Problem z podłączeniem do routera netii

• 3 Odpowiedzi
  • 1862 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline margat

• 3
  • MEMBERS OF MAYDAY
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-I 5800
Problem z podłączeniem do routera netii
« dnia: Luty 27, 2011, 00:13:03 »
Kupiłem na allegro mda 3 dla syna . Cel jeden - muzyka dla maluchów oraz filmy z you tube ( z racji tego że syn ma niecałe 3 lata - ale odnajduję się w temacie całkiem nieźle). Około roku wcześniej byłem posiadaczem HTC Diamond i nie miałem żadnego problemu z surfowaniem po necie na tym samym routerze, na jakim mam teraz problem. Co dziwne ( lub nie ) w wersji radia mam wpisane none , dlatego zastanawiam się czy poprzedni właściciel zrobił wszystko jak należy podczas aktualizacji do wm 6. Problem prawdopodobnie leży po stronie niewłaściwego możliwego  ustawienia zabezpieczeń. Router jest ustawiony na wpa z  standardowo z kluczem aes, a ja nie mam możliwości wybrania takiego zabezpieczenia. W mda mam dwie zakładki, uwierzytelnianie i drugą szyfrowanie danych. Żadna z opcji nie pozwala ustawić tak aby się podłączyć do routera. Ruter to standardowy produkt Pirelli pracujący w standardzie b/g. W informacjach o urządzeniu mam : wer. rom beta, data pamięci 03/02/05, wer. radia none oraz wersja protokołu też none. Obecnie jest wrzucony wm 6 pro 5.2.1984 (wer. 18584.0.7.0). I teraz pytanie co zrobić żeby to zaczęło normalnie gadać, czy warto ew. zmieniać system do wersji 6.1 lub 6.5. Jak wspomniałem wcześniej urządzenie ma wąskie zastosowanie, gdyż na dzień dzisiejszy niema w nim nawet karty sim.

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
  • Sprzęt: MDA III HTC HD2 SG NOTE 3
Odp: Problem z podłączeniem do routera netii
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2011, 12:45:39 »
Problem prawdopodobnie leży w :
1. Jeśli przy RADIO masz NONE to zrób SOFT RESET. Powinno pomóc.
2. Włączanie WiFi w MDAIII powyżej WM2003 niestety sprawia problemy. Sam musisz pokombinować i stwierdzić jaka kombinacja zadziała na Twoim sprzęcie.
Narażać się? Po co? I tak z Władzą nie wygramy! Permanentna inwigilacja ;-)

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2011, 12:58:42 »
1. BA z wm wyższym niż wm2003 wymaga soft reset po wyjęciu aku żeby RadioROM załadowało
2. WPA nie jest obsługiwany tylko WEP
3. Wifi w  90% WM wyższych niż wm2003se wymaga włączenia w Connection Manager a potem w zakładce Wifi (lub na odwrót) w pozostałych znanych mi ROM jest tyle bugów że nie polecam ich.

*

Offline margat

• 3
  • MEMBERS OF MAYDAY
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-I 5800
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2011, 19:29:25 »
ok poszło, reset przywrócił radio a zmiana zabezpieczenia na routerze na takie jakie jest dostępne z wm spowodowało że mda działa jak należy.