Mmsy i istalowanie programów

• 3 Odpowiedzi
  • 584 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mmsy i istalowanie programów
« dnia: Kwiecień 23, 2009, 14:15:22 »
Witajcie wszyscy.

Znów liczę na Waszą pomoc, bo chyba zwariuję.
Od 2 dni przeszukuję forum, by uzyskać 2 rzeczy:
1) informację jak krok po kroku wgrywać (i gdzie) programy do BA (np. acrosoftMMS) czy inne- mam ich ściągniętych kilka, ale zupełnie nie mogę poradzić sobie z ich uruchamianiem w PDA
2) jak skonfigurować BA do internetu (i mms) w ORANGE

Czy ktoś może mi pomóc???  Baaaaaardzo na Was liczę
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2009, 11:47:55 wysłana przez olmeca »

*

Offline Kalgon

• 49
  • Sprzęt: i600
Odp: Mmsy i istalowanie programów
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2009, 14:48:29 »
1) Tutaj właściwie nie ma filozofii, wrzucasz program w formacie .cab na kartę pamięci (możesz także na urządzenie, ale nie rób tego - im więcej mb zajętych w pamięci urządzenia tym gorzej urządzenie działa) odpalasz zrzucony plik przez File Explorera, czy Total Commandera (ogółem przez jakikolwiek menadżer plików) jeśli program jest zgodny z Twoją wersją WM to rusza instalacja, wybierasz gdzie chcesz zainstalować program (pamięć urządzenia bądź karta pamięci - dla większości programów wybierasz drugą opcję, programy ściśle systemowe - nakładki systemowe etc., które potrzebują płynności działania idą na pamięć urządzenia, która jest nieco szybsza)
Druga opcja to odpalenie z pliku .exe i instalacja przez Active Sync. Po prostu przechodzisz przez instalację jak program komputerowy, która jednakże kończy się na informacji, że na wyświetlaczu Twojego BA pojawi się okienko z instalacją programu - tu już robisz resztę tak jak przy pikach .cab
2) Powinieneś mieć na urządzeniu program Internet Wizard/Connection Manager, który automatycznie skonfiguruje Ci internet dla sieci którą wybierzesz. Odnośnie MMSów, sprawdź na stronie Orange, na pewno jest to opisane.

Ogólnie mam wrażenie, że coś licho szukałeś, bo nie wierzę aby takie podstawy nie zostały poruszane gdzieś w jakimś FAQ na forum.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 23, 2009, 15:55:46 »
WIELKIE DZIĘKI za pomoc.

Teraz przynajmniej mogę dopasować moje BA do mnie  :ok:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2009, 11:49:06 wysłana przez olmeca »

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 22, 2009, 16:57:28 »
Ja też mam problem z mmsami z orange. Wcześniej maiłem plusa i było ok, a z orange mam problem. Konfiguruje mmsy według http://ustaw.orange.pl/ i nie działa, nie może odebrać mmsa, a gdy wysyła to piszę że mmsa nie wysłano choć tak naprawdę mms dochodzi do odbiorcy. Nie wiem co jest grane, mam WM 6.5, a do mmsów ArcsoftMMS_5.0.70.24. Wie ktoś co może być grane?

Pozdrawiam