Problem - niedziałający głośnik i mikrofon podczas rozmów

• 2 Odpowiedzi
  • 1202 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem - niedziałający głośnik i mikrofon podczas rozmów
« dnia: Wrzesień 11, 2010, 14:11:24 »
Witam wszystkich serdecznie. Wiele razy gościłem na tym forum, lecz jest to dopiero mój pierwszy post.

Opis problemu:
Podczas wykonywania połączeń (lub ich odbierania) nie słychać żadnych dźwięków w słuchawce. Nic nie słyszy również osoba do której dzwonie.
Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to,iż głośniczek oraz mikrofon działają w pełni sprawnie (mikrofon testowany w rejestratorze dźwięków, głośnik poprzez puszczenie muzyki). Stało mi się to z dnia na dzień. Wczoraj jeszcze wszystko było w porządku. Nie wgrywałem żadnych nowych programów ani nie zmieniałem ustawień. Rom to WM 6.1 PLK by Ham3R. Radio rom 1.15. Zrobiłem HR,ale to nie pomogło.

Szczerze mówiąc nie mam już pomysłów co mogłoby być przyczyną. Chyba,ze Blueangel ma 2 pary głośników i mikrofonów, z czego 1 para specjalnie przeznaczona do rozmów telefonicznych,ale w to wątpię.

Proszę o pomoc, lub chociaż jakieś sugestie.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Ps.
Smsy dochodzą i przychodzą bez problemu.

Ps2. Udało mi się ustalić, że telefon działa normalnie,kiedy znajduje się na stacji dokującej :/ bateria jest naładowana na 100%, ma 2 miesiące i trzyma normalnie, więc nie mam zielonego pojęcia co może być przyczyną tak dziwnego zachowania telefonu.

Znalazłem temat podobny http://pdaclub.pl/forum/blueangel/problem-z-dzwiekiem-podczas-polaczen/msg1074058/#msg1074058 tyle,że mój pda nie został ani zapiaszczony, ani zawilgocony. Może uda mi się coś wykombinować...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2010, 18:41:06 wysłana przez hakervip »

*

Offline ManiekSe7en

• **
  • 111
    • ManiekSe7en New Web Page
  • Sprzęt: EF81, BlueAngel, OMNIA, Leo
Odp: Problem - niedziałający głośnik i mikrofon podczas rozmów
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2010, 23:11:31 »
Nie BA ma po jednym głośniku i mikrofonie

Takie głupie pytanie ci zadam

Głośnik
Włącz regulacje głośności i sprawdź czy masz dwa suwani na gurze

Mikrofon
sprawdzi w ustawieniach czy jest jakaś opcja włączona (niepamiętam jaka)
HTC HD2, 32GB ADATA.
Windows Phone 7.8 15GB
EXT4-3GB, FAT32~12GB
Android 4.4 NexusHD2-KitKat

Odp: Problem - niedziałający głośnik i mikrofon podczas rozmów
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2010, 13:08:03 »
Oczywiście, że sprawdzałem :) Problem nie leży w sofcie, a samym urządzeniu, czasami potrafi przez parę godzin działać poprawnie, a później znowu nie działa. Rozebrałem, przeczyściłem,ale to niewiele pomogło. Kumpel ma lutownicę hot-air to może postaram się przelutować gniazdo.