PDA z Windows Mobile i EMS

• 3 Odpowiedzi
  • 556 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wikiri

• *
  • 52
  • Najlepszy tel-zabawka i8000
  • Sprzęt: Samsung i8000
PDA z Windows Mobile i EMS
« dnia: Styczeń 22, 2008, 14:11:39 »
No właśnie, mój wszystko mający Niebieski Aniołek ma jak każdy w/mobile. Aktualnie wersja 6.

Czy takie super urządzenie, czego to nie potrafi, może odbierać i wysyłać EMS 'y?
Normalnie najtańszy tel za 20zł to potrafi, to jest niemalże w każdej komórce, czy pisanie sms'ów ma się ograniczać jedynie do tekstu na tak zaawansowanym sprzęcie?

Co dziwniejsze nikt na XDA nie zamieścił informacji na w/w temat.
Phone: i780 -> i900 omnia 8GB -> i8910 HD -> OMNIA 2
SanDisk 4gb

*

Offline grb

• Ekspert UMPC
  • 347
    • My tunes
  • Sprzęt: Samsung i600, MSI Wind, Wibrain B1
Odp: PDA z Windows Mobile i EMS
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2008, 18:21:04 »
Po prostu EMSy to już dość stara technologia wyparta przez MMSy wraz z wejściem do powszechnego użytku telefonów z kolorowym wyświetlaczem. I teraz każdy obrazek można wysłać mmsem

*

Offline wikiri

• *
  • 52
  • Najlepszy tel-zabawka i8000
  • Sprzęt: Samsung i8000
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2008, 21:47:58 »
Po prostu EMSy to już dość stara technologia wyparta przez MMSy wraz z wejściem do powszechnego użytku telefonów z kolorowym wyświetlaczem. I teraz każdy obrazek można wysłać mmsem

Podejrzewam, że jedna na kilkaset osób posiada PDA jako komórkę.
Technologia ta nie zostanie wyparta póki większość ludzi nie będzie miała mmsów w cenie smsów i w nowych telefonach nie będzie możliwości wysyłania EMSów. Fakt, że nowe tele nokii już nie mają ems, ale są to telefony w nierozsądnie wysokich cenach. PDA ukradło sobie tą funkcję już z BA modelu 2004rok.
Masz trochę słuszności, ale odbierając taką rzecz z w/mobile spowodowało, że 99% osób nie może Tobie i mi właśnie wysyłać takich wiadomości kosztem smsa (które są w pakietach super tanie w porównaniu do mmsa i zawsze przychodzą i nie ma problemu z konfiguracją i czasem w przesyle) więc mój super sprzęt jest o jedną rzecz uboższy od taniej komórki :/ mnie to przygnębia. Wysłałbym sobie buźkę ze smutkiem ale nie mogę  :S
Phone: i780 -> i900 omnia 8GB -> i8910 HD -> OMNIA 2
SanDisk 4gb

*

Offline grb

• Ekspert UMPC
  • 347
    • My tunes
  • Sprzęt: Samsung i600, MSI Wind, Wibrain B1
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2008, 23:22:36 »
Nawet na stronach ze specyfikacjami technicznymi telefonów taki parametr jak EMS jest pomijany. Tak samo w cennikach operatorów, ale to pewnie dlatego, że cena się zrównała z kosztami SMSów. Ja muszę przyznać, że chyba nigdy nie korzystałem z takiego dobrodziejstwa jak EMS, nawet jak jeszcze nie było MMSów. Swoją drogą możesz poszukać jakichś programików na PDA, może się coś znajdzie...