Problem z wybudzeniem phona

• 5 Odpowiedzi
  • 850 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z wybudzeniem phona
« dnia: Październik 27, 2009, 18:52:17 »
Witam

Mam problem, aplikacje ktore potrzebuja "wybudzic" pocketa np pocketalarm, bugme! itp nie odpalają sie automatycznie o wyznaczonej godzinie, jesli "wylacze" pocketa gornym przyciskiem.
Dopiero jak ręcznie wybudze fona..nagle pojawia sie np budzik ktory miał sam się właczyć 3 godziny temu...

Posiadam MDA III wgrany ktorys z ROMow z foprum WM6
hard reset nic nie pomaga, czy to jakis bug w WM? ma ktos na to rade?

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: Problem z wybudzeniem phona
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 27, 2009, 19:19:48 »
A nakładki obciążające typu Manila TouchFlo? Jaki dzwięk jako dzwonek mp3, wav? Lokalizacja pliku karta czy pamięć główna?
Albo ROM kiepski.

*

Offline hubert

• **
  • 134
  • Sprzęt: Leo/Desire Z/Droid3/S3/Xperia Z/Z1/Z1 Compact
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2009, 08:32:37 »
A jeśli masz przez kilka godzin (np. w nocy) "uśpionego" PDA, i potem włączasz go przyciskiem Power, to czy od razu pokazuje Ci aktualną godzinę, czy czas jest przestawiony? (np. zatrzymał się w środku nocy)

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2009, 08:44:39 »
U  mnie czasem zostaje na chwilę czas o kilka godzin opóźniony.... po prostu wtyczka Today nie odświeża się (zegarek  przy symbolu głośniczka działa poprawnie), dlatego stawiam na nakładki Today, za długi utwór mp3 jako dzwonek, lub lokalizacja pliku dla dzwonka.

*

Offline mustela

• 47
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 28, 2009, 10:42:16 »
zeby program mogl odtworzyc muzyczke musi najpierw wybudzic system. 
A to nie on robi tylko specjalna usluga systemowa.
skoro tak sie nie dzieje to albo program nie moze zawiesic swojego rzadania albo system nie chce go przyjac.
czyli program nie wspolgra z systemem. Nsprawdzic czy inne aplikacje tego typu chodza poprawnie. Jesli nie to "badziewna" wersja systemu. jesli dzialaja to "badziewnie" :) napisany program.

*

Offline hubert

• **
  • 134
  • Sprzęt: Leo/Desire Z/Droid3/S3/Xperia Z/Z1/Z1 Compact
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 29, 2009, 07:34:18 »
Wieczorem sprawdziłem swojego, mam ROM z W 6.5. Wybudziłem go o 20:00 a przez sekundę na wyświetlaczu była godzina 12:00. Po chwili się to uaktualniło. Przez wcześniejsze dni było ok. Na poprzednich ROMach (5.0 i oryginalny 2003) też się to zdarzało. Oznacza to chyba, że problem jest systemowy i nie dotyczy konkretnego programu (mam czysty system, nic dodatkowego nie instalowałem). Dodatkowo widzę, że w Rhodium jest chyba ten sam problem (wątek Budzik).