Problem z bateria ...

• 2 Odpowiedzi
  • 541 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wrublo

• *
  • 361
    • www.wrublo.prv.pl
  • Sprzęt: Co 2 dni inny ;]
Problem z bateria ...
« dnia: Sierpień 17, 2007, 20:45:46 »
Witam mam problem ... Otóż kupilem MDA III a chaczyk w tym ze bez ladowarki (miala byc allegro.pl)
i chce go wlaczyc a tu nic ... sprzedajacy twierdzi ze ono dziala ... ale chyba powinno w jakis sposob
zaraagowac nawet jak jest rozladowane no nie ? PS mam 4 styki w baterii i w MDA Vario dalo sie ja
naladowac na krotko i sprawdzic czy fon dziala a tu nic ... Moze mi ktos powiedziec ktory styk to plus a
ktory to minus ? Bo u mnie wychodzi tak, gdy patrze na baterie (strona z napisami) to
1. minus 2. plus 3. nieznany 4. nieznany ... nieznane bo po sprawdzeniu miernikiem (V) nic nie pokazuje
z sprawdzalem rozne konfiguracje stykow tylko 1+2 pokazuej mi napiecie ale i tak male bo 2.58V
Mysle ze 1 to minus a 4 to plus, 2 i 3 to od ladowania USB mam racje ?
Telefony jakie mialem ... A nie bede wymieniac bo mialem ponad 300 roznych a liczba wciaz rosnie... Milosnik GSM ;] Jak cos w naprawie moge pomoc bo tez serwisuje telefony i czasami PPC ;]

*

Offline wibi

• *
  • 51
Odp: Problem z bateria ...
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 20, 2007, 01:55:26 »
W MDAIII jest 6 styków.Patrząc na te styki (na MDA) 2 z lewej to minus a 2 z prawej to plus natomiast 2 środkowe to (chyba?) kontrola ładowania i temperatura ale nie wiem na pewno znaczenia tych środkowych.

*

Offline wrublo

• *
  • 361
    • www.wrublo.prv.pl
  • Sprzęt: Co 2 dni inny ;]
Odp: Problem z bateria ...
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2007, 11:17:31 »
o spoko w koncu ktos odpisal ...
ogromne dziex ;]
Telefony jakie mialem ... A nie bede wymieniac bo mialem ponad 300 roznych a liczba wciaz rosnie... Milosnik GSM ;] Jak cos w naprawie moge pomoc bo tez serwisuje telefony i czasami PPC ;]