mda 3 i bateria 3600mAh

• 35 Odpowiedzi
  • 5261 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mda 3 i bateria 3600mAh
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 11, 2007, 20:06:15 »
Nie mam pojecia czy zmiesci sie w stacji dokujacej - nie posiadam takowej. Ale to nie problem sprawdzic - przyloz cos co ma grubosc pol centymetra do baterii i sprawdz czy sie zmiesci ;)

pozdrawiam
          May$ter

*

olmeca

mda 3 i bateria 3600mAh
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 14, 2007, 21:05:33 »
Panowie na chwile obecna jestem w kropce, nie wie czy sie decydowac na omawiana tutaj baterie 3600, czy moze pozostac na zasilaczu bateryjnym na 4 akumulatorki. Mial ktos z was juz kontakt z takim zaslaczem i jka sie takie urzadzenie sprawdza w codziennym uzytkowaniu?

mda 3 i bateria 3600mAh
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 15, 2007, 18:11:46 »
Ja używam 2400mAh i jestem bardzo z niej zadowolony. Znacząco dłużej działa na niej sprzęt (w moim odczuciu 2 razy dłużej). Dla mnie jest już to wystarczające.  Kupiłem ją w polsce na allegro. Jeżeli chodzi o stację dokującą... 2400 jest dużo grubsza niz orginał i ciężko jest wsadzić tel. do stacji dokującej, da się to zrobić ale na siłę. U mnie jednak po jakimś czasie stacja przestała działać... łącze się nadmiernie powyginało. Teraz jak używam stacji to tylko z orginałem.
Jeżeli 3600 jest chodź trochę grubsza niż 2400 to myśle że można zapomnieć o stacji. Można jednak robić tak jak ja czyli na codzień używać bluta a do np. wgrywania systemu zamieniać baterię.
Pozdr

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
mda 3 i bateria 3600mAh
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 15, 2007, 21:15:25 »
z drugiej strony po co stanca zeby ladowac tel?? jesli mam 2 baterie z tylu stacji jest specialna podstawka do ladowania samej baterii i najwazniejsze jest zeby bateria sie tam miescila bo jesli sie miesci to moje ladowanie by polegalo tylko na wymianie baterii
jesli 3600 miesci sie sama jako ladowanie baterii to ja biore!!

Odp: mda 3 i bateria 3600mAh
« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 01, 2008, 11:18:01 »
Witam

Odświeżam temat. Mam pytanie, jak wypada bateria 3600mAh w porównaniu do 2400mAh? trzyma trochę dłużej? jakie są wasze opinie o 3600? bo mam zamiar ja kupić ale nie wiem czy po prostu warto wydawać 100zł na nią.

Pozdrawiam

Odp: mda 3 i bateria 3600mAh
« Odpowiedź #35 dnia: Grudzień 02, 2008, 09:44:17 »
Posiadam baterię 3600mAh i niestety ładować ją można tylko z kabelka. Nie mieści się w stacji dokującej ani razem z palmem ani jako sama bateria z tyłu. Czas pracy palma jest dłuższy i to znacznie, jednak użytkowanie palma z tą baterią jest mocno utrudnione. Nie zmieści się raczej do żadnego pokrowca. Biorąc pod uwagę, iż w większości wypadków mam dostęp do opcji doładowania, to dla mnie zakup tej właśnie baterii mija się z celem (kupiłem ją w komplecie z palmem).  Głównie chodzi o jej grubość. Jedyną opcją gdzie nie ma możliwości doładowania jest jazda rowerem, ale nawet wtedy jej nie używam ponieważ nie mieści się w uchwycie który mam zamontowany na kierownicy.
Jednak gdy ktoś podróżuje piechotą, i gdy nie musi mieć palma w etui, to wtedy jak najbardziej bateria zdaje egzamin. Pozdrówka :)