Wgrywanie WM6 // Backup na karte SD

• 7 Odpowiedzi
  • 736 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wgrywanie WM6 // Backup na karte SD
« dnia: Wrzesień 16, 2008, 07:34:20 »
Witam

jak cus przepraszam ze zalozylem nowy temat ale nie chcialem robic balaganow i chcialem aby bylo wysztko przejzycie i na temat :)

Wiele ze oczytalem na temat BA i na temat wgrywania softu wszystkiego dowiedzialem sie dzieki temu forum za co dzieki  :grin:

Chce wgrac do mojego BA WM6 ( mam narazie 2003 ) wiem juz wszystko co niby potrzebne ( Boot Loader , HR,SR itp ;p ) ale chcial bym zrobic najpierw backupa na karte SD lecz w tym problem ze szukalem szukalem i prawie nic nie znalazalem a jesli cos znalazlem to nie moge tego zrozumiec :/  czytalem kilka razy i nic i tu mam pytanie :)

Jak Zrobic Backupa na Karte SD ?? ( prosil bym po polsku ;p )

a teraz druga sprawa co do WM6 ;)
sciagnelem HELMI_BA_WM6_R0_Public tam mam 2 foldery AddOn i FLASH. W Flash  mam aplickacje tak jak by instalke WM. Nie musze wgyrwac WM przez ten opis podany na stronie czy moge zamiast tego odpalic ta instalke i normalnie sie zainstaluje a potem wgram te poprawki ?? ( czytalem ze ludzie poprostu odpalali ta instalke i bez zadnych schodkow cieszyli sie WM6 tylko musieli dograc poprawki z AddOn. Pytam sie was na forum bo chce miec pewnosc i nie chce popelnic blendow)

Odp: Wgrywanie WM6 // Backup na karte SD
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 16, 2008, 08:10:06 »
Masz na myśli backup systemu na kartę?
No way. Tzn - możesz zrobić backup systemu na kartę - poleceniem 'd2s' z poziomu bootloadera, ale żaden ze znanych mi bootloaderów (v2.07  v2.08) nie ma polecenia odtworzenia backupu z karty do palmtopa (czyli nie ma polecenia s2d). Możliwe jest przetworzenie tego, co wygeneruje d2s tak, aby dało się wgrać z powrotem (ale już nie z karty, tylko analogicznie do tego, jak się wgrywa system), ale to jest wyższa szkoła jazdy. Dużo łatwiej wgrać w razie potrzeby jakiś standardowy WM2003.

Skreśliłem, bo bzdurę napisałem. Patrz kilka postow ponizej
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2008, 22:24:56 wysłana przez baniaczek »

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 16, 2008, 10:45:30 »
aha luz czyli musi obejsc sie bez backupa ;]
A co do instalacji ?
Moge to zainstalowac przez ta jak by instalke czy przez ten opis co jest tutaj na forum odnoscie WM5 i BA tylko zamiast WM5 wgrac WM6 ?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2008, 10:49:42 wysłana przez Blasterus »

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 16, 2008, 10:55:56 »
przez ten opis co jest tutaj na forum odnoscie WM5 i BA tylko zamiast WM5 wgrac WM6 ?
Przez ten opis. WM5, WM6, WM6.1 - wszystkie wgrywa się identycznie.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 16, 2008, 11:33:21 »
Mozna zamknac :P Wgralem juz WM6 i nowe Radio 1.15 i wszystko smiga ! :D
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2008, 14:47:32 wysłana przez Blasterus »

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 16, 2008, 14:54:15 »

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 16, 2008, 17:26:55 »
dzieki dzieki za linka :) ale juz nie trzeba tak jak napisalem w porzednim poscie Wgralem WM6 i nowe radio. Moj kochany BA smiga jak szalony ;)

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 25, 2008, 22:27:14 »
Na razie tylko zdementuje swój wcześniejszy post
Możliwe jest i niezbyt trudne: zrobienie backupu ROM i później odtworzenie tego backupu.
Później to gdzieś opiszę. No chyba, że ktoś ma wyraźną potrzebę - niech się do mnie odzywa na PM, to napiszę wcześniej.