Problem z Wlan

• 11 Odpowiedzi
  • 1368 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ridan

• 8
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
Problem z Wlan
« dnia: Maj 09, 2010, 16:03:12 »
Witam, mam problem z wlan w moim Blue Angel'u, mianowicie pod żadnym z testowanych systemów [od wm2003 po wm 6,5 ham3ra] nie mogę uruchomić modułu wifi. Radio rom 1.15, aktualny system wm 6,1. Czy to może być wina hardware'u czy tylko softu. Zaznaczam, że uruchomienie wifi próbowałem przeprowadzić zarówno przez Menedżer komunikacji  jak i ustawienia systemowe.  Proszę o pomoc i z góry dzięki.

*

Offline voi14

• 8
Odp: Problem z Wlan
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 10, 2010, 17:57:02 »
A skonfigurowałeś katrę sieciową?

*

Offline ridan

• 8
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 10, 2010, 21:29:13 »
tzn? w jakim sensie? Karta jest poprawnie wykrywana przez każdy system. Znajomy ma identyczny telefon i po wgraniu roma, wifi działa za każdym razem.

*

Offline voi14

• 8
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 10, 2010, 21:33:22 »
Wejdź w ustawienia--> połączenia-->Wi-fi, i tam karty sieciowe i poczytaj co tam pisze w pomocy(znak zapytania)

*

Offline ridan

• 8
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 10, 2010, 21:39:02 »
Niestety, nie włącza mi się w ogóle karta sieciowa [nie pokazuje nawet, że szuka sieci] a do najbliższego nadajnika mam zaledwie 50 m

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 10, 2010, 22:02:17 »
w BA wifi nalezy wlaczac wifi na dwa kroki, w ComManager i w ustawieniach wifi, pod wm2003se nie bylo tego problemu wiec jesli tam nie pojawiala sie ikona wifi to jest to uszkdzenie hardware'owe.

*

Offline ridan

• 8
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 10, 2010, 22:04:25 »
pod 2003 ikona była jedynie od włączenia, natomiast nie działo się zupełnie nic po zaznaczeniu opcji on i potwierdzeniu. Wifi nadal było nieaktywne. Ile może kosztować ew. naprawa modułu i czy w ogóle jest to możliwe?
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2010, 22:06:12 wysłana przez ridan »

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 10, 2010, 22:38:57 »
skoro byla ikona to upewnij sie ze moc sygnalu z nadajnika jest wystarczajaca. Wymiany nie robi sie bo jest to wszczepione w plyte glowna.

*

Offline ridan

• 8
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 13, 2010, 19:44:12 »
Ikona była, lecz po kliknięciu na nią, zaznaczeniu opcji On i potwierdzeniu, wifi się nie włączyło. Próbowałem kilkukrotnie. Najdziwniejsze jest w tym wszystkim to, że karta jest wykrywana poprawnie. Do nadajnika mam koło 50 metrów [nad moim domem jest nadajnik] więc nie ma opcji, że nie ma sygnału.

*

Offline voi14

• 8
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 14, 2010, 16:29:29 »
A próbowałeś tak?: komunikacja bezprzewodowa: WLAN włącz, daj wstecz i w menadżeże komumnikacji włącz Wi-Fi. Mi tak działa jak nie chcesię normalnie włączyć

*

Offline ridan

• 8
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 14, 2010, 18:21:08 »
Niestety, to także nie działa. Może ktoś ma jakiś inny pomysł ?

*

Offline ridan

• 8
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 17, 2010, 19:17:26 »
Problem się pogłębił. Mianowicie, teraz telefon nie ma aktywnej możliwości włączenia wifi [karta w ustawieniach wykrywana, w dalszym Ciągu brak reakcji na opcję włącz w menedżerze połączeń[nie atywne pole Sieć Wlan] jak i ustawieniach bezprzewodowych.