Problemy z GSM! pomocy...

• 3 Odpowiedzi
  • 972 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemy z GSM! pomocy...
« dnia: Maj 18, 2010, 20:40:19 »
Witam!

Mam następujący problem. Wertowałem tutaj wiele stron i nie znalazłem sposobów na mój problem. Mianowicie kupiłem sobie SPV m2000. Dziś przyszedł pocztą. Włożyłem sim, uruchomiłem. Nie wykrywał sim. Nawet nie spytał o PIN. Zrobilem soft reset. Zaskoczył ale tylko na moment. Później pokazywał tylko invaild or missing SIM card. Probowalem kilkakrotnie wsadzić karte. Wyczyscilem styki. Zrobilem HR. I dalej ten sam problem. Tzn. kontakty z sima widze, ale nie lapie zasiegu. Probowalem z inna karta i jest to samo. Na innych telefonach wszystko działa. Teraz moje pytanie brzmi czy mam coś jeszcze konfigurować żeby działał mi GSM czy problem leży w innym miejscu?

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: Problemy z GSM! pomocy...
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 18, 2010, 20:56:25 »
Jaki ROM?
Jesteś świadomy że trzeba robić reset rysikiem po każdym wyjęciu aku żeby załadować Radio inaczej przy R i G masz napis NONE, czyli brak obsługi GSM.

Jest szansa że kupiłeś uszkodzonego BA, widziałem takie trzy ostatnio na allegro, z jednym nawet osobiście walczyłem u gościa w domu i nie wymyśliłem niczego, miał trwale uszkodzony moduł GSM.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 18, 2010, 21:01:57 »
pewnie jest mozliwość ze kupilem uszkodzonego. Nie bede sie patyczkowal tylko go odeśle. Tylko dziwne, że na chwile złapał zasięg a za chwile znów nic :/ a za kazdym razem jak wkladam baterie to sie wszystko laduje. Nie mam zadnego NONE. Co do romu.  WM 5.0 OS 5.1.478 (Build 1706.3.5.2) jak sie uruchamia to przy D mam: 5.35.05.WWE.... chyba sie pochlastam :/ zaplacilem z aniego 259 pln :/

jesli to w czyms pomoze:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1034272547   <z tej aukcji zostal kupiony.
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2010, 21:08:57 wysłana przez MadJack13 »

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 18, 2010, 21:48:47 »
z tego co widzę po aukcji to jest tam WM6.5 czyli ROM który jak pamiętam ma buga i musi byc restartowany rysikiem inaczej nie rusza. No chyba że backupbattery jest rozładowana to nie trzeba, ale wtedy za każdym razem data jest resetowana.

Podłóż coś między aku a kartę sim, może sanki od SIM są za bardzo rozgięte.