Mam problem z dzwiękiem w trakcie rozmowy - nie słychać w głośniku sygnału wybierania ani niczego innego - telefon jest głuchy, również osoba, do której dzwonie mnie nie słyszy.
Dźwięk podczas odtwarzania muzyki działa, również jest ok gdy ktoś dzwoni, słychać dzwonek - niestety już podczas rozmowy telefon jest "głuchy".
Wszystko stało się podczas poranka na plaży - do telefonu dostało się dużo piachu i wilgoci z rosy...

Rozkręciłem aparat (choć nie do końca, bo jak na złość jedna ze śrubek pod sankami przy taśmach kręci się w kółko i nie mogę z nią nic zrobić), wyczyśiłem i wysuszyłem co się dało, ale niestety objawy nadal takie same.
Rano też nieco świrował - sam się resetował, przestawiał daty, wyświetlał duży biały ekran z napisem "USB" - ale teraz po wyczyszczeniu wszystko hula ok, oprócz dźwięku podczas rozmów rzecz jasna.
Zapewne powodem mogło być jakieś zwarcie od wilgoci - czy ktoś może podpowiedzieć co to może być konkretnie?
Myślałem, że to tylko głośnik, ale skoro mnie też nie słychać podczas rozmowy, to pewnie coś poważniejszego - bo było by zbyt dużo przypadku by padł jednocześnie głośniczek i mikrofon. A może to któraś z taśm??
Każda sugestia mile widziana.
Pozdr!