Heh... Udzielasz moze korepetycji?
w kazdym razie dzieki za odpowiedz!
pozdro.
Jak gdzies utkniesz podczas updatu to napisz postaram sie pomoc jaednak nie mam za wiele czasu i czasem przez jakis czas jestem nieobecny na forum
przed przystapieniem do updatu sciagnij z xda developers plik bat.zip (wpisz w wyszukiwarke w dziale blue angel) jest tam plik getdevice data.exe oraz plik xda3nbftool.exe getdevice data wgrywasz do mda3 do katalogu np temp i nastepnie odpalasz go z poziomu pocket pc utworzy ci w katalogu windows pocketa plik devicedata.txt ktory przegrywasz do peceta i patrzysz co siedzi w Twoim sprzecie: dane o operatorze, typie urzadzenia i jezyku roma
u mnie bylo PH20B0B, ENG, T-MOB009
nastepnie edytuj plik install.bat podmieniajac w nim wyczytane z urzadzenia dane
powinno to wygladac tak
xda3nbftool -x ms_.nbf ms_.nba 0x20040522
xda3nbftool -x nk.nbf nk.nba 0x20040521
xda3nbftool -x radio_.nbf radio_.nba 0x20040523
xda3nbftool -sd PH20B -sl ENG -so T-MOB009 ms_.nba
xda3nbftool -sd PH20B -sl ENG -so T-MOB009 nk.nba
xda3nbftool -sd PH20B -sl ENG -so T-MOB009 radio_.nba
xda3nbftool -c -u NK.nba
xda3nbftool -c -u ms_.nba
xda3nbftool -c -u Radio_.nba
xda3nbftool -x ms_.nba ms_.nbf 0x20040522
xda3nbftool -x nk.nba nk.nbf 0x20040521
xda3nbftool -x radio_.nba radio_.nbf 0x20040523
del *.nba
teraz tak edytowany install.bat wrzucasz razem z xda3nbftool do jednego katalogu z rozpakowanym updatem romu i odpalasz. Program dostosuje rom do Twojego urzadzenia i nie bedziesz mial problemu z update. To samo mozna zrobic z przerobieniem romu np z ger na eng dla mda3 przywiezionych z Niemiec oraz dla mda2 przy uzyciu xda2nbftoo.exe
pzdr
LJ
pzdr
LJ