siemens sx66 i upgrade/downgrade z 6.5 na 6.0/6.1

• 3 Odpowiedzi
  • 661 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kronos55

• 6
  • Sprzęt: siemens sx66
siemens sx66 i upgrade/downgrade z 6.5 na 6.0/6.1
« dnia: Kwiecień 09, 2009, 12:50:55 »
witam wszystkich jestem nowy na tym forum (i nowym posiadaczem PDA)
Moje pytanie dotyczy downgrade'u z wm 6.5 na 6.0 lu 6.1 ,zaznaczam że odpowiedniego softa juz mam i przeczytalem wszelkie mozliwe instrukcje.Downgrade chcialem przeprowadzic za pomoca MaUpgradeUt_noID.exe czyli w/g tego co wiem ,najprostrzym sposobem ,ale po odpaleniu tego programu nie widzi on mojej wersji softa("device ce image wersion:P") (wm 6.5 WWE) tylko wersje radio("device radio version:1.02.10) i gdy jednak prubuje upa to activesync zrywa polaczenie z pda a w upie pisze "error 101:connection error"

Używam activesync 4.5 pl ,pda to siemens sx66 a wersja romu to Gloomy3.1b lub 6.0 pl ,obydwa nadaja sie do tego pda
siemens sx66

*

olmeca

Odp: siemens sx66 i upgrade/downgrade z 6.5 na 6.0/6.1
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 09, 2009, 13:52:18 »
przeczytales niedokladnie, wprowadz urzadzene w tryb bootloadera z napisem na ekranie serial, podlacz pod pc i zacznij wgrywac kolejny rom

*

Offline czarusGG

• **
  • 236
    • http://www.kowszun.waw.pl
  • Sprzęt: HPC JORNADA 680, WALLABY, HIMALAYA, BLUEANGE
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 09, 2009, 13:54:23 »
Musisz wprowadzić urządzenie w tryb BootLoader!

Coś niedokładnie czytałeś :) Wciskasz (POWER + CAMERA + RECORD) i trzymasz wciśnięte. Potem trzecią ręką soft-reset (rysik do dziury), nie puszczając przycisków, pozwalasz, by rysik wypadł i poturlał się po podłodze. Na wyświetlaczu powinieneś zobaczyć u góry napis Serial a u dołu numer wersji BootLoadera. Podpinasz telefon i napis zmienia się z Serial na USB. Odpalasz MaUpgradeUt_noID.exe i dalej według instrukcji na ekranie.
Trzeba wiedzieć coś o wszystkim i wszystko o czymś.

*

Offline kronos55

• 6
  • Sprzęt: siemens sx66
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 09, 2009, 23:35:55 »
Panowie ,jesli się kiedyś spotkamy ,macie u mnie wielkie piwo :)
Macie racje ,niedoczytałem/niezrozumiałem (troche mój angielski mnie zawiódł :P ) .Teraz ciesze się moim nowym systemem operacyjnym i jego możliwościami ,tylko dzieki wam (chociarz na bootloaderze polamalem dwa rysiki to bylo warto  :E ) .Dziękuję  :ok:
siemens sx66