Problemik z Backup Battery

• 5 Odpowiedzi
  • 599 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemik z Backup Battery
« dnia: Październik 13, 2008, 10:18:14 »
No to zacznijmy od tego ze to moj pierwszy kontakt z PDA, więc zakpiłem BA ale wskazuje pustą baterie od backup, jakie mogą być tego konsekwencje ? i jak wyeliminowac ten kłopot ?

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: Problemik z Backup Battery
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 13, 2008, 11:23:11 »
Jeżeli się nie chce naładować (z głównej baterii) to znaczy, że w systemie WM2003 każde odłączenie głównej lub jej rozładowanie powoduje twardy reset urządzenia. Konieczna może być jej wymiana.
W systemach WM5/6 nie ma ona żadnego znaczenia.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 14, 2008, 08:41:53 »
Witam
tez mialem problem z Backup battery :) ale troszke poszukalem na forum poczytalem i zostawilem fona na calal noc pod ladowarka ;) i od tamtej pory nie bylo juz problemow :) ciagle 100% ;)
Pozdrawiam

*

Offline ujm

• *
  • 56
  • Sprzęt: Samsung Spica. Wcześniej: i780, Hermes, BA
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 21, 2008, 10:16:34 »
Mam taką sytuację od pewnego czasu: co jakiś czas, kilka razy w ciągu dnia pokazuje się komunikat o słabej baterii backupowej, ale kiedy wejdę żeby zobaczyć w jakim jest stania naładowania to pokazuje zawsze 100%.

Czy ktoś z Was miał taka sytuację? Czy HR mógłby tu pomóc czy to raczej nie ma związku? Dawno go nie robiłem ale też nie grzebałem w systemie, nie miałem po co :E SR nie pomaga - na 100%. Najczęściej komunikat pojawia się jak wybudzam BA power'em. Mam WM6.1 pdaviet. BA codziennie siedzi 8 godzin w stacji dokującej, kiedy jestem w pracy. Jeśli jest w stacji też czasami pokaże ten komunikat.

Jakieś rady??

*

olmeca

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 22, 2008, 12:13:18 »
przzwyczaic sie, mam wrazenie ze jest to spotykane chyba we wszystkich odmianach 6.1 na BA. Na romach xploda jakie mialem tez mi sie to pojawialo i sie przyzwyczailem do tego.

*

Offline ujm

• *
  • 56
  • Sprzęt: Samsung Spica. Wcześniej: i780, Hermes, BA
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 27, 2008, 12:32:17 »
ehhhhh, wcześniej nie miałem tych komunikatów. Nie jest to męczące bo niczego nie wymaga i samo sobie znika po jakimś czasie. Tak jakby domagał sie odemnie poświecenia czasu :P jeśli go nie używam.
pozdrawiam