WM5, Blue Angel i dziwny problem

• 3 Odpowiedzi
  • 524 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Grubby

• 14
WM5, Blue Angel i dziwny problem
« dnia: Listopad 13, 2007, 16:59:59 »
Witam!
Parę dni temu wgrałem do pockecika WM 2k5 "Helmi WM2k5 AKU 3.5 v.1.4", jestem bardzo zadowolony gdyby nie jeden problem.
Gdy pocket sie zawiesi i nie reaguje wogule na polecenia kliknięcia itd.. to resetuje go wyciągając baterię (no bo jak inaczej) i jak on sie uruchamia to na początkowym ekranie są pierwsze literki (nie pamiętam jakie :P) i obok nich jest napisane "none" a trzecia normalnie jakieś cyferki... i jak on juz sie uruchomi pokaże today'a to nie pyta o PIN, chcę włączyć telefon w ustawieniach... klikam na phone... zero reakcji, no to klikam na ikonkę zasięgu na pasku i klikam "stetings" wywala coś takiego"aby dostać się do ustawień musisz włączyć telefon... chcesz włączyć telefon TAK" (nie wiem dokładnie i to po angielsku jest :D) no jednym słowem nie da sie dzwonić.. sms'wać wogule nie można kożystać z GSM, i dopiero hard reset+power stawia go na nogi, ładuje sie normalnie przy wszystkich literkach są cyferki ;P tylko musze ustawiać od nowa  :-| Proszę o pomoc może jest jakiś patch albo ostatecznie inna stabilniejsza wersja WM bez tego czegoś?

Jak był taki temat to przepraszam, szukałem tu i na guglach śmuglach i nic nie znalazłem.

aha... na WM 2003 nie było tego problemu pzdr
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2007, 17:26:54 wysłana przez Grubby »

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
  • Sprzęt: MDA III HTC HD2 SG NOTE 3
Odp: WM5, Blue Angel i dziwny problem
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 13, 2007, 17:46:51 »
Witam nowego użytkownika forum.

Jeśli resetujesz MDA poprzez wyjęcie baterii to nic dziwnego , że nie ładuje Tobie się RADIO , a co za tym idzie nie działa tobie GSM , czyli zero rozmów i SMS.
Jedno wynika z drugiego.
Jeśli zwiesi się BA to na dole masz taką dziurkę  :O~ , ażeby włożyć  :O~ :O~ w nią  :O~ :O~ :O~ końcówkę :O~ :O~ :O~ :O~ RYSIKA !!!
I wtedy zrobisz SOFT RESET i załadują się wszystkie sterowniki potrzebne do prawidłowej pracy BA. I nie musisz nic na nowo ustawiać ni wgrywać.

ps. wgraj sobie WM6, jest stabilniejsza od WM5.

Pozdrawiam.
Narażać się? Po co? I tak z Władzą nie wygramy! Permanentna inwigilacja ;-)

*

Offline Grubby

• 14
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 13, 2007, 18:05:59 »
Dzięki wielkie za pomoc i szybką odpowiedz!
a tak co do tego wm 2006 to będzie chodził normalnie w polskiej sieci?

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
  • Sprzęt: MDA III HTC HD2 SG NOTE 3
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 13, 2007, 20:43:57 »
Bezproblemowo.

Poczytaj o WM6 na naszym forum.
Są różnego rodzaju problemy , ale to jak z każdym ROM'em. Najbardziej wszystkich denerwuje włączanie WIFI. Z resztą da się żyć.

A jeśli się nie spodoba zawsze możesz powrócić do tego co masz teraz, tylko zrób sobie kopie bezpieczeństwa.
Narażać się? Po co? I tak z Władzą nie wygramy! Permanentna inwigilacja ;-)