Nieudany upgrade ROM-u : Audiovox XV6600 ,HELP!

• 4 Odpowiedzi
  • 931 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline proci

• 43
Nieudany upgrade ROM-u : Audiovox XV6600 ,HELP!
« dnia: Marzec 16, 2008, 02:56:49 »
No tak!

Moja głupota nie zna granic. Na jednej z angielskojęzycznych stron znalazłem program SRS WOW HD dla ppc z WM 6.0 , a  że jestem melomanem zapragnąłem zainstalować ten programik na moim audiovoxie. W tym celu spróbowałem zainstalować na nim najnowsze okienka i ... wszystko szlag trafił  :mad: Nie zauważyłem, że ten WM 6.0 był dla Blue Angel z GSM a nie CDMA i kiedy po instalacji zrobiłem reset zamiast okienek WM 6.0 zobaczyłem ekran w kolorowe paski i napis w prawym dolnym rogu "No GSM" ... Pytanie do Was: czy coś z tym można zrobić? Czy można jeszcze wgrać jakiś inny ROM w takiej sytuacji?

Odp: Nieudany upgrade ROM-u : Audiovox XV6600 ,HELP!
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 16, 2008, 05:04:24 »
No to masz szanse na luksusowy przycisk do papieru :(
A masz do niego (np na CD) jakikolwiek ROM?

Ja bym popróbował tak:
z tego: http://www.utstar.com/pcd/downloads/HA_VZW_207_111_01151_SHIP1.exe wydłubać plik nk.nbf (przypuszczam, ze tam jest w srodku gdzies)
wsadzic ten plik nk.nbf razem z MaUpgradeUT_noID.exe i jakos go sprobowac zaladowac
moze sie udac

Pisz na jakim poziomie zaawansowania jestes - moze da sie jakos uratowac palmtopa.

« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2008, 05:12:31 wysłana przez baniaczek »

*

Offline proci

• 43
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 16, 2008, 12:07:25 »
Baniaczek! Jestem Twoim dłużnikiem! Wieeeeeelkie dzięki za ten pierwszy link z ROM-em. Nawet nie musiałem za dużo kombinować. Po prostu podłączyłem Audiovoxa do kompa w bootloader mode (czyli wciśnięty hard reset i przycisk nagrywania) i wgrałem ROM z pierwszego linka! And - it's working!!!! :grin:

Naprawdę wielkie dzięki bo jakoś nie mogłem znaleźć żadnego ROM-u ani na stronie verizona ani xda-developers (tam niby ROM-y były ale niestety z niedziałającymi linkami  :S ).

A stronę z ROM-ami którą mi podałeś to sobie w firefoxie zaraz do zakładek dałem - tak na wszelki wypadek  :wink:

Dzięki raz jeszcze!

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 16, 2008, 20:45:52 »
:)

Ja też mam zysk - wiem, że można CDMA uratować po wgraniu ROMu i jak to zrobić. Co jeszcze bardziej potwierdza tezę, że BlueAngel jest niezniszczalny

*

Offline proci

• 43
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 17, 2008, 19:41:08 »
Tia... tylko szkoda, że nie ma na audiovoxa wersji wm 5.0 ani wm 6.0 . Szkoda mi tego SRS WOW  :( Próbowałem też ostatnio zainstalować różnymi sposobami HTC Equalizer i HTC Audio Manager ale te programy to chyba też dopiero na WM 5.0 można zainstalować :S No chyba , że jest jakiś sposób , którego nie znam  :O~