problemy z mikrofonem MDA 3

• 6 Odpowiedzi
  • 1198 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 11, 2005, 12:38:47 »
Witam,
po kilku tygodniach cwiczen z MDA3, kilku problemach, kilku resetach zaczynam sie przyzwyczajac... faktyczne wsparcie tego forum + xda-dev. robia swoje...
Pojawil sie jednak problem, a wlasciwie problemik z mikrofonem. Otoz w trakcie rozmowy, najczesciej w pierwszych chwilach osoba z ktora rozmawiam zglasza problem ze slyszalnoscia... mija on po doslownie 2-3 sekundach...
czy ktos sie spotkal z podobnym ?
czy moze wzorem upgradu BT dla MDA3 czy np. watku http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=12564
ktos znalazl jakis upgrade sterownika mikrofonu w mda3?
a koniec pewnie bedzie taki- serwis i wymiana... ;(
Przedstawiciel Unicoma uczestniczy w tym forum (profesjonalnie i na wysokim poziomie wypowiadanych mysli), a moze ktos widzial przedstawiciela serwisu zajmujacego sie MDA3?

*

Offline oiko

• 24
    • www.oiko.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2005, 20:11:29 »
ja wlasnie tez mam taki problem z MDA III z tym ze u mnie problemy ze slyszalnoscia nie mijaja.
Ja slysze rozmówce bardzo dobrze.
Mysle że chyba oddam moje MDA do serwisu.

Czesto dzieje sie tez tak ze dzwonie do kogos, nieslysze wogole sygnalu wybierania ani rozmowcy, a rozmowca mnie normalnie slyszy, pomaga wtedy soft reset.

Ma ktos z Was tez takie problemy z MDA III

*

Offline gal

• 4
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 25, 2005, 11:17:19 »
Cytat: oiko
ja wlasnie tez mam taki problem z MDA III z tym ze u mnie problemy ze slyszalnoscia nie mijaja.
Ja slysze rozmówce bardzo dobrze.
Mysle że chyba oddam moje MDA do serwisu.

Czesto dzieje sie tez tak ze dzwonie do kogos, nieslysze wogole sygnalu wybierania ani rozmowcy, a rozmowca mnie normalnie slyszy, pomaga wtedy soft reset.

Ma ktos z Was tez takie problemy z MDA III

Mam dokladnie to samo.

Czy zna ktos rozwiazanie tego problemu?

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 25, 2005, 16:13:08 »
wizyta w serwisie i instalacja nowego softu mi pomogla...

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2005, 17:44:37 »
Mam pytanie czy kotś może mi przesłać na meila co się dzieję z moim mikrofonem :) mam podłączony mikrofon i kiedy w zakładce głośności odchaczę wycisz w głośnikach słychać burczenie. Kiedy w ustawnienia przestawię kartę z 2 głośników na 4 i wrócę z powrotem na 2 problem znika ale do momentu kiedy nie uruchamiam komputera ponownie w innym razie trzeba całą tę ceremonnię wykonać od nowa. Sprawdzałem mikrofon i na innym komputerze diała bez problemu. tdo gniazda Mic w mojej karcie podłączałem inne urządzenia nic nie burczy. Nprawdę nie wiem co się dzieje i dlaczego tak jest bardzo proszę o pomoc Karta się nazywa C- Media AC97 Audio Device (jest zintegrowana na płycię głównej)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 06, 2005, 18:05:43 »
To nie jest forum poswiecone komputerom PC, tylko palmtopom. Prosze nie doklejac swoich postow do cudzych watkow jak nie sa na temat.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 06, 2005, 18:26:11 »
sorry nie zwróciłem na to uwagi

[Dodano: 2005-11-06 18:26:39]
sorry nie zwróciłem na to uwagi