Uwaliłem ERA MDA III błagam o pomoc

• 1 Odpowiedzi
  • 1253 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Uwaliłem ERA MDA III błagam o pomoc
« dnia: Czerwiec 21, 2010, 23:26:01 »
Jestem nowy i jak trwoga to tylko do ludzi obeznanych w temacie. Od razu nie pozostawiając na sobie "suchej nitki" dodam że jestem lamus i chyba nie przemyślałem do końca co robię.

Mianowicie naświetlam sprawę nie wiedząc nawet czy w dobrym dziale napisałem ten wątek ( jeżeli nie proszę adminów o przesunięcie do właściwego)

Dostałem ten model telefonu do spolszczenia i wymiany Rom na 6.1 z 2003se. Poczytałem troszkę i ściągnąłem paczuszkę Do HTC BlueAngel WM6.1_PLK_Final_by_Ham3r. Program wprowadził mi telefon w tryb BA i zaczął sprawdzać informacje o sprzęcie. Następnie wyświetlił ze jest problem z kablem i zakończył prace. Teraz telefon zgłasza tylko tryb serwisowy z napisem USB kiedy go podłącze do PC a gdy odłączę SERIAL.
Hard reset nie pomaga w kolko wyświetla sie to samo. Jak wgrać teraz do niego ROM aby telefon wstał na nogi. Dodam ze nie wykonywałem żadnych kopii zapasowych.

Dodam że chyba głupie z mojej strony to to że zabrałem się do roboty pod Windows 7 64bit

Smartfon nie podnosi się jedynie wyświetla USB i SERIAL

Bardzo proszę o pomoc

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: Uwaliłem ERA MDA III błagam o pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 22, 2010, 10:28:50 »
Dodam że chyba głupie z mojej strony to to że zabrałem się do roboty pod Windows 7 64bit

Smartfon nie podnosi się jedynie wyświetla USB i SERIAL

1. Bardzo głupie. Szuka XP i będzie spokój.

Przynajmniej od razu wiadomo gdzie szukać błędu w tym co robiłeś.

2. Nic mu nie jest to dobre komunikaty, oby tylko aku dotrwało do znalezienia XP, w tym stanie nie ma ładowania (jak masz stację dokującą to można w niej naładować samo aku)

Przeczytaj dokładnie podklejony wątek o zmianie na WM5, zasada jest ta sama dla wszystkich WM.