mój spv M2000 ZWARIOWAŁ!!!.... POMOCY!!!

• 10 Odpowiedzi
  • 3439 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mycha202

• **
  • 168
  • Sprzęt: Motorola Milestone
mój spv M2000 ZWARIOWAŁ!!!.... POMOCY!!!
« dnia: Sierpień 20, 2008, 11:03:12 »
Witam... mam problem z spv m2000. nie wiem co mam zrobić....npoczątkowo nie mogłem wygaśić ekranu , przycisk power tak jakby nie  odpowiadał, chociaż gdy go dłużej przytrzymam to ekran się wygasza. Ale to dopiero początek. Gdy się dziś rano obudziłem palmtop był zablokowany i podłączony do ładowania... i gdy chciałem go odblokowa przycisk unlock był tam gdzie przycisk "start" a na miejscu przycisku unlock było cancel, a na środku ekranu pisało: press "cancel" then press "unlock",,,, nacisnałem przycisk nagrywania i wrociło do normy zdażyłem odblokować. Lecz jak kliknąłem na przycisk start poźniej chciałem włączyć programs,,, gdy moj spv pozamykał mi okna wszystkie.. do teraz nic nie moge na nim otworzyć a nawet jak mi się uda to tylko na 2-3 sekundy i zaraz wszystko się zamyka..... hard reset nie pomaga, soft reset także,,,, CO ROBIĆ??... DA COŚ ZMIANA SYSTEMU????.... PROSZĘ O POMOC.
DODAM ŻE Hard Reset ZROBIŁEM RAZ  I MIAŁEM Enable KITL - yes , TE POZOSTALE TAKŻE NA YES,,, MOŻE TO MA COŚ WSPÓLNEGO?? :-?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2008, 11:12:27 wysłana przez mycha202 »
Niemożliwe staje się możliwe- linux...
był sprzęt: SE k310i>SPVM2000>HPhw6550>HTC Wizard>SE C510>Nokia N73>LG Cookie>Toshiba G900>HTC Rhodium

*

Offline ujm

• *
  • 56
  • Sprzęt: Samsung Spica. Wcześniej: i780, Hermes, BA
Odp: mój spv M2000 ZWARIOWAŁ!!!.... POMOCY!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 20, 2008, 11:37:07 »
witaj,
z tego co pamiętam to powinno być przy HR kolejno: no - yes - yes a potem koperta. Poszukaj, znajdziesz na bank. Po dłuższym wciśnięciu przycisku u góry wył/wł. podświetlenie - tak chyba jest u każdego. A "grzebałeś" coś w systemie :evil: ?? Jeśli masz backupa z okresu sprawności to może on pomoże zanim zaczniesz zmieniać WM. To takie rady na początek.
Jeśli nic nie pomoże to polecam wersję CE OS 5.2.20226 (build 20226.1.3.0 PV DVH) - mimo że były wersje kombinowane z nazewnictwem to i tak go polecam. U mnie chodzi przyzwoicie.
Jeśli ktoś ma inne zdanie, niech się podzieli. Może jestem w błędzie. Pozdrawiam.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 20, 2008, 11:45:46 »
a ekran dotykowy dobrze działa? Samozamykające programy mogą być efektem tego że coś uciska ekran i pocket myśli że klikasz na krzyżyk

*

Offline mycha202

• **
  • 168
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 20, 2008, 13:31:57 »
mam folie na ekranie... ale to raczej odpada bo po ściągnięciu jest tak samo. A w systemie to chyba każdy gdzebie... ja coś tam nieraz robiłem ale to raczej nie był by tego taki skutek... chociaż teraz widzę że po włączeniu jest ok... ale ten przycisk power ,,, co z nim może być nie tak?/... bo po nacisnięciu powinien się przecież ekran wyłączyć...

heh...;/... dalej to samo....
Napisane: Sierpień 20, 2008, 13:23:30
hehe aaa i backupa nie mam...;/
był sprzęt: SE k310i>SPVM2000>HPhw6550>HTC Wizard>SE C510>Nokia N73>LG Cookie>Toshiba G900>HTC Rhodium

