CORONA.Czy mimo spowolnienia systemu warto upgradować czy lepiej nie.Jakie są ewidentne plusy WM5.0
Sam stałem nad tym dylematem. Upgradować czy nie. Zdecydowałem tak. Chyba głównie przez koniec strachu utraty danych. i cheć posiadania stabinego systemu. Choć sam fakt czy bedzie lepiej to kwestia kilku najbliższych dni, testów i sprawdzianów. Jak narazie to jest pod górkę.
1. ActiveSync - komputer odnajduje XdaIIs jako nowe połączenie sieciowe, które trzeba skonfigurować.
- jest to problematyczne jeśli nie masz uprawnień administratora swojego komputera.
- w momencie podłączenia XdaIIs do ActiveSync automatycznie wywala mnie z WiFi (połącznia z internetem mojego laptopa)
- brak BackUp, w poprzednim systemie był
- po odłączeniu XdaIIs od komputera, ciągle pokazuje połączenie, wyłaczenie w ustawieniach memory nic nie daje.
2. BT - połączenie z GPS, troche trzeba się pogimnastykować zanim zadziała, ale - działa
3. TT5 - upgrade do 5.10 - jest trochę zabawy, ale też da się zrobić
4. Powolnośc działania, muszę się do tego przywyczaić, choć myslę o podkręceniu procka. Tylko czy to pomoże? Czy będzie zauważalna zmiana? I jak to zrobić?
No i zaliczyłem 2 zwisy, ale może wszystko musi się dograć.