Zauważyłem też taką dziwną przypadłość - jeśli bateria ma ok 25%, to każde wygaszenie ekranu przyciskiem power powoduje całkowite wyłączenie, to normalne ?
No i pytanie najważniejsze - do stacji dokującej mam ładowarkę dającą 2 A i 5V, widziałem że niektórzy mają przejściówki i odłączają kabelek od stacji, pod przejściówkę i pod pocketa, ale nie wiem czy jest coś takiego do MDA. Pytam się bo z tego co widziałem ładowarki na allegro dają 1A a ta daje 2A, więc nie wiem czy to bezpieczne.
U mnie na BA sprzedawanym jako MDA III bateria 1490mAh trzyma dzień. Przez noc, a to jest 8 godzin spada jakieś 8% baterii czyli rachunek prosty. BA ma wtedy wyłączone wszelkie łącza, poza gsm i jest wygaszony.
Dziwi mnie, że piszesz " (...) ok 25%, to każde wygaszenie ekranu (...) powoduje całkowite wyłączenie"
Ja WOGóLE nie mogę wyłączyć mojego pda, choćby było tam 2 lub mniej % na baterii. Co jest miłe z jego strony (a właściwie jej, bo zwykłem go nazywać aniołkiem w żeńskiej formie) to fakt, że jak mam 2% i dzwonię to się nie wyłącza a mogę jeszcze rozmawiać. Fajnie

Ja mam ładowarkę 2A i przejściówkę pod Pocketa. Jest ona trochę połamana, ale chyba działa. Jeżeli chcesz tak podpinać bezpośrednio ze swojej ładowarki, a nie tego taniego bubla z alledrogo to nic prostszego jak kupić tanią ładowarkę i uciąć kabel, dodać gniazgo i już masz gotową przejściówkę pod BA.
Ja nie ładuję inną więc na tym się skupię.
Czas ładowania u mnie to: 3godziny
Zużycie, przy minimalnym użytkowaniu, baterii widać na żywo jak zmykają kolejne procenty, wystarczy na najmniejszym podświetleniu włączyć ekran na kilka sekund, nic takiego się nie zrobi a spada jeden bądź dwa. Szok!
Chyba kupienie nowej baterii coś pomoże, jeśli nie będę próbował zmieniać soft i wtedy ocenię czy było warto.
[EDIT] a więc tak, dokupiłem baterię NONAME , która wg specyfikacji ma zaledwie 1500mAh. Zaledwie? No właśnie niby tak, bo oryginalna moja ma 1490mAh, ale w praktyce sprawa przedstawia się zupełnie inaczej, mianowicie:
na 1490mAh - działa 2 dni jak się mało bawię i wykonam kilka telefonów dziennie
na 1500mAh - działa 3 dni z hakiem. Telefony co chwilę tak samo i smsy.
Okazuje się, że niby oryginalna a syf. Oczywiście nie powiedziałem o najważniejszym- 1500'tka ma grubość całej baterii, ta oryg jest ścięta. Różnią się więc o 1mm w grubości. Wolę jednak tą grubszą bo jest wygodna i starcza na dłużej. Chodzi o to, że nie jest ścięta u góry przez co chudsza. Dużo za nią nie dałem, nówkę. Ładuje się tak samo długo ale starcza na wiele więcej.
I uwaga !! nie kupujcie tanich bubli noname z alledrogo bo to syfy! takie ścięte baterie, które mają grubość 4mm nie mogą mieć więcej pojemności jak ~ 1000mAh. już za 65zł są na batimexie aku o 2400mAh pogrubione. Polecam