mda III pytanko odnośnie warstwy dotykowej

• 1 Odpowiedzi
  • 467 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mda III pytanko odnośnie warstwy dotykowej
« dnia: Listopad 04, 2007, 23:13:47 »
Witajcie jestem tu nowy wiec na samym początku chcial bym sie przywitać :)

Sprowadza mnie do was pewien problem dotyczący mojego pda a mianowicie pewnego dnia zauwazylem delikatne pęknięcie w lewym dolnym rogu... na początku nie sprawialo to większego problemu az do momentu gdy pda calkowicie przestalo reagowac na dotyk.... postanowilem wiec pobuszowac w internecie i poszukac czegoś na ten temat.... doczytalem sie ze jest możliwa wymiana samego touchscreena i tu zaczuynaja sie moje pytanka do was a mianowicie.... gdybym zakupil uszkodzony wyswietlacz rożniący sie modelem od tego mojego ale z dobrym panelem dotykowym i gdybym przelożyl samą warstwe dotykową do swojego czy zdalo by to egzamin ?? rozgladajac sie po allegro i przegladajac zdjecia zauwazylem ze w wielu wyswietlaczach tasma od panelu dotykowego jest mocowana w ten sam sposób i w tym samym miejscu ... może już ktoś tego prubował a może ktoś ma uwalone mda 3 lub poprostu posiada taka warstwe dotykową ..... poradzcie coś bo już sam nie mam pojecia co mam zrobić a na pewno nie jedemn z was jest ekspertem w tym temacie i splodzenie jednego posta nie zrobi wam wiekszego problemu a mi ogromnie pomoże.. z góry dziękuje
Hubert

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: mda III pytanko odnośnie warstwy dotykowej
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 05, 2007, 17:42:19 »
Zgadzać się muszą parametry mechaniczne i elektryczne - podejrzewam, że modeli tych digitizerów jest całkiem sporo (choć pewnie mniej, niż samych LCD), więc teoretycznie to ma szansę zadziałać, ale ręki za to nie dam. Najzdrowiej jednak kupić digitizer od BA.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500