Pytanie o wifi i SRS WOW

• 10 Odpowiedzi
  • 2997 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline maq12

• 18
  • Sprzęt: LG GT540
Pytanie o wifi i SRS WOW
« dnia: Maj 04, 2010, 19:19:34 »
Witam.
Mam dwa pytania.
Czy jest jakiś sposób żeby wifi nie wyłączało się po wciśnięciu guzika zasilania, typu aplikacja lub modyfikacja rejestru?
I czy wie ktoś czy istnieje jakaś wersja SRS WOW HD działająca w pełni na BA? Bo próbowałem już kilka instalek i niby po SR wszystko ładnie działa ale później po przebudzeniu urządzenia niema dźwięku  :(

WM 6.5

Z góry dzięki

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: Pytanie o wifi i SRS WOW
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 05, 2010, 01:21:00 »
1. Tak, są takie aplikacje - po prostu blokują działanie power i wyłączają ekran - blank screen robią. Generalnie poza playerami multimedialnymi się tego nie stosuje, więc zwykle korzystałem z funkcji w nie wbudowane (a choćby i w Windows Media Player). Choć nie pamiętam, czy przypadkiem w BA nie było z tym problemów.
2. Zainstaluj pakiet SRS zgodnie z instrukcją do niego dołączoną - trzeba grzebać w rejestrze i skopiować nazwę sterownika dźwiękowego gdzieś tam pomiędzy kluczami. Nawet na BA mi to działało.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline maq12

• 18
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2010, 08:02:08 »
Ok, poszukam.
A co do SRS to przeczytaj uważnie mój post. Po SR wszystko działa, ale tylko dopóki nie wcisnę przycisku power bo potem po przebudzeniu niema dźwięku wcale. A tak żebyś nie miał wątpliwości to w rejestrze jest wszystko ok bo po instalacji SRS zawsze sprawdzam. Jakieś pomysły?

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 06, 2010, 22:21:32 »
No to ja więcej pomysłów nie mam - bo nie posiadam już BA niestety, żeby poeksperymentować.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline maq12

• 18
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 14, 2010, 09:20:43 »
Jedyna wersja jaka działa poprawnie to SRS WOW XT z mojej Toshiby G500, lecz jest to taka "uboga" wersja w porównaniu do HD

-----EDIT-----

Udało mi się uruchomić SRS WOW HD i już działa bezproblemowo na BA, tzn niema problemu ze znikającym dźwiękiem po przebudzeniu. Była to kwestia wpisów do rejestru, przeniosłem kilka wpisów z wersji XT do HD i działa :) Instalka jest tak zmodyfikowana że po instalacji wystarczy soft reset i już będzie działać. Nie trzeba zmieniać nic w rejestrze. Mam nadzieję że się przyda
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2010, 10:43:28 wysłana przez maq12 »

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 14, 2010, 12:28:05 »
nie wgłębiałem się w temat ale pierwszy link z google do xda-dev mówił wyraźnie o tym że przed instalacją cab trzeba poprawić rejestr.

*

Offline maq12

• 18
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 14, 2010, 13:36:49 »
PRZED instalacją? Chyba po, bo dopiero po instalacji stworzą się nowe wpisy które trzeba edytować. Znam zasadę, ale te zmiany w rejestrze których dokonuje się po zainstalowaniu tych sterowników, ja zmieniłem w instalce, dzięki czemu po zainstalowaniu wszystkie wpisy są poprawne. Może chodzi Ci o to że nie wspomniałem o tym że te wpisy są poprawne tylko na BA, no chyba że jeszcze w jakichś innych urządzeniach nazwa sterownika nosi nazwę wavedev.dll wtedy również będzie poprawnie

*

Offline ynoee

• *
  • 54
    • Klid.pl
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 21, 2010, 13:37:31 »
Instalka jest tak zmodyfikowana że po instalacji wystarczy soft reset i już będzie działać. Nie trzeba zmieniać nic w rejestrze. Mam nadzieję że się przyda

Zrobiłem jak napisałeś, ale przy próbie konfiguracji wyrzuca informację, że sterownik nie jest załadowany.
null

*

Offline maq12

• 18
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 21, 2010, 17:57:34 »
To dziwne. Ja nie miałem żadnych problemów. Wczoraj nawet wysłałem tą instalkę kumplowi na Charmera i on również nie miał żadnych problemów. Zainstalował, restart i już działało. W rejestrze nic nie zmieniał

*

Offline ynoee

• *
  • 54
    • Klid.pl
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 21, 2010, 19:49:42 »
Hmm, zreinstalowałem... i jakimś cudem już działa :D
null

*

Offline maq12