MDA III i czas pracy na baterii

• 11 Odpowiedzi
  • 1173 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 21, 2005, 18:50:58 »
Nigdzie nie moge znalesc informacji
ile bedzie trzymal na baterii MDA III, chodzi mi o:
- uruchomiony modul GSM  (rozmowy okolo 20 min dziennie)
- osbluga kalendarza, kontaktow + pisanie paru smsow dziennie.
- dziennie moze ze 20 minut na WIFI (aby sprawdzic poczte)

Dziekuje
Wojtek

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 21, 2005, 20:36:09 »
Po swoich doświadczeniach mogę powiedzieć, że przy takim scenariuszu wystarczy na dwa, może nawet trzy dni (ale wtedy dobrze mieć gniazdko pod ręką w razie czego).
Sam moduł GSM zjada najwyżej dwie Pocket-Plus-kreseczki dziennie, rozmowy też akurat nie wnoszą zbyt wiele, tym bardziej jeśli pocket się w czasie takiej wyłączy z nudów (a rozmawiać cały czas można, bo pocket tylko steruje modułem GSM i interpretuje odebrane od niego sygnały - nie musi pracować by wszystkie trybiki się kręciły :) ), to głównie ekran i pędzący wciąż z prędkością 400MHz procesor zjada najwięcej energii (swoją drogą dlaczego nie ma trybów oszczędnościowych, naprawdę nic nie wnoszą?).

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 21, 2005, 20:48:59 »
ja teraz mam MIO168 na normalnym trybie predkosci procesora
wytrzymuje mi okolo 4 dni normalnej pracy.
Z procesorem ustawionym setupie na ekonomie pradu ... wytrzymuje do 7 dni. Wiec tryb osczednosciowy w moim przypadku duzo daje. Mysle ze w MDA tez cos by dal.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 21, 2005, 22:08:14 »
Cytat: MacBirdie
to głównie ekran i pędzący wciąż z prędkością 400MHz procesor zjada najwięcej energii (swoją drogą dlaczego nie ma trybów oszczędnościowych, naprawdę nic nie wnoszą?).

Wedlug mnie jesli producent nie udostepnil opcji zmiany predkosci to znaczy ze procek leci na Auto. Czyli wolno gdy mozna... szybko gdy trzeba.

*

Offline sudnia

• **
  • 126
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 22, 2005, 11:08:49 »
A ja kupilem baterie 2400 i przy b. czestym używaniu lącznie z gps - 4h i bluetooth przez caly czas dziala 3 dni

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 24, 2005, 08:42:34 »
ja tez kupiłem baterie 2400 i działa super ( 3 dni luzik - ale dużo dzwonię), jest jednak jeden problem. na baterii orygilnalnej - w momencie gdy zsaoby energii spadały bodajże do 10 % ( nie jestem pewien) wszystko się wyłączał i zapomnij o telefonowaniu karcie itd... . Przy nowej baterii takiego zabezpieczenia niema - zauważyłem to po kilku dniach użytkowania  - musiałem wszystko instalaować. Da się to jakoś ustawić?

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 24, 2005, 08:58:34 »
ciekawe ze przy nie std. baterii , nie działa ostrzeganie o wyczerpujacej
sie baterii...

U mnie w moim PDA tez jak dochodzi o 10% PDA zaczyna mnie ostrzegac o kończacej sie baterii.

Poza tym ... kurcze .... bateria 2400 a trzyma tylko 3 dni. Zuzycie pradu MDA ma jednak duze.

Ile taki MDA moze wytrzymac bez wlaczonego modulu GSM?

Pozdrawiam
Wojtek

*

Offline sudnia

• **
  • 126
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 24, 2005, 09:12:28 »
U mnie natomiast bat. 2400 działa nimal do 0 jażeli mda jest używane ale jeżeli jest wygaszne to faktycznie nie wzbudza się poniżej 10 % i odcina tel. ale po podładowaniu trzeba tylko wpisać pin do sima żadnych instalacji.
Chyba że wyładowałeś rezerwę(mniejszy akumulator)

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 24, 2005, 09:31:56 »
no dokładnie tak - wyładowałem zapas do zera. Przy 1490mAh - oryginalnym - wyłącza się. W instrukcji jest napisane że wytrzyma później 72 godziny - a przy 2400 nie - możesz rozładować do zera a potem idzie z rezerwy - a to wystarcza na 20 min. WIęc - tak jak ja- rozładowujesz aku do powiedzmy 6% i idziesz spać - budzisz się rano i masz mda po hard resecie - bo włączy ci się alarm albo telefon albo coś innego - nawet gdy jesteś na akumulatorze zapasowym - wiem bo sprawdzałem. Ale dlaczego tak jest - nie mam do licha pojęcia - po prostu przy tej baterii nie działa ta funkcja blokowania i utzrymywania baterii na czas tych opisanych w instrukcji 72 h.

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
  • Sprzęt: HTC Touch PRO + Samsung OMNIA 8GB x2szt
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 24, 2005, 12:49:34 »
Czy ta 2400 jest grubsza niż MDA, czy jest równa z obudową?
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 24, 2005, 12:51:48 »
jest grubsza, ale mieści się w pokrowcu krusell i na stacji dokującej, aczkolwiek trzeba wkładać ostrożnie

*

Offline kummer

• *
  • 73
  • Sprzęt: MDA III WM5
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 25, 2006, 01:42:34 »
Chciałbym również kupić baterię 2400.Pytanie do dłuższych użytkowników,czy warto?