Witam.
Pierwszy raz wypowiadam się tutaj na forum, ale temat słuchawek bluetooth śledzę już od pewnego czasu od kiedy nabyłem Era MDA III i chciałem się podzielić swoimi małymi doświadczeniami. Początkowo próbowałem używać na oryginalnym sofcie słuchawki HDW-3 Nokia, ale po paru dniach poległem w boju. Działy się istne cuda z komunikacją. Po wyczytaniu pochlebnych opinii na temat kompatybilności słuchawek Sony-Ericsson nabyłem model HBH-35 i on także nieciekawie sobie radził. Następnie przyszła pora na uaktualnienia sterowników i po wgraniu Widcomm BT v1.6.0.0600 coś drgnęło i po sparowaniu oraz aktywowaniu słuchawki mogłem już rozmawiać. Na tym jednak koniec – nie mogłem wykonać żadnych innych funkcji oprócz samej rozmowy a i tak ledwo mnie było słychać. Dopiero po wgraniu Broadcom 3900 wszystko zaczęło należycie działać. Na chwilę obecną mogę swobodnie odbierać i kończyć rozmowy za pomocą słuchawki HBH-35, słychać mnie bardzo dobrze a i słuchawka po skończonej rozmowie przechodzi ładnie w stan standby. Jedyny mankament, to cieniutki zasięg, bo zaledwie około metra. W każdym razie mogę z pełną odpowiedzialnością polecić ten model słuchawki do MDA III, jeżeli ktoś szuka, a sporo takich właśnie zapytań czytałem tutaj. Pozdrawiam.