*

Kordus

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 20, 2008, 14:53:49 »
Miałem to samo przez jakies 5h. Wszystkie programy się zamykały, BA wydawał dziwne odgłosy. Zrobiłem HR i dalej nic. GSM się włącza? Spróbuj odpalić z wyjętą kartą sim. Podaj wersje radia. U mnie pomógł zwykły telefon. Wpadałem już w panike że ktoś na obozie rozwalił mi pda i spróbowałem do kumpla zadzwonić. Odziwo wszystko zaczęło normalnie chodzić. Sprawdzałeś z podłączoną ładowarką? Pamiętam że miałem dziwne komunikaty typu "niski poziom baterii zapasowej".

*

Offline ujm

• *
  • 56
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 20, 2008, 15:37:07 »
... przycisk power ,,, co z nim może być nie tak?/... bo po naciśnięciu powinien się przecież ekran wyłączyć...
Być może ten przycisk nie styka lub jest zetknięty cały czas. Czy jest w nim wyczuwalny skok podczas wciskania czy wciskasz go na "miękko"? Sory, nie wiem jak inaczej to nazwać. Miałem kiedyś tak w kalkulatorze - po kilku latach niektóre przyciski same sie wciskały i nie miały już tego "skoku".
A w systemie to chyba każdy grzebie...
Racja... przynajmniej na początku posiadania sprzętu... Mi już przeszło  :smile:

i gdy chciałem go odblokowa przycisk unlock był tam gdzie przycisk "start" a na miejscu przycisku unlock było cancel, a na środku ekranu pisało: press "cancel" then press "unlock",,,,
Kiedy mam zablokowany ekran (i jeszcze nie wygaszony/wyłączony) i wcisnę jakikolwiek przycisk ten ekran zawsze się pokazuje. To normalne. Mam w settings > Buttons > Lock > Lock all buttons except Power button
Sprawdź może czas po którym ekran ma się sam wygaszać i wyłączać. Może ustaw krótki czas na wył. ekranu.
kombinuj, kombinuj
pozdro

*

Offline mycha202

• **
  • 168
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 20, 2008, 15:56:36 »
hmmm... power działa... przynajmniej słysze ten uskok... ale po zablokowaniu cały czas ten napis mam... heh tak jak bym miał jakiś klawisz wciśnięty, mam radio version:1.06.02, Rom version :5.60.00 WWE,

*

Offline ujm

• *
  • 56
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 20, 2008, 20:36:29 »
Ciężka sprawa. Może inny przycisk ciągle jest wciśnięty. Kończą mi się pomysły.
BTW & OT:na radioromie który posiadasz miałem krócej działającą baterię, poprawiło się po wgraniu ...1.15... jakość dźwięku też jakby lepsza. Może ktoś z dłuższym stażem coś podpowie bo sam to bym wgrał nowego WM i jakby nie pomogło to bym o ściane... :-) pozdro

24 sierpnia: mycha202 dałeś radę? Chyba nie rzuciłeś nim o ścianę, co?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2008, 11:05:04 wysłana przez ujm »

*

Offline mycha202

• **
  • 168
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 26, 2008, 23:26:24 »
hmmmm pomogła zmiana oprogramowania którą radzę wszystkim hehehe ;] zmieniłem radio tak jak napisałeś i wgrałem WM6.1 ;] wszystko działa super . I dzięki za czas poświęcony dla mnie ;]... aaa i ściana będzie następnym razem jak sie coś spier,,,, na dobre heheheh ;]

*

Offline mycha202

• **
  • 168
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 27, 2008, 10:43:28 »
mam jeszcze pytanie , czy to jest najnowsze radio??... skąd można się dowiedzieć czy są jakieś nowsze wersje radia?

*

olmeca

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 27, 2008, 12:54:54 »
ostatnie wypuszczone to wersja 1.15 co do innych wersji znajdziesz na xda-developers