Problem z regulacją głośości...

• 2 Odpowiedzi
  • 478 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Skeme

• 5
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
Problem z regulacją głośości...
« dnia: Kwiecień 23, 2009, 15:21:04 »
Mam następujący problem. W moim BA co chwila (prawie non stop) zawiesza się regulacja głośności, tak jak by się cały czas podgłaśniało. Owocuje to nieznośnym dźwiękiem pipipipipipi na najwyższych obrotach co uniemożliwia pracę w niektórych miejscach wymagających ciszy. Nie wiem czy jest to wina przycisku regulacji głosności z boku. Soft już zmieniałem trzy razy, a problem nie znika. Soft resy i Hard resy poszły w ruch, a i to nic nie dało. Proszę o pomoc. Może ktoś miał już taki problem?

*

Offline Kalgon

• 49
  • Sprzęt: i600
Odp: Problem z regulacją głośości...
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2009, 16:29:20 »
Możesz wejść w Start->Settings->Sounds & Notifications->Sounds i odznaczyć "Programs" w "Enable sounds for".
Wtedy pogłaśnianie nie będzie wywoływało dźwięku, z drugiej strony nie będziesz miał także dzwonków, przypominajek etc. (chyba, nie jestem pewien). Można to zastąpić ustawieniem wszelkich dzwonków pod wibracje, w zakładce Sounds & Notifications->Notifications.
A problemem jest właśnie najpewniej uszkodzony suwak głośności, ja w moim BA mam analogiczną sytuację z joypadem, a konkretniej przyciskiem w dół, który potrafi się czasami sam włączyć i lecieć w dół na "trybie ciągłym".
Na Twoim miejscu rozkręcił bym po prostu BA i zobaczył jak wygląda suwak - potrzebny Ci będzie do tego tak naprawdę tylko śrubokręt T6. Suwak głośności nie jest schowany głęboko, wystarczy wyjąć baterię, odkręcić 6 śrubek (2 są po bokach, 4 pod baterią) i zdjąć tylną obudowę BA.
Druga opcja to "zamulony" rom, który zwiesza się podczas pojedynczego przesunięcia suwaka. Powiedz jaki masz rom i ile wolnej pamięci rom, ram.
Chociaż skoro 3 razy zmieniałeś to to jest raczej nierealne.
Właśnie, przypomniało mi się jeszcze, że mi potrafiła się zwiesić klawiatura sprzętowa podczas pisania, co owocowało ciągłym powtarzaniem znaku. Rozwiązałem to wejściem w Buttons->Up/Down Control i ustawieniem obydwu pasków maksymalnie na lewo.

*

Offline Skeme

• 5
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
Odp: Problem z regulacją głośości...
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 23, 2009, 16:35:54 »
Jestem pewien, że nie jest to zamulenie pocketa. Rozkręcić już próbowałem, ale niestety nie jestem pierwszym właśicicielem i gwint od śrubek jest zjechany.
Przesunąłem suwaki  w lewo w ustawieniach tak jak mi to zaproponowałeś. Póki co przestał tak szaleś. Zobaczymy co będzie zaraz. Dzięki wielkie.