Touch Flo

• 11 Odpowiedzi
  • 1162 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Touch Flo
« dnia: Luty 24, 2008, 13:47:49 »
Mam kilka nurtujących pytań. Czy touch flo jest to osobna aplikacja którą się wgrywa np. na karte SD czy trzeba ściągnąć specjalnego roma i czy na BA jest możliwe to do zrobienia. Jak to sie zachowuje płynnie to chodzi ? Generalnie znalazłem informacje na temat tego menu na forum ale na inne modele, a ten model ma dośc dużo ramu i szybki w miare procek. 

*

Offline grb

• Ekspert UMPC
  • 347
    • My tunes
  • Sprzęt: Samsung i600, MSI Wind, Wibrain B1
Odp: Touch Flo
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 24, 2008, 14:08:54 »
TouchFlo występuje jako osobny program i spokojnie będzie działał na BA bo sam go mam :grin: Tutaj masz samego TouchFlo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=338143 a tutaj masz TouchCube z zintegrowanym Flo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=343583

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2008, 12:59:56 »
Kolego jeśli możesz mi chwilkę jeszcze poiświęcić to będę wdzięczny. Czy ten TFlo będzie działał na WM 6.1 ? Bo taki otrzymam już zainstalowany prawdopodobnie jutro. Te wszystkie poprawki, które są w poście do Cube ściągnąć i zainstalowac od razu czy lepiej dopiero jak coś się zacznie dziać ?Rozumiemi że jak zainstaluję Cube to już nie muszę instalowac wersji touch flo 1.41? 

*

Offline grb

• Ekspert UMPC
  • 347
    • My tunes
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2008, 15:17:12 »
Cube ma wbudowanego TouchFlo więc nie musisz go instalować dodatkowo. U mnie wszystko działało na wszystkich ROMach WM 6.1, które miałem (większość PDAvietów) i na innych też powinno działać. Jeśli chodzi o Cube to ja mam zainstalowane to http://rapidshare.com/files/75947199/HTCCube_FTouchFlo_TFloCubeCtrlv110_Config-xplode.cab bo ma zintegrowanego TouchFlo i CubeConfig dzięki czemu możesz sobie dowolnie zmieniać odnośniki do programów znajdujące się na kostce. Poza tym to dzieło xplode'a z xda-dev, któego właścicielom BA nie trzeba przedstawiać :)

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 28, 2008, 00:13:04 »
dziękuje za poświęcony czas, myślałem że jest to prostsze do poustawiania hehe. Czy jest może jakiś plik z gotową personalizacją. Wiem, że każdy ma inaczej poustawiane w fonie ale prościej jest przerobić już spersonalizowanego TFLo niż robić wszystko od początku. Ewentualnie czy jest jakaś polska instrukcja do tego bo nie chce mi sie powiem szczerze szukać po kolei w wszystkich katalogach ikonek i programów do skrótów, aha jeszcze na koniec rozumiem że na końcu dodale linka do startupu z TFlo?

*

Offline grb

• Ekspert UMPC
  • 347
    • My tunes
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 28, 2008, 01:04:36 »
Link, który podałem to link do HTC Cube z wbudowanym TFlo i narzędziami do prostej konfiguracji

*

Offline electroNICK

• 23
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 09, 2008, 13:12:20 »
Jak można dodać kontakty do Cube? Za cholerę nie mogę tego zrobić.

*

Offline grb

• Ekspert UMPC
  • 347
    • My tunes
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 09, 2008, 16:39:05 »
Powinno to wyglądać tak: wyciągasz cube, otwierasz "ściankę" z kontaktami i klikasz puste okienko, w którym chcesz dodać kontakt. Wtedy powinny się otworzyć kontakty i tam wybierasz jaki chcesz. To wszystko

*

Offline electroNICK

• 23
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 09, 2008, 20:07:04 »
Jak otworze Cube to na tej stronie co są kontakty nic nie mogę zrobić. Próbowałem reinstalować touchflo a nawet ROM'a zmieniłem i dalej to samo.

*

Offline grb

• Ekspert UMPC
  • 347
    • My tunes
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 10, 2008, 00:08:17 »
A którego cube masz? Tego z linka w moim poście wyżej?

*

Offline electroNICK

• 23
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 10, 2008, 09:25:34 »
Tak.

*

Offline grb

• Ekspert UMPC
  • 347
    • My tunes
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 11, 2008, 17:47:31 »
Hmm, dziwne:-) To szukaj innych wydań, na xda-dev w dziale Development&Hacking przykładowo i ogólnie w necie