Problem z instalacja Windowsa Mobile 6.5 POMOCY!

• 4 Odpowiedzi
  • 1788 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z instalacja Windowsa Mobile 6.5 POMOCY!
« dnia: Marzec 06, 2010, 22:24:04 »
Witam!

Mam problem z instalacją Windowsa Mobile 6.5 PLK na moim BlueAngel. Na moim PPC mam system 6 lub 5. Jednak problem pojawia się podczas flashowania, mianowicie przechodzę w tryb bootloadera i podczas pokazywania mojego systemu i systemu jaki instaluje (krok 2 podczas instalacji) nic sie nie pokazuje. Nie wiem co mogę zrobić by uruchomić 6.5 na moim PPC. Podczas używania RepartDOC wyskakuje blad. Nic nie mogę zrobić

Proszę nie odsyłać mnie do tego tematuhttp://pdaclub.pl/forum/blueangel/wm5-blue-angel-%28xdaiis-mda3%29/ bo to i tak nic nie da przeczytałem wszystko i nic nie pomaga. Przeszukiwałem Google 2 dni i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.

Pamięć mojego PPC wynosi 40 MB czyli z moich wiadomości nie użyto RepartDOC. Proszę o pomoc.

Spróbowałem jeszcze raz i znowu to samo ;/ Kiedy jest informacja która powinna zawierać jaki mam system i na jaki zamieniam jest pusto gdy klikam upgrade pokazuje sie ERROR 150: ROM UPGRADE UTILITY ERROR Wyświetla się informacja ze niby ROM nie jest na moje urządzenie co nie jest prawda ;/
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2010, 13:31:44 wysłana przez maaciek »

*

Offline waldiko

• *
  • 60
  • Sprzęt: Htc Blue Angel
Odp: Problem z instalacja Windowsa Mobile 6.5 POMOCY!
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 07, 2010, 21:37:26 »
1.to ze nic nie pokazuje to nie szkodzi jak WM jest a jaki ma zostać wgrany
2. żeby wgrać WM 6.5 trzeba było coś zmienić a "Radio"  który umożliwia wgranie romu 6.5 (nie jestem pewien czy akurat BA lub ARTEK)
jeśli będzie trzeba wykonać ptk 2 to instalujesz za pomocą "MaUpgradeUt_noID" plik nk.nbf (ktory zmienia "Radio" ma on chyba poniżej 1 mb instalujesz jak zwykły rom) a później instalujesz rom jak w instrukcji

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 07, 2010, 22:36:42 »
Temat do zamkniecia, zmienilem system na kompie na XP i smiga moze BA nie da sie upgrade'owac na WIN 7 ;/

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 07, 2010, 23:52:52 »
no raczej. Zdaje sie ze w FAQ bylo ze tylko XP.

*

Offline waldiko

• *
  • 60
  • Sprzęt: Htc Blue Angel
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 08, 2010, 15:17:15 »
ja na VISTA zmieniałem na WM 6.5.3 tylko muszą być sterowniki z XP jak masz BA w trybie bootloader