Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
HTC
BlueAngel
USTAWIENIE E-MAIL W MDA III
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
9 Odpowiedzi
1677 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
janox
9
«
dnia:
Marzec 14, 2005, 10:41:47 »
PRZEDEWSZYSTKIM CHCE PODZIĘKOWAĆ ZA POMOC W USTAWIENIU GPRS I INTERNETU W MDA III
DRUGA SPRAWA TO PROŚBA O PODANIE USTAWIEŃ DO E-MAIL
Server information/incoming mail:Outgoing mail:Domain
oraz Account information/ account type:Name:
kanczug
19211
«
Odpowiedź #1 dnia:
Marzec 14, 2005, 10:43:32 »
Wszystko jest podane w Dziale dla Poczatkujacych. Co prawda opis aplikacji InBox jest robiony z systemu Pocket PC 2002, ale wyglada ona niemal identycznie.
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=7289
janox
9
«
Odpowiedź #2 dnia:
Marzec 14, 2005, 10:48:00 »
No i super tylko proszę o podanie co mam tam wpisać dla sieci IDEA
"Po kliknięciu w Next otworzy się okno gdzie należy wpisać adresy serwera poczty przychodzącej (Incoming mail), wychodzącej (Outgoing mail) oraz ewentualnie domenę (Domain) - pole dla przeciętnego użytkownika nieistotne. Teraz zanim wciśniemy Next warto jeszcze zajrzeć do szeregu okienek kryjących się pod przyciskiem Options."
kanczug
19211
«
Odpowiedź #3 dnia:
Marzec 14, 2005, 11:26:31 »
No cos takiego to juz Ty powinienes wiedziec. Nigdy nie konfigurowales poczty np. na PC? Nie wiesz jakie sa nazwy serwerow poczty przychodzacej i wychodzacej dla Twojego konta? Dowiesz sie tego odwiedzajac strone pomocy na serwerze Twojego konta pocztowego. Oczywiscie nie ma to nic wspolnego z Twoim operatorem telefonii komorkowej, chyba ze skrzynke pocztowa masz zalozona wlasnie u niego.
janox
9
«
Odpowiedź #4 dnia:
Marzec 14, 2005, 11:42:08 »
Pocztę mam na onecie i takie ustawienia wpisałem ale nie działa.
W instrukcji mam : mail.eranet.pl dlatego myślałem że może jest to jakiś inny server.
kanczug
19211
«
Odpowiedź #5 dnia:
Marzec 14, 2005, 11:45:42 »
W jakiej instrukcji masz eranet? Napisz dokladnie co i gdzie wpisales to powiemy Ci gdzie robisz blad.
janox
9
«
Odpowiedź #6 dnia:
Marzec 14, 2005, 12:24:00 »
Ponieważ MDA III z założenia jest ERA więc w instrukcji do tego aparatu jest pewnie domyślnie podany ten adres.
podałem adres skrzynki(onet) dalej dane i pozaznaczałęm tak jak trzeba tylko dostaję komunikat że server jest źle ustawiony
kanczug
19211
«
Odpowiedź #7 dnia:
Marzec 14, 2005, 12:44:49 »
Napisalem bys podal TUTAJ dokladnie WSZYSTKIE DANE ktore tam WPISUJESZ - poza haslem, a powiem Ci co jest zle.
janox
9
«
Odpowiedź #8 dnia:
Marzec 14, 2005, 12:52:35 »
adres,Your name,user name,Password(tu swoje imię lub nickz) następnie account type:IMAP4,Name:IMAP4,dalej Incoming mail ?,Outgoing mail:?,(załużmy że pop3.poczta.onet.pl i smtp.poczta.onet.pl) dalej opcje wybieram internet, zaznaczam Outgoing e-mail server reg....,i finisz
kanczug
19211
«
Odpowiedź #9 dnia:
Marzec 14, 2005, 13:39:27 »
Nie powiem by to bylo dokladne...
W przypadku Onetu do pola User name nalezy wpisac caly adres e-mail. Serwery takie jak podales. Zamiast IMAP4 wybierz POP3, a w opcjach szczegolowych zaznacz Outgoing server requires authentication.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »