby »

*

Offline pisarz

• 512
  • Sprzęt: Toshiba G900 @ XIP 20757 + 2GB oraz HTC Artemis @ Artemis Touch + 8GB SDHC
« Odpowiedź #144 dnia: Grudzień 19, 2007, 17:32:34 »
ma ktoś linka do tego CZYTEGO PDAVIET? Bo te powyższe nie działają...

*

Offline Grubby

• 14
« Odpowiedź #145 dnia: Grudzień 19, 2007, 21:09:30 »

*

Offline pisarz

• 512
« Odpowiedź #146 dnia: Grudzień 20, 2007, 17:07:36 »
u mnie się jakieś jaja dzieją... Instaluje tego PDAVIET, instalka ładnie idzie, po instalacji robie soft reset i pokazuje się ten ekran w paski... czekam czekam nic. Hm, padaka. No to wgrywam z powrotem HELMIEGO. Wgrywam, odpalam... ładuje się system... lecz ku mojemu zdziwieniu... nic się z pamięci nie usunęło, stara tapeta, wszystkie programy wgrane.. tak jakby nic się nie sformatowało! Co mam zrobić w tym przypadku?

Jak w ogole na WM6 robi się hard reset?

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #147 dnia: Grudzień 20, 2007, 22:50:34 »
No właśnie - po instalacji romu MUSISZ zrobić HR, inaczej będą takie "jaja".
Power+Reset i w ciągu mniej niż 1s naciśnij Camera+Record, wybierz chyba No Yes Yes (KITL ma być wyłączony, pozostałe na YES) i naciśnij MAIL.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline pisarz

• 512
« Odpowiedź #148 dnia: Grudzień 22, 2007, 15:37:23 »
dzieki. Wszystko śmiga jak nalezy. Potestuje tego softa przez pare dni i zobacze jak sie spisuje.

*

Offline mariouche

• 5
  • Sprzęt: v1620
« Odpowiedź #149 dnia: Grudzień 23, 2007, 14:27:03 »
zainstalowałem nową wersję od PDAVIETa i chyba jest najszybsza. Poprzedni Xplode troszkę przymulał (zwłaszcza w Panelu Sterowania).
Nowy PDAVIET rządzi  :mrgreen:

UPDATE: na moim BA jest niestabilny. już parę razy się zawiesił. Potestuje jeszcze 2dni i wracam do starego softu.

u mnie w sofcie od HELMI nie działa blokada klawiatury :\

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2007, 18:05:35 wysłana przez mariouche »